به گزارش کردپرس؛ محسن دارابی به مناسبت روز ملی صنعت و معدن (۱۰ تیرماه) از تامین مالی و تعیین تکلیف تعداد قابل توجهی از پروژههای صنعتی کرمانشاه یاد کرد که به عنوان پیشران سایر طرح ها می توانند بخش صنعت استان را تحت تاثیر قرار دهند.
وی با بیان اینکه تامین مالی تعدادی از این پروژهها از منابع اعتباری مصوب سفر رئیس جمهور به استان صورت گرفته است، با اشاره به سهم ۷۰۰۰ میلیارد تومانی حوزه صنعت، معدن و تجارت از این تسهیلات، گفت: با پیگیریهای استاندار کرمانشاه بخش قابل توجهی از این تسهیلات تعیین تکلیف شده است.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تا چند ماه قبل تنها ۱۵۰ میلیارد تومان از این تسهیلات مصوب و یا پرداخت شده بود اما اکنون با استفاده از ظرفیت مدیرت ارشد استان و نمایندگان کرمانشاه بالغ بر ۳۶۰۰ میلیارد تومان از این منابع تعیین تکیلف شده و این رقم به زودی به ۵۰۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
دارابی با بیان اینکه مقرر بوده مجموع تسهیلات ۷۰۰۰ میلیارد تومانی مصوب سفر رئیس جمهور به استان ظرف مدت دو سال تعیین تکلیف شود، خاطرنشان کرد: اینکه تا کنون بالغ بر ۵۰ درصد این تسهیلات تعیین تکلیف شده و تا پایان سال جاری بخش دیگری نیز از این تسهیلات تعیین تکلیف خواهد شد بیانگر پیگیری های فراوان برای تامین مالی حوزه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه است.
تامین مالی طرح بیواتانول، دستاورد همایش تامین مالی غرب کشور
مدیرکل صمت استان کرمانشاه گریزی هم به همایش تامین مالی غرب کشور که سال گذشته به همت اتاق بازرگانی برگزار شد داشت که در این همایش کرمانشاه به مدت دو روز میزبان مدیران ارشد بورس کشور بود و با استفاده از این فرصت پیشنهاد شد هشت پروژه مهم استان از طریق بازار سرمایه تامین مالی شود.
دارابی افزود: خوشبختانه در کمتر از یکسال سهام پروژه گسترش سوخت سبز (بیواتانول) که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان بود پذیره نویسی خواهد شد و پیش بینی می شود بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان تامین مالی برای این طرح از محل بازار سرمایه صورت بگیرد.
وی معتقد است تامین مالی این طرح هم در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و شعار دولت مبنی بر مردمی سازی اقتصاد بوده و هم توانسته یکی از استراتژی های وزارت اقتصاد و دارایی مبنی بر استفاده از سایر ابزارهای تامین مالی را محقق سازد.
دارابی ابراز امیدواری کرد با تامین مالی بیواتانول از محل بازار سرمایه امسال شاهد بهره برداری از این طرح باشیم.
تعیین تکلیف چند طرح صنعتی بزرگ دیگر کرمانشاه
وی همچنین از تعیین تکلیف پروژه بیوایمپلنت به عنوان یکی دیگر از طرح های مهم کرمانشاه و مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان یاد کرد که مشکل اختلاف سهام داران آن حل شده و پس از تامین مواد اولیه با همکاری پزشکی قانونی، این طرح نیز به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه پروژه های متیل آمین (پتروشیمی نگین سنقر) با بیش از ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی، پتروشیمی اسلام آبادغرب با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی، ذوب آهن بیستون و تعدادی دیگری از طرح های مهم حوزه قطعات خودرو و… را از جمله دیگر طرح های مهم صنعتی در دست اقدام استان دانست که به نتیجه رسیدن این طرح ها به عنوان پیشران سایر طرح ها می تواند حوزه صنعت استان را تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته دارابی خوشبختانه شتاب صنعتی در استان اوج گرفته که یکی از مهمترین دلایل آن تامین زیرساخت های نسبتا مناسب از جمله آب، برق، گاز و … است که در بسیاری از این زمینه ها نسبت به نقاط دیگر کشور شرایط مناسبی داریم.
تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش معدن در کرمانشاه
وی اشارهای هم به حوزه معدن استان داشت و با اشاره به وجود ۲۳۰ واحد معدنی دارای پروانه در استان، تاکید کرد: در حال حاضر ۱۸۱ معدن فعال در استان داریم در حالیکه این تعداد در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۲۵ تا ۱۳۰ معدن فعال بود.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه تلاش شده مشکلات معادن راکد استان به صورت مستمر رصد شود، نتیجه این امر را فعالسازی تعداد قابل توجهی از معادن راکد استان در سال های اخیر دانست.
دارابی با بیان اینکه عمده پتانسیل معدنی کرمانشاه رسوبی و مصالح ساختمانی است ، عنوان کرد: از مهمترین معادن استان می توان به سنگ تزئینی و منگنز در هرسین، سیلیس در اورامانات، فلدسپات در کنگاور، دولومیت در اسلام آبادغرب، کانسارهای فلزی در سنقر و کلیایی، قیرطبیعی در قصرشیرین و گیلانغرب و همچنین آهک و گچ اشاره کرد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت خوب کانی های فلزی در منطقه سنقر، ابراز امیدواری کرد به زودی با همکاری ایمیدرو اقدامات خوبی در این مناطق صورت بگیرد.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه مهمترین موضوعی که در بخش معدن کرمانشاه پیگیری می شود را تکمیل زنجیره ارزش معادن استان از اکتشاف و استخراج تا بهره برداری و فرآوری اعلام کرد تا جلوی خام فروشی مواد معدنی گرفته شود.
وی برخی طرح هایی که اکنون در استان در دست احداث است از جمله طرح تولید گچ برگ و کناف “آکوزاگرس” را گامی برای تکمیل زنجیره ارزش مواد معدنی در استان دانست و عنوان کرد: در سال های گذشته نیز با همکاری سرمایه گذار خارجی”شرکت متحد شرق آسیا” اقدامات خوبی در زمینه فرآوری فروسیلیکومنگنز صورت گرفت.
ظرفیت تاریخی کرمانشاه در حوزه تجارت
دارابی سپس از بخش تجارت نیز به عنوان تکمیل کننده حوزه صنعت و معدن یاد کرد که کرمانشاه با داشتن پنج مررز رسمی و یک بازارچه مرزی (تیله کوه) ظرفیت قابل توجهی در این زمینه دارد
وی با بیان اینکه کرمانشاه از دیرباز در محور استراتژیک شمال غرب به جنوب غرب و مسیر تاریخی کریدور شرق به غرب قرار داشته، افزود: موقعیت کرمانشاه با داشتن ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق بسیار منحصر به فرد است.
به گفته دارابی، این موقعیت علاوه بر بعد تجاری بلحاظ معنوی نیز حائز اهمیت بوده و کرمانشاه از دیرباز آستان ارادت به زوار عتبات عالیات بوده است که خوشبختانه بعد از چندین سال وقفه با همت دولت سیزدهم دوباره مرز خسروی به روی عاشقان اهل بیت بازگشایی شد و اکنون مردم از آثار پر خیر و برکت آن بهره مند هستند.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه از سهم ۳۵ تا ۴۰ درصدی کرمانشاه از مجموع صادرات ایران به عراق یاد کرد که رقم قابل توجهی است و افزود: سال گذشته رتبه چهارم کشور را در زمینه صادرات غیرنقتی کشور کسب کردیم.
وی عنوان کرد: سهم کرمانشاه از مجموع سبد صادرات غیرنفتی کشور نیز حدود ۵ تا ۵٫۵ درصد است.
دارابی با بیان اینکه شوشمی، شیخ صله و سومار که قبلا به صورت بازارچه مرزی فعالیت داشتند اکنون مرز رسمی هستند، تاکید کرد: لازم است زیرساخت های این مرزها متناظر با کارکرد آنها ارتقا یابد و در کنار آن ساماندهی و توانمند کردن تجار را هم داشته باشیم.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه در کنار تمرکز بر صادرات نباید از واردات نیز غافل شویم، خاطرنشان کرد: یکی از درخواست های ما در سفر رئیس جمهور در نظر گرفتن ۲۵ درصد تخفیف سود بازرگانی واردات کالا از مرزهای استان بود که این موضوع را با جدیت پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما