«نون.خ» از زاویه ای دیگر/سید علاءالدین حیدری

سرویس کرمانشاه ـ سریال «نون.خ» و حواشی پیرامون آن زمینه ساز شکل گیری تحلیل های متفاوتی از این سریال شده است .

از نظر کارشناسی و هنر سینما بنده هیچ تخصصی نداشته و چندان بیننده این سریال هم نبوده و نیستم.فارغ از ارزیابی هنری سریال، با توجه به نگاههای مختلف بدان، بر آن شدم که چند خط به تحلیل های دیگر دوستان اضافه نموده و آنرا از منظری دیگر ببینم .

متاسفانه برخی ها نقد کارشناسی این سریال را در اینکه چرا استانداری کرمانشاه به این سریال کمک مالی نموده است ؟ خلاصه کره اند و بنوعی می خواهند افکار عمومی را بسمت دیگری و تمام کاستی های هنری و بار فرهنگی سریال را بر دوش استانداری و استاندار محترم بیندازند که این اقدام ناصوابی است .

باید عرض کنم که؛

اولا این سریال یک سریال پر هزینه است که با چندین برابررقم کمک استانداری کرمانشاه تهیه شده است و در واقع سریال سفارشی استانداری کرمانشاه نیست که در محتوای آن دخالتی داشته باشد .

دوما حمایت از این سریال در راستای رویداد مهم گردشگری کرمانشاه ۲۰۲۰ با هدف معرفی جاذبه های توریستی کرمانشاه در لابلای داستان سریال بوده و اصلا منطقی نیست که انتظار داشته باشیم محتوای سریال هم به صرف پرداخت رقم ۳ میلیارد، مطابق با سناریوی ما تهیه بشود. بلکه تیزر ابتدایی و نیز برخی اشارات به رویدادهای فصلی استان در این سریال به مراتب بیش از رقم اعطایی استانداری تولید ارزش افزوده کرده است.

سوما نه استاندار پیمانکار این پروژه است و نه ایشان تهیه کننده آن، بلکه ایشان با توجه به پربیننده بودن سریال توانستند نظر بینندگان میلیونی این سریال را متوجه کرمانشاه نمایند و این کار هوشمندانه ای است و هیچ ربطی به محتوای سبک و یا ضعف فرهنگی، هنری سناریوی «نون.خ»ندارد .

در صنعت نوین توریسم و نگاه علمی به آن نمی توان با روشهای سنتی تبلیغ به نتایج مدرن دست یافت. لذا این صنعت از تکیه بر روشهای ساده و سنتی به روشهای پیچیده و علمی عبور کرده است و بنظر بنده نفس کار و پرداخت این رقم در مقابل اثرگذاری تبلیغی برای گردشگری استان در این سریال فارغ از محتوای داستان بیش از اینها می ارزد.

چرا نگاهها بسمت کارگردان سریال نمی رود و فقط روی ۳ میلیارد کمک استانداری زوم می شود در حالیکه همه ما میدانیم که هزینه یک ثانیه تبلیغ در تلویزیون و آنهم در آن ساعت و این سریال در شبکه یک چقدر است. اگر منصفانه قضاوت کنیم می بینیم که الحق و الانصاف بیشتر از اینها است .

بنده در جریان هستم استانداران برخی استان های همجوار رقمهای بیشتری به تهیه کننده سریال برای میزبانی «نون.خ»۲ پیشنهاد داده بودند ولی با رایزنی و نفوذ مهندس بازوند این میزبانی به کرمانشاه رسید .

محتوا و شکل طنز سریال را باید مدنظر داشته باشیم و بدانیم که مردم ایران از زاویه طنز به این سریال نگاه می کنند و طبیعتا هیچ کسی از روی یک سریال طنز به قضاوت فرهنگ و تمدن هیچ قومی نمی نشیند ولی همینکه قریب یک ماه، اذهان میلیونها نفر در ایران ساعتی به کرمانشاه و کرد معطوف می شود دهها میلیارد تومان ارزش دارد.

کار ارزشمند استاندار را نباید با پیش داوری ها و یا پیش ذهنیت های تخریبی زیر سئوال برد بلکه باهم به ارتقای عملکردها و بهبود دستاوردها کمک کنیم .

نباید با بهانه جویی های بنی اسرائیلی کور سوهای امید به توسعه کرمانشاه را خاموش و تاریک کرد.

کد خبر 269221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha