مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار کردپرس در مورد آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی اورامانات گفت: ارزیاب یونسکو پس از بازدید میدانی از منطقه و رفتن از ایران، خواهان پاسخگویی به یک سری سئوالات و همچنین ارایه یک مجموعه اسناد و مدارک در خصوص پرونده ثبت جهانی بود.
وی افزود: یک بخش از این سئوالات مربوط به حوزه مباحث محیط زیستی بود که آقای حسام مهدی میخواست از برنامهها و تدابیر اندیشیده شده برای حفاظت از محیط زیست منطقه اورامانات و اثرات زیست محیطی سدهای ساخته شده در منطقه مطلع شود که مدارک و مستندات و برنامه های این حوزه همراه با مطالعات زیست محیطی سدها به ایشان ارایه شد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: همچنین ارزیاب یونسکو در خصوص آتش سوزی در جنگل های منطقه و تدابیر اندیشیده شده در مورد حفاظت از جنگل ها سئوالاتی داشتند که سازماندهی های انجام شده برای مقابله با آتش سوزی ها، فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد، فرهنگسازیها و تهیه ادوات و تجهیزات ارسالی به منطقه را به شکل کامل برای ایشان تشریح کردیم و این بخش از نقاط قوت ما بود.
وی پرسش دیگر را لزوم رعایت ضوابط ساخت و سازهای روستایی مطابق با استانداردهای یونسکو و تضمین های لازم در زمینه رعایت آن ها دانست و گفت: برای رفع دغدغههای این حوزه در زمان حضور ارزیاب یونسکو در ایران جلسهای با معاون بنیاد مسکن کشور برگزار شد ضوابط اختصاصی ساخت و سازهای روستایی برای ایشان توضیح داده شد و بنیاد مسکن متعهد به اجرای آنها شد.
قادری ادامه داد: همچنین طبق درخواست آقای حسام مهدی، پلان های مدیریتی از سطح ملی تا پایگاه محلی برای مدیریت مجموعه ثبت جهانی و همچنین ضوابط اختصاصی میراث فرهنگی و قوانین جمهوری اسلامی را برای ایشان تشریح کردیم.
وی افزود: ارزیاب یونسکو قرار است جمعبندیهای خود را از این پاسخ ها به یونسکو ارائه دهد تا در کمیسیونهای تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و اگر ابهامی باقی مانده باشد دوباره برای ما ارسال می شود و تا پاسخهای لازم داده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه اظهار داشت: امیدواریم در اجلاس یونسکو که در اواخر بهار سال آینده برگزار می شود پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی اورامانات تصویب شود و تا قبل از پایان این دولت شاهد این اتفاق مهم و خوشحال کننده باشیم.
نظر شما