اولین همایش بین‌المللی هورامان به میزبانی دانشگاه کردستان برگزار می شود

سرویس کردستان - رئیس دانشگاه کردستان گفت: به منظور شناسایی و معرفی ظرفیت‌های توسعه‌ای منظر فرهنگی هورامان، اولین همایش بین المللی با مشارکت دانشگاه‌های کردستان، دانشگاه حلبچه اقلیم کردستان عراق و به احتمال زیاد دانشگاه رازی کرمانشاه، آبان سال ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

به گزارش کرد پرس، رحمت صادقی در مراسم رونمایی از سامانه اولین همایش بین‌المللی هورامان، گفت: یکی از ظرفیت های ویژه استان های کردستان و کرمانشاه برخورداری از منطقه گردشگری هورامان است که مردادماه امسال به ثبت جهانی رسید.

وی افزود: قرارگیری هورامان در فهرست میراث جهانی یونسکو رسالت مراکز آموزش عالی را دوچندان کرد و برای همین تصمیم به برگزاری این همایش گرفته شد تا از این فرصت تاریخی برای توسعه استان و به ویژه منطقه هورامان بهره گرفته شود.

رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه ثبت جهانی هورامان تا زمانی که در توسعه و رفاه مردم منطقه دیده نشود، ثمره چندانی ندارد، اظهار کرد: برای همین منظور قصد ما استفاده از مقالات علمی و پژوهشی صاحبنظران و اساتید دانشگاهی است تا به روند توسعه سرعت ببخشیم.

رئیس دانشگاه حلبچه اقلیم کردستان عراق نیز که در این نشست به صورت مجازی حضور داشت، بیان کرد: هورامان گنجینه ادبی، تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی بی نظیری است که دستاورد پربهایی در زمینه ثبت جهانی آن صورت گرفته است.

مهاباد کامل عبدلله ادامه داد: باید همه ظرفیت های پنهان این منطقه آشکار شود و برای آن به همراهی همه گروه ها نیاز داریم و نقش دانشگاهیان در این زمینه برجسته تر است تا با کارهای پژوهشی بتوانند این منطقه را در بعد جهانی به گردشگران معرفی کنند.

مسیر گردشگری فرودگاه سنندج تا کرمانشاه ایجاد شود

نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نیز که به صورت مجازی در این نشست حاضر بود، گفت: یکی از راه‌های معرفی منظر فرهنگی هورامان به گردشگران ایجاد مسیر گردشگری از فرودگاه سنندج تا فرودگاه کرمانشاه است که تلاش می کنیم با حمایت مجلس و کمک دستگاه‌های اجرایی این مهم به ثمر برسد.

محسن فتحی با بیان اینکه در طول مدت ثبت جهانی هورامان به دلیل شیوع کرونا برای معرفی این منطقه نتوانستیم کار زیادی انجام دهیم، یادآور شد: برای دوران پسا کرونا باید برنامه ریزی دقیقی شده و از این ظرفیت برای توسعه اقتصادی و گردشگری بهره گرفت.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه های نمایندگان استانهای کردستان و کرمانشاه از ابتدای ثبت جهانی هورامان دغدغه تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت ها بوده، افزود: برای جذب گردشگران تقویت زیرساخت های ارتباطی اهمیت زیادی دارد و از آنجا که اقتصاد توریسم از پنج اقتصاد برتر دنیاست و کردستان هم ظرفیت و منابع لازم برای فعال شدن در این زمینه را داراست، باید حداقل های ارتباطی برای این منطقه فراهم شود.

ثبت جهانی هورامان دستاورد ارزشمندی برای کرمانشاه و کردستان است

نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: ثبت جهانی هورامان دستاورد ارزشمندی برای استانهای کرمانشاه و کردستان است که می تواند فرهنگ، پیشینه، تاریخ و تمدن غنی مردم هورامان را بیشتر معرفی کند.

آرش لهونی با بیان اینکه همه گیری کرونا و فشارهای اقتصادی ناشی از آن بر گردشگری تاثیر بسیار منفی داشت، ادامه داد: به همین دلیل طبیعی به نظر می رسد که نشود از ثبت جهانی هورامان بهره چندانی گرفت ولی با فروکش کردن بیماری باید از ثبت جهانی برای رساندن منافع آن به مردم، حداکثر استفاده را کرد.

وی با اشاره به اینکه به عنوان نمایندگان مردم موظف به تقویت زیرساخت های گردشگری هورامان هستیم، بیان کرد: نقش دانشگاهیان در معرفی هورامان و پتانسیل های منطقه بسیار چشمگیر است و باید با کارهای علمی و پژوهشی به این مهم کمک کرد.

کد خبر 25950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha