برای مثال بعضی افراد به اختصاص مراکزی برای درمان این بیماری در محله شان اعتراض کردها ند، بعضی در هنگام صحبت واژههای نامناسبی به کار میبرند، بعضی از ما برخورد نامناسبی با افراد ساکن یک منطقه خاص یا افراد با نشانههای بیماری داریم.
اما چرا این ویروس می تواند این میزان انگ را ایجاد کند؟
چون ناشناخته است و ما از ناشناخته ها میترسیم. هرچند این میزان از اضطراب، ترس و ابهام در جامعه قابل درک است اما متاسفانه دقیقا همین مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد
وجود انگ و انگ زدن چه مشکلی به وجود می آورد؟
انگ زدن باعث خواهد شد افراد بیماری خود را پنهان، دیرتر برای درمان مراجعه، اشتیاق برای انجام رفتارهای بهداشتی و پیشگیرانه را کم و افراد مبتلا به بیماری علاوه بر رنج و نگرانی بیماری، از نظر روانی نیز تحت فشار قرار گیرند.
به این باید ها و نبایدها در زمان صحبت در مورد کرونا دقت کنیم:
هنگام صحبت از این ویروس و بیماری آن را با منطقه ی خاصی مانند چین، یا شهر خاصی در کشور نامگذاری نکنیم. از نام علمی آن کووید ۱۹ یا بطور ساده کرونا ویروس استفاده کنیم.
به افراد مبتلا نگوییم کرونایی یا قربانیان کرونا به جای آن بگوییم افراد میتلا به کرونا یا افرادی که به دلیل کرونا فوت کردند و یا تحت درمان هستند به جای موارد مشکوک بگوییم آنها که امکان دارد ویروس کرونا داشته باشند.
مراقب افراد سالمند و این بیماران در خانواده و اجتماع باشیم و از آنها حمایت کنیم برای مثال نگوییم خوشبختانه فقط افراد سالمند یا دارای بیماری زمینه ای در خطر مرگ و میر هستند.
ضمن رعایت توصیه های بهداشتی و آموزش روشهای پیشگیری به اطرافیان، با افراد دارای نشانههای بیماری با خشم و طرد کننده برخورد نکنیم. آنها را به استراحت در منزل و پیگیری درمان تشویق کنیم و حالشان را بپرسیم.
به افراد بیماری که در خانه مراقبت میشوند، یادآوری کنیم جدا بودن فرد از دیگران و مجزا بودن وسایل به معنی خشم یا طرد نیست، بلکه برای مدت کوتاه و برای مراقبت و پیشگیری است.
به شایعات یا اخبار در مورد ابتلای دوست و آشنا و همسایه دامن نزنیم. در زمان همه گیری بیماری همه باید مراقب باشیم.
با شنیدن داستان هر یک از افراد مبتلا، بهبود یافته، یا فوت شده، هویت انسانی افراد را به رسمیت بشناسیم، فرد مبتلاء به ویروس کرونا میتواند اهل هر مکانی باشد یا نباشد؛ میتواند هر سنی داشته باشد؛ میتواند علیرغم رعایت تمامی اصول بهداشتی و قرنطینه مبتلا شده باشد؛ میتواند هر یک از ما یا عزیزان ما باشد. افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا "دیگرانی" جدا از ما نیستند. کلیشهها را کنار بگذاریم و همدلانه در کنار هم باشیم.
سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان دیواندره
نظر شما