دستگاه قضایی اجازه ندهد اشرار، امنیت مردم را تهدید کنند

سرویس کرمانشاه _ رئیس قوه قضاییه در دیدار با قضات و کارکنان قضایی کرمانشاه گفت: دستگاه قضایی باید از موضع قانون به موقع و با اقتدار ظاهر شود و اجازه ندهد اشرار و متجاسران به قانون امنیت مردم را تهدید و سلب کنند.

به گزارش کردپرس؛ و به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر به استان کرمانشاه در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در مجموعه قضایی این استان بر تداوم فعالیت‌های جهادی در رسیدگی به کار مردم به ویژه تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه و کثیرالشاکی تاکید کرد.

رئیس قوه‌ قضاییه آمار را از نشانه‌های کار و تلاش دانست اما در عین حال تاکید کرد کیفیت به هیچ عنوان نباید فدای کمیت شود و برای ارتقای بهره‌وری باید به هر دو عنصر توجه شود.

آیت الله رئیسی در ادامه اساس قضاوت را کشف حقیقت عنوان و از حوصله و دقت و استفاده از نظرات کارشناسان دلسوز و امین به‌عنوان دو لازمه دستیابی به حقیقت یاد کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: کشف حقیقت نیاز به صبر و حوصله و دقت دارد و باید همه حرف ها و مستندات در قضاوت مورد توجه قرار گیرد تا حق کسی تضییع نشود.

آیت الله رئیسی با اشاره به ملاقات‌های مردمی هفتگی مسئولان قضایی کرمانشاه، تصریح کرد: اگر کسی به هر دلیلی حتی به اشتباه احساس کرد به حق خود نرسیده، باید حرفش را شنید و ابعاد و زوایای حکم را برایش تبیین کرد.

وی عدالت و خواهی را امری فطری دانست و خاطر نشان کرد: وقتی سیر کار قضایی عادلانه باشد، کسی هم که در ظاهر حکمش‌ را نپذیرد، در خلوت خودش و خدا که وجدانش را قاضی کند، از برخورد شما احساس اجرای عدالت خواهد کرد.

آیت الله رئیسی بر همین اساس متذکر شد که انعکاس برخورد همکاران دستگاه قضا در سراسر کشور تاثیر مستقیمی بر افکار عمومی دارد و یک رفتار خوب تاثیر مثبت داشته و نتیجه یک کاستی و رفتار نادرست حتماً ناپسند خواهد بود.

رئیس قوه قضاییه این نکته را هم گفت که صدور حکم عادلانه از سوی یک قاضی موجب می‌شود احساس کند به خوبی به عدالت توجه کرده و در کار مردم بی توجهی و کوتاهی نداشته و حتی اگر از او تشکر نشود، خودش آرامش خواهد داشت‌ و اجر کارش را هم می‌ برد.

آیت الله رئیسی نگاه تخصصی در صدور حکم پرونده های قضایی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: قضات ما اطلاعات حقوقی و بعضاً تخصصی دارند اما برای اظهار نظر تخصصی‌تر نیاز است از متخصصان امر کمک گرفته شود.

وی یکی از راه های کشف حقیقت برای قاضی و صدور حکم در پرونده‌های تخصصی را تمسک به نظرات کارشناسی‌ دانست و تاکید کرد: استفاده از همکاری کارشناسان زبده و متخصص و امین و دلسوز در حوزه‌های مختلف به اتقان احکام قضایی کمک می کند.

رئیس قوه قضاییه صدور حکم غیر مستند‌ را خط قرمز دستگاه قضا عنوان کرد و به قضات متذکر شد باید سخن اصحاب دعوا را بشنوند و مستندات آنها را به دقت بررسی کنند و مستند رای بدهند.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به ارسال لایحه شوراهای حل اختلاف و دو فوریتی شدن آن در مجلس اشاره و تثبیت جایگاه حقوقی همکاران اداری شوراهای حل اختلاف را از مهم‌ترین بخش‌های این لایحه عنوان کرد.

رئیس قوه قضاییه از تلاش مسئولان عالی قضایی برای رفع مشکلات رفاهی و معیشتی قضات و کارکنان اداری به‌عنوان بازوان توانای اجرای عدالت و سلامت دستگاه قضا سخن گفت و از همکارانش‌ در بخش های قضایی خواست با دل پر امید کار کنند و نگران مسائل و مشکلات معیشتی و رفاهی خود نباشند.

آیت الله رئیسی گفت: ادب، کار، مردمداری، تحفّظ‌ و رازداری و سلامت همکاران اداری ما از نکاتی است که می توانند تضمین کننده عدالت دستگاه قضایی باشند.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم "اقتدار" در دستگاه قضایی تاکید کرد و خطاب به قضات و مسئولان قضایی استان‌ها گفت که از موضع قانون باید به موقع و مقتدرانه عمل کنند.

آیت الله رئیسی افزود: امنیت مساله بسیار مهمی است و نباید اجازه داد افراد شرور و متجاسر به قانون و سارقان و قاچاقچیان‌ از مردم سلب امنیت کرده و امنیت عمومی را تهدید کنند.

"تدبیر" دیگر عنصر مورد تاکید رئیس دستگاه قضا بود که به تاکید آیت الله رئیسی باید محور همه اقدامات همکاران قضایی باشد.

آیت الله رئیسی گفت: برخی اظهار نظرها نسبت به عملکرد دادگستری ها ناشی از کم اطلاعی افراد از روند امور است که باید برای جلوگیری از حرف و حدیث ها، مردم را در جریان امور قرار داد و مسائل و مشکلات موجود را برای آنها تبیین کرد.

رئیس دستگاه قضا به سازوکارهای پیش‌ بینی‌ شده در سند تحول قضایی برای کاهش ورودی پرونده ها به عدلیه نیز اشاره کرد و گفت که اجرای کامل این ساز و کارها، نقش مهمی در تحول نظام دادرسی و رسیدگی به موقع و عادلانه خواهد داشت.

آیت الله رئیسی گفت: سند تحول قضایی یک بسته جامع است که همه اجزای آن باید به‌طور کامل اجرا شود تا شاهد تحول در سیستم قضایی باشیم و قرار هم نیست این کارها را ملائکه الله از آسمان انجام دهند بلکه نیازمند اراده و تلاش همه همکاران دستگاه قضاست.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تجربه موفق همکاران دستگاه قضایی در رسیدگی به کار مردم در ایام کرونا، گفت: اقدامات خوبی که در شرایط کرونا در برخی استان‌ها انجام شد، نشان می‌دهد که با همین نیرو و امکانات می شود با تدبیر، مجاهدت، دلسوزی و نگاه انقلابی و افزایش بهره وری کارهای‌ بزرگ و متفاوت انجام داد.

آیت الله رئیسی با اشاره به ایثار، مجاهدت‌ و ایستادگی مردم کرمانشاه در دوران دفاع مقدس و دفاع از تمامیت ارضی کشور در مقابله با حمله منافقین بعد از امضای قطعنامه ۵۹۸، خدمتگزاری به این مردم و جلب رضایت آنها را بسیار مهم دانست.

آیت الله رئیسی گفت: نمی‌شود گفت ما کار خود را انجام می دهیم حالا مردم می خواهند راضی باشند یا نباشند، بلکه باید تلاش کرد اعتماد عمومی به دستگاه قضا و احساس عدالت در جامعه هر روز افزون‌ شود.

رئیس قوه قضاییه مهرورزی را دیگر عنصر مهم در کار قضایی دانست و اظهار داشت: دستگاه قضا باید مانند پدری مهربان عمل کند و کسی که به عدلیه پناه می آورد، احساس کند اینجا ملجاء است و داد مظلوم و صاحب حق را از ستمگر و متجاوز می‌ستاند‌ و به او برمی گرداند.

وی بر همین اساس خطاب به همه همکاران دستگاه قضا متذکر شد که اگر به کسی در راهروهای دادگستری برخورد کردند که با مجموعه اداری آنها کار نداشت اما برای تظلم خواهی فریاد می‌زد، به دادش برسند و حرف‌ها‌ و درد دلش را بشنوند و به کارش رسیدگی کنند.

آیت الله رئیسی با اشاره به آثار و برکات معنوی رسیدگی به کار مردم در زندگی شخصی افراد، گفت: آنچه موجب تقرب‌ و نگاه ویژه خدا به انسان می شود کار ویژه اوست والا کار معمولی را همه انجام می دهند.

رئیس قوه قضاییه‌ تصریح کرد: نماز واجب خواندن‌ وظیفه است و اگر کسی ترک واجب کرد، کیفرش‌ را می بیند‌ اما نماز نافله است که اجر مضاعف دارد؛ مانند کاری که یک شهید انجام می دهد و موجب می شود قبل از رسیدن به فیض شهادت، به مقام شهود نائل شود.

آیت الله رئیسی در پایان سخنانش با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تعامل قوا، بر لزوم همکاری مجموعه قضایی استان کرمانشاه با دستگاه های اجرایی استان در جهت رفع مشکلات مردم و گره گشایی از کار و زندگی آنها تاکید کرد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، دکتر پرویز توسلى زاده رئيس كل دادگسترى استان كرمانشاه با ارائه گزارشی از وضعیت و عملکرد این مجموعه، از اختصاص دو خط تلفن برای ارتباط مستقیم مردم با طرح مشکلات و پیگیری مسائل قضایی‌شان‌ خبر داد.

وی با اشاره به مختومه‌شدن‌ ۲۶ فقره پرونده قتل با صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف و صدور منع تقریب برای ۷۰ درصد قرارهای‌ دادسرا به‌دلیل سازش در پرونده‌ها، تاکید کرد: امروز در كرمانشاه همه قضات و كاركنان دستگاه قضا براى‌ صلح و سازش و کاهش پروندهای قضایی تلاش مى كنند.

توسلی زاده در ادامه اعلام کرد: دادسراى عمومى و انقلاب كرمانشاه از رتبه ۲۸ در شهريور ماه، در آبان ماه به رتبه هشتم‌ رسیده‌ است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از مختومه‌شدن ۷۳ درصد از پرونده‌های‌ معوقه در این استان پس از دستور‌ رئیس دستگاه قضا در این زمینه خبر داد و گفت که ۲۰۷ پرونده كثيرالشاكى نیز در این استان شناسایی شده که تلاش می شود هر چه سریع‌تر‌ به نتیجه برسند.

وی همچنین از اجرای کامل دادرسی الکترونیک و نوبت‌‌دهی‌ الکرونیکی در استان کرمانشاه‌ خبر داد و گفت که ابلاغ‌ الکترونیکی‌ در این استان از ۷۶ درصد در سال ۹۸ به ۹۵ درصد در سال جاری رسیده است و کرمانشاه‌ در این زمینه در جایگاه پنجم کشوری قرار دارد.

توسلی زاده همچنین با اشاره به اقدامات همکارانش‌ در ایام کرونا گفت که دستگاه قضایی با ابتلای ٤٢٥ نفر از کارکنانش‌ در این خطّه، ٣٧ هزار و ٥٠٠ ساعت از همكاری‌ آنها محروم شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه همچنین گفت که با صدور ۷۲۴ دستور موقت قضایی در ۹ ماهه گذشته برای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان، ۵۷۵ هکتار از این اراضی رفع تصرف شده است.

توسلی زاده در پایان تصریح کرد: اگر تنظیم قراردادها در دفاتر مشاور املاك به درستی انجام شود، ورودى پرونده‌هاى حقوقى و كيفرى به‌طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

کد خبر 2744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha