جلیل جباری، در این باره به کردپرس اظهار کرد: در این جلسه محوطه "آغداغ" اثر واجد ارزش فرهنگی و حمام "یولقونآغاج" تکاب واجد ارزش فرهنگی-تاریخی و کلیسای "فقیهبیگلو" ارومیه واجد ارزش فرهنگی-تاریخی ثبت ملی شدند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: "قلعه برهسور" و "کلیسای موشآباد" ارومیه و "قلعه بابور کرد" شوط هم در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
او ادامه داد: ثبت آثار تاریخی و فرهنگی دو مزیت کلی دارد؛ اول اینکه مالکیت اثر یا شیء مشخص و مبرهن میشود که از منظر حقوقی مالکیت از مهمترین حقوق شناخته شده است، دوم اینکه با ثبت ملی اثر بر همگان معلوم میشود که حاکمیت یک کشور نسبت به حفظ و نگهداری آن اهمیت نشان داده و بر خود واجب میداند از آن حمایت و حفاظت کند و از نابودی یا سرقت و از بین رفتن آن با استفاده از مجریان قانون و ضابطین قضایی جلوگیری خواهد کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در ادامه از ثبت ملی 10 اثر منقول استان در جلسه شورای ثبت آثار منقول هم خبر داد.
جباری، افزود: در این جلسه شیرخوری سفالی ریتونی شکل، کوزه سفالی نخودی رنگ، قوری سفالی و شیرخوری آبریزدار موزه خوی ثبت شدند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: از موزه ارومیه آثاری مانند گردنبند مفرغی بالچاک، پیاله دربدار بالچاک، شی تزئینی تپه روض و آویز تزئینی قالایچی در فهرست آثار میراث منقول کشور به ثبت رسیدند.
او ادامه داد: بادکش شیشه ای موزه مردم شناسی ارومیه و پنجره اروسی ساختمان صنایع دستی استان نیز از دیگر آثار ثبتی هستند.
نظر شما