به گزارش کردپرس به نقل از خندان، شورای عالی فتوا پس از آن که جمعی از وکلا سوالی را در خصوص دریافت حق الوکاله از شورای عالی فتوی مطرح کردندمبنی بر اینکه شخصی که تمام یا بخشی از دعوی خود را بازنده شده است علاوه بر آنکه باید مبلغی را به وکیل خود پرداخت کند باید مبلغ معینی را نیز به وکیل برنده دعوی پرداخت کند. شورا در جلسه عادی خود پس از استناد به ادله مشروع و مقاصد عالی شرع به آنها پاسخ داد.
شورای عالی فتوا در خصوص سوالی که به شورا ارائه شده است به اتفاق آرا معتقد بودند که دریافت حق الوکاله از شخصی که بخشی از دعوی یا همه دعوی را بازنده شده است حرام است.
در صورتی که بر اساس تشریفات اداری پولی را به هر دلیلی دریافت کنند، باید آن را به صاحبش بازگردانند. باید وکیلی که پروندهاش برنده شده است از موکلش پول دریافت کند دریافت این مزد یک وجه اضافی است که در ازای هیچ کاری پرداخت شده است و غیر شرعی و حرام به شمار میآید و به عنوان مال مردم خوردن محسوب میگردد.
شورای عالی فتوا از کانون وکلای کردستان خواست تا برای اجرا شدن راهکارهای شرعی در این باره تلاش و فعالیت کنند.
در این باره کانون وکلای کردستان اعلام کرد که حق الوکاله وکیل بر اساس قوانین جاری تعیین شده است، منبع این قانون برگرفته از شرع اسلام و عرف جامعه کردستان است. و این موضوع را برای شورای عالی فتوا توضیح خواهیم داد.
کانون وکلای دادگستری کردستان در بیانیهای اعلام کرد شورای عالی فتوای اتحادیه علمای دینی کردستان روز گذشته فتوایی را صادر کرده است که در آن به اتفاق آرا معتقدند که دریافت حقالوکاله از اشخاصی که بخشی از دعوی و کل دعوی را بازنده شده باشند حرام است حق الزحمه وکیل را دادگاه تعیین کند.
کانون وکلای کردستان بر این باورند که سوء تفاهم وجود دارد و سوال مطرح شده به طور کامل برای اعضای محترم شورای عالی فتوا تفهیم شده است.
همچنین اشاره شده است که حق الوکاله براساس قانون وکالت و قانون جاری تعیین شده است که منبع آن در چارچوب شریعت اسلام و عرف جامعه کردستان است و این قوانین شبیه قانون وکالت کشورهای اسلامی تعریف شده است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که در روزهاس آینده کانون وکلای کردستان ب اشورای فتوای عالی در ارتباط خواهد بود و این موضوع را به طور شفاف برای آنها تشریح خواهند کرد.
نظر شما