به گزارش خبرگزاری کردپرس، پدر این دختر بچه از ناحیه دست معلول و تحت حمایت بهزیستی ایلام قرار دارد و طبق قوانین به وی و خانواده اش کمک شده است اما به خاطر فقر فزاینده منطقه، این کمک ها کفاف زندگی آنها را نمی داده است.
گزارش های اولیه حاکی از زندگی اعضای این خانواده در یک اتاق و داشتن ساختمانی نیمه کاره است. زهرا همتی، مدیر کل بهزیستی استان ایلام در مطلبی که منتشر کرد، گر چه به فقر اقتصادی این منطقه که باعث تشدید آسیبهای اجتماعی متعدد در آن شده، اشاره دارد اما فقر فرهنگی خانواده را عامل اصلی این خودکشی دانسته و میگوید: بر اساس اعلام نظر والدین زینب، او دارای علایم افسردگی بود که به دلیل عدم آگاهی خانواده از این موضوع اقدامی در جهت درمان مشکلات روحی و روانی وی انجام ندادند.
وی معتقد است: با توجه به دریافت مستمری و یارانه ماهیانه که مبلغی بالای ۱۰ میلیون ریال بوده و نیز فعالیت خانواده در زمینه دامداری (پرورش چند راس گاو) تامین حداقل نیازهای خانواده دور از انتظار نیست اما متاسفانه به دلیل فقر فرهنگی خانواده و عدم آشنایی آنان با روحیه حساس فرزندان، خواسته های اولیه آنان را نادیده گرفته که در نهایت با توجه به زمینه افسردگی این عضو خانواده متاسفانه اقدام به خودکشی نموده است. از دیگر مشکلات خانواده می توان به عدم آشنایی والدین با مهارت های فردی و برقراری ارتباط موثر با فرزندان و در نتیجه عدم اقدام مناسب جهت دریافت خدمات درمانی اشاره کرد.
در این واقعه که دوباره برند ایلام و خودکشی را برجسته کرد، سرکشی یکی از نمایندگان منتخب مردم ایلام در انتخابات مجلس هم واکنش برانگیز بود. علی اکبر بسطامی که سالها در عالی ترین سطوح مدیریتی کمیته امداد استان ایلام و کشور سابقه دارد، به دیدار این خانواده داغدیده رفت ولی نحوه بازتاب سفر او که از حرکت خودرویش به سمت هلیلان، تا رسیدنش در آنجا و تا عکسهای متعددش با این قربانیان آسیبهای اجتماعی، واکنشهای منفی زیادی به همراه داشت.
مسلم این است که آمار خودکشی در ایلام نسبت به نرم آن در ایران و جهان بالاست و دهها طرح بزرگ و کوچگ برای کاهش این آسیب تهیه و اجرا شده است. نکته اینجاست که برندسازی برای خودکشی در ایلام یکی از موانع توسعه و سرمایه گذاری در استان است. استانی که چشم انداز آن برای دانشگاهیان و کارآفرینان، پایتخت بودن ایلام در خودکشی جهان باشد، هرگز رنگ توسعه را نخواهد دید.
نظر شما