تنها ۱۴ تخت خونگیری در کردستان وجود دارد/کردستان استان برتر در شاخص های اهدای خون

مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: یکی از چالش های این سازمان کمبود زیرساخت کمی و کیفی است، به طوری که در حال حاضر تنها ۱۴ تخت برای خونگیری از مراجعان در ۲ مرکز سنندج و سقز وجود دارد.

به گزارش کرد پرس، محمدسعید کریمیان در نشست خبری با رسانه های کردستان که به مناسبت روز جهانی اهدای خون برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که پیش روی ماست، ساختمان جدید انتقال خون کردستان است که بیش از ۱۰ سال است به دلیل کمبود اعتبارات روی زمین مانده است.

وی افزود: در سفر رئیس جمهور به کردستان نیز جزو مصوبات سفر قرار گرفت که برای اتمام آن ۲۴ میلیارد تومان تصویب شد که ۵۰ درصد آن تا امروز تخصیص یافته و علیرغم اینکه قرار بود امروز افتتاح شود اما با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی کار آن همچنان باقی مانده و هر چند که قول داده شده برای هفته دولت امسال به بهره برداری برسد اما قطعا به بهره برداری نمی رسد.

مدیرکل انتقال خون کردستان اظهار کرد: کردستان در حال حاضر سرآمد شاخص های اهدای خون کشور است اما از نظر زیرساخت با مشکلات بسیاری مواجه بوده به طوری که تنها ۱۴ تخت، ۸ تخت در سنندج و ۶ تخت در سقز، برای ارائه خدمت به مراجعه کنندگان مستقر است.

کریمیان ادامه داد: علیرغم اینکه حدود ۱۰ درصد اهدا کنندگان خود در کردستان، بانوان هستند که این شاخص در کشور ۴ تا ۴.۵ درصد است، اما تنها ۲ تخت در سنندج و ۲ تخت در سقز برای ارائه خدمت به مراجعه کنندگان خانم وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: با مشارکت فعالانه داوطلبان اهدای خون در کردستان، ذخیره خونی در دوران شیوع کرونا در استان به زیر پنج روز نرسید که اطلاع رسانی رسانه ها و همراهی مردم عاملی شد تا علاوه بر تأمین بودن نیاز استان، به دیگر استان ها، خون نیز ارسال شود.

مدیرکل انتقال خون کردستان با اشاره تأمین خون مورد نیاز ۲۰ مرکز درمانی به صورت مستمر، بیان کرد: در حال حاضر بالای ۱۵ روز موجودی خون و فرآورده های آن را داریم که با توجه به راه اندازی بخش پیوند مغز استخوان در بیمارستان بعثت سنندج، این نیاز افزایش می یابد ولی با این حال هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

کریمیان گفت: شاخص اهدای خون در استان در سال گذشته ۲۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشت و این در حالی است که با کمبود شدید فضای فیزیکی و زیرساختها مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه گروه های خونی منفی در استان کم است، افزود: به همین منظور نیاز به دریافت این گروه ها بیشتر است چرا که تنها ۱۰ درصد جمعیت RH منفی دارند.

مدیرکل انتقال خون کردستان با اشاره به اینکه شاخص اهدای خون بانوان کردستانی بالاست، اظهار کرد: در ۱۱ ماه سال گذشته رتبه اول کشور را در این زمینه داشتیم.

کریمیان با اشاره به اینکه میانگین اهدای خون بانوان در کشورهای توسعه یافته ۵۰ درصد است که این شاخص در کشورمان ۴ تا ۴.۵ درصد و در کردستان بالای ۹ درصد است، ادامه داد: سال گذشته ۴۰ هزار مراجعه کننده اهدای خون داشتیم که ۳۵ هزار داوطلب موفق به اهدای خون شدند.

وی یادآور شد: ۹۰ هزار فرآورده خونی سال گذشته فرآوری شد که ۵۰ هزار واحد در استان مصرف و هفت هزار در قالب شبکه خونرسانی به دیگر استان ها ارسال شد.

مدیرکل انتقال خون کردستان با بیان اینکه امسال ۱۰ هزار داوطلب اهدای خون ثبت شد که هفت هزار نفر موفق به اهدای خون شدند، بیان کرد: دغدغه موجودی خون نداریم و ذخایر خونی مراکز و بانک خون استان تأمین است و دورترین نقاط استان میز به رغم نداشتن مراکز ثابت انتقال خون، ذخایر مناسبی دارند.

کد خبر 2757041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha