اختلافات جریانات شیعی و سهم خواهی کردها مانع تشکیل کابینه علاوی شد

سرویس جهان- جوئل وینگ به کردپرس گفت: علت اصلی تشکیل نشدن دولت جدید عراق به ریاست محمد توفیق علاوی، اختلافات میان جریانات شیعی و سهم خواهی کردها بود.

به گزارش کردپرس، با وجود این که ماهها از استعفای عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق می گذرد اما جریانات سیاسی عراق هنوز نتوانسته اند فردی مورد قبول اکثر جریانات را به عنوان نخست وزیر جدید این کشور انتخاب کنند.

یکی از کسانی که از طرف برخی جریانات سیاسی عراق به عنوان نامزد نخست وزیری عراق از سوی برهم صالح، رئیس جمهور عراق به پارلمان معرفی شد محمد توفیق علاوی بود اما او نتوانست جریانات سیاسی عراق را راضی کند به کابینه او در پارلمان رای دهند.

بعد از عدم توفیق محمد توفیق علاوی در تشکیل کابینه، عدنان الزرفی مامور تشکیل کابینه جدید عراق شده است اما برخی کارشناسان معتقدند معلوم نیست وی نیز بتواند در این راه توفیقی کسب کند.

برخی کارشناسان معتقدند مسئله اصلی و یا مانع مهم در توفیق نامزدها برای تشکیل دولت در عراق، اختصاص سهم هایی ازوزارت خانه های دولت عراق به جریانات قومی و مذهبی در عراق است. برخی از این کارشناسان صراحتا اعلام می کنند که یکی از این موانع سهم خواهی احزاب عمده کرد از دولت عراق است.

جوئل وینگ، کارشناس و ناظر مسائل سیاسی عراق از قبل از سقوط رژیم صدام حسین در سال 2003 تحولات این کشور را به دقت دنبال کرده است. وی در مصاحبه ای با کردپرس تاکید کرد که دو عامل اصلی عدم توفیق محمد توفیق علاوی در تشکیل کابینه جدید در عراق سهم خواهی کردها و اختلافات میان جریانات سیاسی شیعه در عراق بوده است.

جوئل وینگ در مورد سهم خواهی کردها در اقلیم کردستان بویژه دو حزب حاکم اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان عراق گفت: دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان به ساقط کردن تلاش های محمد علاوی برای تشکل کابینه جدید کمک کردند زیرا او از تحقق این خواسته کردها که سهم جریان های کردی را در کابینه به آنها اختصاص دهد خودداری کرد.

ناظر مسائل سیاسی عراق افزود: کردهای عراق یکی از بزرگترین مدافعان اختصاص سهم جریانها در دولت به نام سهم کوتاها بوده اند تا از این طریق به وزارتخانه هایی که می خواستند دست پیدا کنند. البته با وجود این، اختلافات در میان احزاب شیعی نیز نقش زیادی در عدم تشکیل دولت جدید در این کشور داشته است.

وی با اشاره به این که احزاب سیاسی شیعی در عراق مانند گذشته با هم توافق ندارند افزود: سابقا وقتی احزاب شیعی عراق روی یک نامزد توافق می کردند دیگر احزاب بعد از این که به آنها سهمی اختصاص می یافت، همراهی می کردند. در حال حاضر احزاب شیعی نمی توانند با هم توافق کنند به همین دلیل خبری از انتخاب نخست وزیر جدید نیست.

مسئله مهم دیگر در عراق بحث خروج نیروهای آمریکا از این کشور است. نیروهای آمریکا و کشورهای عضو ائتلاف مبارزه با داعش طی همین چند روز اخیر از برخی پایگاه ها در عراق خارج شده و آنها را تحویل ارتش این کشور داده اند.

اما جوئل وینگ معتقد است «ممکن است آمریکا عراق را ترک کند اما به این زودی این امر اتفاق نمی افتد. از آنجایی که فعلا احزاب سیاسی در عراق روی انتخاب یک نخست وزیر جدید با هم مناقشه می کنند مانند گذشته تقلا برای اخراج آمریکا قدرتمند نیست.»

وی افزود: « برخی گروه های عراقی با پرتاب راکت به برخی پایگاه هایی که نیروهای آمریکایی در آن ساکن هستند و یا منطقه سبز بغداد، به دنبال تحریک آمریکا هستند، به این امید که دولت ترامپ اقدام به حملات هوایی کند و جریان های سیاسی عراق دوباره روی اخراج آمریکاییها متمرکز شوند اما این امر هنوز اتفاق نیفتاده است.»

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 257866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha