تکمیل شبکه آبیاری آذربایجان غربی به ۴ هزار میلیارد تومان نیاز دارد

سرویس آذربایجان غربی- استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت ایجاد شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه جهت مدیریت مصرف آب گفت: بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای اجرا و تکمیل ۴۸ هزار هکتار شبکه آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مورد نیاز است.

به گزارش کردپرس، محمدصادق معتمدیان در نشست مشترک وزیر نیرو، معاونین وزیر، مجمع نمایندگان استان و مدیران استانی زیرمجموعه این وزارتخانه که شامگاه روز دوشنبه چهارم بهمن در محل این وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به افزایش نزولات آسمانی در استان در سال جاری، گفت: میزان بارش‌های استان از ابتدای سال‌جاری تاکنون با عنایت خداوند متعال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش و از ۱۳۶ میلیمتر به ۱۴۲ میلیمتر رسیده است.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: خوشبختانه میزان بارشهای بلندمدت در استان نیز افزایش یافته است.

او با تشریح وضعیت استان در حوزه سدسازی گفت: ۱۳ سد مخزنی بزرگ و ۸ سد مخزنی کوچک در استان در حال حاضر در حال آبگیری است و ۳ سد بزرگ نیز در حال اجراست.

معتمدیان همچنین از متوقف شدن اجرای ٣ سد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: اجرای سه سد مخزنی نازلو، باراندوز و سیمینه رود در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دلیل مصوبات ستاد احیای دریاچه متوقف شده است. اما در حال حاضر روند مطالعات احداث ٣ سد نیز در استان در دست اجراست.

استاندار آذربایجان غربی، همچنین با تاکید بر ضرورت اتمام مطالعات و آغاز احداث سد الند خوی برای تامین آب شرب این شهرستان گفت: تامین اعتبار برای تکمیل طرح مطالعات سد الند در شهرستان خوی برای تامین آب شرب این شهرستان مورد درخواست استان از وزارت نیرو است.

مدیریت سد سردشت و ارس به شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی واگذار شود

او با اشاره به واگذاری مدیریت سد سردشت به شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، گفت: مدیریت سد ارس نیز با توجه به اینکه از نظر سرزمینی مخزن سد و بخشی از شبکه انتقال آن در شهرستان پلدشت قرار دارد به شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی واگذار شود.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: از وزارت نیرو برای تامین اعتبار شبکه های آب سد کرم آباد پلدشت و شوط و همچنین شبکه های آب سد سیلوه و آق چای به ميزان هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار درخواست می شود.

معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص آخرین وضعیت ایجاد شبکه های آبیاری و زهکشی در اراضی کشاورزی استان، گفت: در حوزه شبکه های آبیاری و زهکشی در استان اقدامات خوبی صورت گرفته و هم اکنون ۸۷ هزار هکتار شبکه های مدرن و ۴۸ هزار هکتار شبکه نیمه مدرن در آذربایجان غربی به بهره برداری رسیده است.

او ادامه داد: ۹۶ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در استان در حال اجراست که برای اتمام این طرح نیازمند توجه ویژه وزارت نیرو در تامین اعتبارات لازم هستیم.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با اشاره به اهمیت ایجاد شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در جهت مدیریت مصرف آب گفت: بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای اجرا و تکمیل ۴۸ هزار هکتار شبکه آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مورد نیاز است.

ضرورت اتمام خط انتقال آب و تامین آب آشامیدنی بوکان

معتمدیان در ادامه با تاکید بر ضرورت اتمام خط انتقال آب به شهر بوکان و تامین آب آشامیدنی این شهر نیز گفت: وزارت نیرو اعتبار مورد نیاز برای تکمیل ۵ کیلومتر باقی مانده انتقال آب شرب شهرستان بوکان به میزان ۶۰ میلیارد تومان را می بایست تامین کند.

او درخصوص اجرای طرح اضطراری تامین آب شرب شهرهای ارومیه و خوی نیز گفت: برای اجرای طرح اضطراری تامین آب ارومیه و خوی به ترتیب ۶۶ و ۵۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که با تامین این اعتبار حفر چاه های مورد نیاز و خط انتقال آب در سال آینده به اتمام می رسد.

یک درصد جمعیت روستایی آذربایجان غربی تحت پوشش شبکه تصفیه خانه فاضلاب

معتمدیان جمعیت تحت پوش آب شرب استان در مناطق شهری را ۱۰۰ درصد و مناطق روستایی را ۸۶ درصد عنوان کرد و افزود: جمعیت تحت پوشش شبکه تصفیه خانه فاضلاب در مناطق شهری ۶۷ درصد و در مناطق روستایی آذربایجان غربی یک درصد است که باید مورد توجه وزارت نیرو قرار گیرد.

استاندار آذربایجان غربی همچنین گفت: برای تکمیل مدول سه تصفیه خانه فاضلاب ارومیه به میزان ۴۰ میلیارد تومان اعتبار، برای اتمام احداث و انتقال پساب به دریاچه ارومیه با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم با تامین این میزان اعتبار این طرح ها به زودی به بهره برداری برسد.

معتمدیان درخصوص اجرای تصفیه خانه های سایر مناطق استان، افزود: وزارت نیرو برای تکمیل پروژه های تصفیه خانه های شهرهای ماکو، اشنویه، ربط، نالاس، خوی و تکاب اعتبار ویژه ای اختصاص دهد.

او در ادامه خواستار تامین اعتبار مورد نیاز برای تامین تانکرهای انتقال آب سیار به مناطق روستایی در زمان پیک مصرف و همچنین ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز چاه های روستایی استان به ژنراتور برق از وزارت نیرو شد.

تنش کم آبی و تامین آب شرب در ۳۷۹ روستای استان

استاندار آذربایجان غربی در این جلسه از اجرای طرح های آبرسانی به مناطق روستایی از محل اعتبارات محرومیت زدایی در استان خبر داد و افزود: برای اجرای طرح های مقابله با تنش کم آبی و تامین آب شرب در ۳۷۹ روستای استان از محل اعتبارات محرومیت زدایی ۹۶۷ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که به زودی عملیات آن اجرایی می شود.

معتمدیان در ادامه سخنان خود درخصوص آخرین وضعیت احداث خط انتقال از نیروگاه سهند به استان نیز گفت: برای احداث پروژه مهم خط انتقال برق به دور دریاچه ارومیه و تامین برق از نیروگاه سهند، تاکنون هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و برای تکمیل و بهره برداری کامل از آن به هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است که انتظار می رود وزارت نیرو در این زمینه مساعدت لازم را داشته باشد.

افزایش سهمیه آذربایجان غربی و رفع محدودیت در تامین برق مصرفی

او همچنین درخصوص ضرورت ایجاد پُست ها و خطوط توزیع برق در شهرک های صنعتی استان و تامین برق واحدهای بزرگ در استان نیز گفت: برای احداث و ایجاد پُست و خط توزیع برق در شهرک های صنعتی ۱۲۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو اعتبار درخواست می شود.

استاندار آذربایجان غربی به قطعی برق در تابستان و در زمان پیک مصرف برق نیز اشاره کرد و افزود: برای رفع مشکل قطعی برق آذربایجان غربی در تابستان نیازمند افزایش سهمیه استان و رفع محدودیت در تامین برق مصرفی هستیم.

این جلسه به ابتکار و پیشنهاد محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی با حضور وزیر نیرو، استاندار و مجمع نمایندگان استان جهت بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب و نیروی استان برگزار شد.

کد خبر 26137

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha