انتقاد ماموستا قادری از افزایش بی اعتمادی در جامعه

سرویس کرمانشاه ـ ماموستا ملاقادر قادری، امام جمعه شهرستان پاوه گفت: کتمان ابتلا به کرونا از سوی مردم و از سوی دیگر عدم شفاف سازی مسئولان در این زمینه باعث بی اعتمادی در جامعه شده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، با توجه به تعطیلی نماز جمعه پاوه بخاطر جلوگیری از احتمال شیوع ویروس کرونا؛ برای هشتمین هفته متوالی حاج ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه پاوه همزمان با وقت نماز جمعه، بصورت زنده از طریق اینستاگرام با مومنین سخن گفت؛ و به آمار صعودی مبتلایان کرونا در منطقه و شهرستان اشاره کرد و گفت: دو مشکل در این خصوص وجود دارد اولاً مردم ما بیماری خود را به هر دلیلی کتمان می‌کنند و ثانیاً مسئولان هم به مخاطبین خود در خصوص این بیماری شفاف‌سازی نمی‌کنند و این دو مشکل بی‌اعتمادی زیادی را در بین مردم و مسئولان ایجاد کرده است؛ امیدوارم خدای بزرگ به لطف و کرم خود به تمام مسلمانان و انسان‌ها بخصوص مسلمانان این دیار رحم کند.

حاج ماموستا ملاقادر قادری اظهار داشت: در سال‌های گذشته هر وقت رمضان مهمان ما می‌شد در استقبال از رمضان سرودی می‌خواندیم تحت عنوان «وا ره مه زان هاته وه خه یر و ئیحسان هاته وه … سه لام له سه ر موحه ممه د نور و ئیمان هاته وه» اما رمضان امسال ما متفاوت است.

امام جمعه پاوه گفت: با نگاهی به تاریخ درمی‌یابیم سلف صالح ما قبل از رمضان دعایی داشتند و می‌فرمودند: خدایا به ما توفیق عنایت فرما امسال به رمضان برسیم. خدایا رمضان را نصیب ما فرما.

ماموستا قادری با اشاره به اینکه پیامبر عزیز ما قبل از رمضان هرساله به جهت تشویق مهاجرین و انصار خطبه خاصی داشت، خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص) در خطبۀ خود می‌فرمودند: «ایها الناس قد اظلکم شهرٌ عظیمٌ مبارکٌ. شهرٌ فیه لیلهً خیرٌ من الف شهرٍ. جعل الله صیامه فریضهً و قیام لیلهِ تطوّعاً» ای اهل ایمان؛ ماهی مهمان شما می‌شود که بسیار مبارک و عظیم است، شبی در آن است که عبادت در آن شب با هزار ماه برابری می‌کند ماهی است خدای بزرگ روزه آن را واجب و پیامبر شما شب‌بیداری و عبادت آن را سنت کرده است؛ و در ادامۀ حدیث فرموده است ای مردم هر سنت در ماه مبارک رمضان به‌اندازه یک فرض و هر فرض در ماه مبارک رمضان به‌اندازۀ ۷۰ برابر آن فرض در روزهای دیگر ثواب دارد و فرموده است رمضان ماه صبر است و پاداش صبر بهشت است. ای مردم رمضان ماه محبت است. ماهی است که اگر صادقانه در آن ماه عبادت کنیم خداوند رزق و روزی مارا زیادتر می‌کند. رمضان اولش رحمت، وسط آن مغفرت و آخر آن نجات و آزادی از آتش دوزخ است، ماهی است که هر کس بتواند در جهت کمک به فقرا و اهل روزه قدمی بردارد؛ در قیامت از آب حوض کوثر به او می‌نوشانند که نهایت امتیاز و نهایت توجه و لطف خداوند متعال است.

وی در تکمیل موضوع به حدیثی از پیامبر اسلام اشاره نمو و گفت: پیامبر ما می‌فرمایند: «من صام رمضان ایماناً و احتساباً و غفر له ما تقدم من ذنبه» هر کس صادقانه و با ایمان و باور روزه رمضان را بگیرد، خداوند تبارک‌وتعالی از گناهان گذشته او که بین خودش و خدای خودش انجام داده است چشم‌پوشی می‌کند.

ماموستا قادری در بخش دوم سخنان خود تحت عنوان «رمضان و کرونا» گفت: ۱۴۳۹ سال پیش روزه رمضان بر امت اسلامی واجب شده است؛ در رمضان امسال به حادثه‌ای برخورد کردیم که در تاریخ اسلام بی‌سابقه است.

خطیب جمعه پاوه سپس تبرکاً به ترجمۀ آیه ۴۲ سوره مبارکه انعام «وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا إِلى‌ أُمَمٍ مِنْ قَبْلِکَ فَأَخَذْناهُمْ بِالْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ یَتَضَرَّعُونَ» که با این روزهای ما انطباق دارد، اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه به سفیر و حبیب خود پیامبر بزرگوار اسلام (ص) می‌فرماید: ای محمد قبل از تو هم پیامبرانی را برای ارشاد و نصیحت اقوام دیگر فرستاده‌ایم گروهی با آن‌ها جدال و مخالفت و مجادله کرده‌اند. کسانی که در مقابل پیامبران ایستاده‌اند، آنان را دچار زحمت و آزار و ناراحتی نمودیم به آن امید از آن مسیر اشتباه که در آن افتاده‌اند برگردند و تجدیدنظر کنند.

خطیب جمعه پاوه در ادامه به پیام‌های این آیه و چند آیه بعدازآن اشاره کرد و گفت: پیام اول این است که هرگاه انسان دچار زحمت و سختی شد خداوند تبارک‌وتعالی از او انتظار تجدیدنظر و تضرع و بازگشت دارد.؛ پیام دم این آیه، ذکر قصه دیگر ملت‌ها به جهت درس و عبرت ما است و پیام سوم این است که قسوت قلب و گناه و شیطان مانع تضرع و تجدیدنظر است.

وی گفت: عزیزان من؛ بیش از ۴ ماه است تمام دنیا درگیر ویروس کرونا است اما قسوت قلب و گناه ما و شیطنت شیطان اجازه نداده ما از این حادثه درس بگیریم؛ مع‌هذا به‌جای درس و عبرت چه‌بسا عده‌ای دارند علیه خداوند و دین شیطنت می‌کنند؛ امیدوارم خداوند توفیق دهد از این بلا و مصیبت و ویروس درس بگیریم.

ماموستا قادری به آمار جهانی مبتلایان کرونا در طول ۴ ماه از ظهور این ویروس منحوس در ۵ قاره دنیا اشاره کرد و گفت: آمار مبتلایان تا ساعت ۱۲ ظهر امروز در تمام دنیا ۲ میلیون و ۷۲۶ هزار نفر است که حدود یک‌چهارم آن‌ها در اثر زحمات پزشکان و پرستاران بهبود یافته و ۱۹۱ هزار نفر هم فوت کرده‌اند. امریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان، انگلیس، ترکیه، ایران، چین و روسیه ۱۰ کشوری هستند که به ترتیب بیشترین مبتلا را دارند که در از این میان، ۲ کشور اسلامی و ۸ کشور غیر اسلامی هستند.

وی افزود: در ایران تعداد مبتلایان ۸۷ هزار نفر و متوفیان هم حدود ۵۵۰۰ نفر است. در منطقه و شهرستان ما هم ظاهراً تعداد مبتلایان روند صعودی به خود گرفته است. ولی دو مشکل در این خصوص وجود دارد اولاً مردم ما بیماری خود را به هر دلیلی کتمان می‌کنند و ثانیاً مسئولان هم به مخاطبین خود در خصوص این بیماری شفاف‌سازی نمی‌کنند و این دو مشکل بی‌اعتمادی زیادی را در بین مردم و مسئولان ایجاد کرده است؛ امیدوارم خدای بزرگ به لطف و کرم خود به تمام مسلمانان و انسان‌ها بخصوص مسلمانان این دیار رحم کند.

ماموستا قادری با اشاره به اینکه ویروس کرونا بر زندگی روزانه مردم تأثیر گذاشته است، گفت: کرونا در برنامه دیانت، تحصیل، اقتصاد، معیشت و کسب‌وکار تأثیر داشته است به‌عنوان نمونه نفت به کمترین قیمت در طول ۱۰۰ سال گذشته رسیده که در تاریخ اوپک بی‌سابقه است.

وی در خصوص کاهش بی سابقه نرخ نفت گفت: به این تنزل قیمت خوشحالیم، زیرا خداوند نفت را که بهترین نعمت است به دولت‌ها اسلامی و مسلمانان داده تا برای مردم خود هزینه کنند، اما آن‌ها پول نفت و گاز را دودستی تقدیم ابرقدرت‌ها می‌کنند و از آن‌ها گلوله توپ و اسلحه برای کشتن همدیگر و جنگ و فتنه، می‌گیرند.

ماموستا قادری در بخش سوم سخنان خود به آیۀ ۱۸۵ سورۀ بقره «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَمَنْ کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ» اشاره نمود و گفت: این یک نص است که ۱۵ قرن پیش از آسمان بر پیامبر اسلام نازل شده و ایشان هم به یارانش امر فرموده و امر به ما هم هست که روزه رمضان یکی از ۵ رکن آیین اسلام است. هرکدام از شماها توان جسمی و روحی دارید و می‌توانید روزه بگیرید باید هرساله روزه رمضان را بگیرید و هرکدام از شما که مریض و یا مسافر هستید و سفر شما زحمت باشد، می‌توانید نگیرید. این یک آیین‌نامه و منهج است و به‌هیچ‌عنوان قابل‌تغییر نیست و کسی هم که روزه نمی‌گیرد باید احترام رمضان را بگیرد.

وی ضمن تبریک مجدد به اهل صیام گفت: تبریک عرض می‌کنم حلول ماه مبارک رمضان را، هم به کسانی که امروز روزه هستند و هم کسانی که فردا روزه می‌گیرند.

امام‌جمعۀ پاوه به اختلافات در خصوص آغاز ماه مبارک اشاره کرد و گفت: امسال در اول رمضان در هیچ کجای دنیا هلال رؤیت نشده است و بعضی از دولت‌ها با توجه به اتمام ۳۰ روز شعبان، جمعه را اول رمضان اعلام کرده‌اند. پیامبر بزرگوار می‌فرمایند: «صوموا لرؤیته و افطرو لرؤیته» ماه را دیدید روزه بگیرید و با دیدن ماه شوال افطار کنید؛ اما اگر امکان رؤیت ماه نبود بعد از اتمام ۳۰ روز شعبان روزه بگیرید.

وی افزود: در ایران آقایان اهل تشیع یکدست فردا را اولین روز ماه مبارک رمضان اعلام کرده‌اند؛ اهل سنت جنوب، بلوچستان، خراسان، ترکمن‌صحرا هم شنبه را اولین روز ماه مبارک رمضان اعلام کرده‌اند، اما در مناطق کردنشین درد ما متفاوت است؛ چه درد سیاسی، چه مذهبی و چه اجتماعی. روحانیون هم در ازدیاد این دردها تا حد زیادی مسئول هستند؛ ما اهل سنت کُرد در بین خود بزرگی نداریم و همه مَن هستیم و حرف‌شنوی ما از همدیگر ضعیف است؛ در منطقۀ کردنشین، دیروز پنجشنبه گروهی روزه بوده‌اند؛ امروز گروه دیگری و فردا هم جمعی دیگر. معلوم نیست پس‌فردا هم داریم یا نه؟

ماموستا قادری به تعطیلی جمعه و تراویح و بسته شدن مساجد اشاره کرد و گفت: یکی از مأموریت‌های پیامبر اسلام (ص) در کنار حفظ دین، حفظ جان مردم بوده است و تعطیلی جمعه و تراویح به خاطر حفظ سلامتی مسلمانان است. امیدوارم به برکت ماه مبارک رمضان و دعای خیر مسلمانان عن‌قریب شاهد فرج و گشایش باشیم و هم جمعه و هم تراویح را در کنار هم برگزار نماییم.

وی ذکر و استغفار را بزرگ‌ترین دارو در جهت دفع بلا دانست و گفت: خداوند متعال در آیۀ ۳۳ سورۀ مبارکۀ انفال ما را راهنمایی کرده و می‌فرماید: «وَ ما کانَ اللهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فیهِمْ وَ ما کانَ اللهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ» ای محمد (ص) جایگاه تو نزد من مهم است. اشکالی ندارد کافران مکه تو را اذیت می‌کنند و نسبت به تو بی‌ادبی روا می‌دارند ولی وجود تو در میان آن‌ها سپر است که تا تو در میان آن‌ها هستی آنان را عذاب نخواهم داد. اگر بعد از تو هم امت تو و حتی مخالفان برنامۀ تو استغفار کنند و به هم ظلم نکنند، آنان را نیز در دنیا دچار بلا و سختی نخواهم کرد مگر از این مسیر منحرف شوند.

امام‌جمعه پاوه در بخش دیگری از سخنان خود نماز تراویح را مهم‌ترین سنت ماه مبارک رمضان دانست و گفت: در تاریخ این عبادت آمده است رسول گرامی اسلام (ص) شب‌های ۲۳ و ۲۵ و ۲۷ رمضان به مسجد می‌آمدند و ۸ رکعت نماز در مسجد می‌خواندند و به منزل می‌رفتند. وقتی مسلمانان از پیامبر اسلام سؤال می‌کردند چرا این نماز را با جماعت نخوانیم؟ در جواب می‌فرمودند: این عبادت بسیار مهم است و شما هم به آن عشق دارید می‌ترسم خدای بزرگ آن را بر شما واجب کند و نتوانید آن را انجام دهید. حضرت عایشه (رض) هم می‌فرماید: وقتی پیامبر اسلام (ص) به منزل می‌آمدند؛ ۱۲ رکعت هم در منزل می‌خواندند و تراویح ۲۰ رکعت می‌شد. در عصر رسول‌الله (ص) و زمان حضرت ابوبکر (رض) تراویح فرادا خوانده می‌شد و اقامۀ آن به جماعت در زمان حضرت عمر (رض) تحکیم شد و ۱۴۰۰ سال است این عبادت در شهر و روستاهای اهل سنت در مساجد و با جماعت اقامه شده است.

وی افزود: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا اوضاع متفاوت است و به دلیل اینکه مساجد کنترل نمی‌شوند صلاح دین و دنیای ما این است، مسلمانان تراویح را در منازل خود اقامه کنند تا برکتی باشد برای خانه‌های آنان.

امام جمعه پاوه خواستار توجه خاص مؤمنین به ماه مبارک رمضان شد و افزود: کاری نکنیم پروردگار از ما ناراحت شود و این بلا همچنان در میان ما بماند؛ مردم شریف حفظ روزه‌داری را رعایت کنند و مسئولان محترم هم امسال بیش از سال‌های گذشته در حفظ شئون رمضان قدم بردارند؛ همچنین همه ما در این ماه مبارک باتوجه به شرایط خاص امسال، فقراء و کسانیکه کارشان تعطیل شده است را فراموش نکنیم.

وی به پیام نخست وزیر کانادا برای شروع ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: نخست‌وزیر کانادا در پیامی بعد از تبریک رمضان به مسلمانان کانادا، به غیرمسلمانان توصیه کرده است احوال مسلمانان را در ماه رمضان رعایت کنند و در جلو چشم آنان از خوردن پرهیز کنند؛ او فردی غیرمسلمان است، وقتی اینگونه به رمضان نگاه می کند، قطعاً ما باید بیشتر توجه کنیم.

کد خبر 269956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha