طرح آشتی ۱۷ بندی عثمان حاجی محمود خطاب به جنبش تغییر

سرویس عراق و اقلیم کردستان_ مفاد طرح ۱۷ ماده ای عثمان حاجی محمود برای آشتی با جنبش تغییر در رسانه های اقلیم کردستان منتشر شده است.

به گزارش کردپرس به نقل از شارپرس، این لایحه اقداماتی را برای بازگرداندن گوران به اصالت خود، به‌ویژه اپوزیسیون بودن، و حل مشکلات موجود به‌ منظور دلجویی از طرفدرانش مشخص می‌کند.

درگیری های داخلی جنبش گوران، به ویژه تلاش برای دلجویی از اعضای این جنبش و احیای حزب همچنان ادامه دارد، اما بسیاری از این تلاش ها ناکام مانده‌اند.

«شمال عبدالوفا» در سخنانی درباره مشکلات و تلاش‌های برای دلجویی اعضای جنبش گوران که در بخش نظرات شارپرس منتشر شد، به تشریح اختلافات این حزب پرداخته و اظهار داشت دور اول موضوع دلجویی تعدادی از شخصیت‌ها و فعالان وفادار آغاز شد و به زودی این پروژه شکست خورد و در مرحله دوم نیز از سوی دکتر برهان یاسین برای انجام این پروژه تلاش شد سپس با بازگشتش و دیدن عملکردهمه افراد و شخصیت ها در این زمینه، این مرحله هم به سرعت باشکست مواجه شد.

وی افزود مرحله سوم این طرح نیز در اوایل سال جاری آغاز شد و بیشتر از نه ماه است که جنبش تغییر  در حال سازماندهی مجدد داخلی حزب است.

وی تصریح کرد این روند از همان ابتدا با کاستی اساسی پیش رفت، زیرا فاقد برنامه و طرح محکمی برای حمایت، مساعدت و پیشبرد بود، از سوی دیگر اراده‌ای فراگیر برای این روند وجود نداشت. برداشت های مختلفی از موضوع دلجویی وجود داشت که به دو جبهه تقسیم می شد، یک جبهه شامل دغدغه و وفاداری و دلسوزی آنها برای گردهم آوردن و موفقیت این جنبش برای بازگشت به جایگاه اصلی و گفتمان و مسیر واقعی خود بود، جبهه دیگر دلجویی با این اصل که «به ما بپیوند جایگاه خوب و شفافی خواهی داشت اما به شرطی که زیر چتر ما باشی، بود.»

وی گفت: بین این دو جبهه، جبهه سوم دلجویی، به مرور زمان پدیدار شد اما این جبهه شرمگنانه و با نقاب به عنوان جبهه میانجیگر بین دو جبهه پیشین ظاهر شد.

متن طرح عثمان حاجی محمود:

برخی از اصول بازیابی و ساماندهی و ظهور مجدد جنبش تغییر

واضح است که شرایط و وضعیت سازمان سیاسی جنبش تغییر در وضعیت بد و خطرناکی قرار دارد به ویژه که اعتماد مردم به این جنبش سلب شده است.

جنبش تغییر برای ظهور مجدد در این مرحله نیاز به اراده و تصمیم موثر و طرح و برنامه جدی و عملی دارد، به این منظور هر گونه اقدام سطحی و بی اساسی نه تنها مفید نخواهد بود بلکه باعث سقوط و انفعال بیشتر این جنبش خواهد بود. شرایط فعلی جنبش تغییر نیاز به نگاه و درک عمیقی دارد تا عوامل اصلی مشکلات موجود و نتایج و شکست های بزرگ آن مشخص شوند و سپس تصمیم درست و شجاعانه‌ و دلسوزانه‌ای در این باره اتخاذ گردد.

مسلم است که بخش اصلی رای‌دهندگان و طرفداران این جنبش هنوز پا برجا هستند ملحق نشدن این طرفداران به احزاب دیگر و عدم مشارکت آنها در انتخابات مجلس عراق در اکتبر ۲۰۲۱ سندی برای اثبات این ادعا است. اما اگر جنبش تغییر باعملکرد خود ثابت کند که مدافع حقوق شایسته مردم است بخش بزرگی از این اعضا دوباره به این جنبش روی می‌آوردند و حامی این جنبش خواهند شد و اعتماد دیگران را نیز دوباره به دست خواهد آورد چون عملا در شرایط فعلی خلاء یک حزب اپوزیسیون قوی و تاثیر گذاری احساس می‌گردد، واضح است عوامل قبلی که باعث تشکیل این جنبش شده‌اند نه تنها به قوت خود باقی هستند بلکه برجسته‌تر و تاثیرات فراوانتری داشته‌اند به همین دلیل است که هنوز مطالبه تغییر و صدای مخالف جامعه کردستان گسترش پیدا کرده است برای شروع کار اقدامات زیر را ضروری می‌دانیم:

  1. اثبات هویت و اصلاح گفتمان سیاسی و موضع سیاسی این جنبش با در نظر گرفتن شرایط جدید و با انجام اقدامات عملی تعیین وضعیت و ساماندهی روابط میان جنبش تغییر و شرکت «وشه» (مالی، املاک، رسانه)
  2. بر اساس قانونی میان پسران  نوشیروان و جنبش تغییر و دستگاههای دولتی ذیربط مالکیت تپه «زرگه ته» مانند قبل به دولت واگذار شود و بدون دستکاری کردن در چارچوب قانونی برای مدت معینی به کار گرفته شود.
  3.  پسران نوشیروان مصطفی که می‌خواهند نقش سیاسی در این میان ایفا کنند باید این نقش بر اساس دستورالعملهای حزبی و سازمانی باشد و مانند همه اعضای دیگر این جنبش حقوق و وظایف آنها مشخص باشد و اجازه داده نشود که کمپانی «وشه» برای امورات خانوادگی و مالی به کار گرفته شود و در خارج از نهادهای این جنبش صاحب اختیار و تصمیم گیری باشند، جنبش تغییر به طور کامل به نهادهای این حزب باز گردانده شوند.
  4. کناره‌گیری جنبش تغییر از همه دستگاههای دولتی اقلیم کردستان و شهرستانها و ادارات مستقل و ناحیه‌ها
  5. باید جنبش تغییر نقش یک اپوزیسیون فعال و مدنی را ایفا کند و به دور از مواضع پوپولیستی تبلیغات توخالی در سراسر کردستان را ببیند و صاحب اراده و طرح مناسب واقعی باشد و همه توانیهای خود را به کار ببرد تا حمایت مردم را به دست آورد.
  6. بعد از برگزاری دوره ششم انتخابات پارلمان کردستان در کابینه دهم دولت شرکت نکند و به طرفدارنش وعده وفاداری دهد.
  7. ظرفیتهای انسانی، سیاسی، اقتصادی، سازمانی و اجتماعی کنونی جنبش تغییر باید دوباره از اول با فرم و محتوی مناسبی که با وظایف و بحرانهای کنونی مطابقت داشته باشد، ساماندهی شوند.
  8. تجدید نظر در ساختار و قوانین این جنبش به طوری که با شرایط فعلی مطابقت داشته باشد.
  9. برخی از دوستان که در حال حاضر تصمیم گیرنده و صاحبان قدرت این جنبش هستند با احترام یک قدم به عقب بروند و به شیوه دیگری از تواناییهای آنها استفاده شود و در خارج از چارچوب تصمیم گیری حامی این جنبش باشند.
  10. از کسانیکه درگیر فساد در نهادهای رسمی دولتی و جایگاه حزبی این جنبش هستند بازجویی شود.
  11. منابع مالی مناسبی تامین شود و ساختار این جنبش و فعالیتهای آن با شرایط مالی جدید مطابقت داشته باشد.
  12.  از هیچ حزب دیگر کمک و یاری نگیرد و منابع مالی آن واضح و شفاف باشند.
  13. ساماندهی و استحکام روابط با نیروهای سیاسی کردستان وعراق
  14. تجدیدنظری اساسی و همه جانبه به شیوه ائتلافی مخصوصا با در نظر گرفتن تجربه ائتلاف با حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی و همه نیروهای سیاسی
  15. بازنگری جدی و عمیق با راه ورسم روابط دیپلماتیک جنبش تغییر تا کنون برقراری این روابط یک طرفه بوده است یعنی بیشتر احزاب و جریانهای سیاسی دیگر به نزد جنبش تغییر آمده‌اند تا اینکه اعضای جنبش تغییر به نزد آنها رفته باشد.
  16. برای ساماندهی تقویت تواناییهای رسانه‌های این جنبش باید با افراد متخصص مشاوره و رایزنی انجام گیرد تا رسانه‌ای امروزی و قابل اعتماد و موثر وارد عرصه شود.
  17. لازم است جدولبندی و زمانبندی مناسبی برای اجرای همه موارد بالا در قالب طرحی مشخص در یک مجموعه تنظیم شود و برای اجرای آنها فعالیت گردد.

زمانی که ما در داخل این جنبش بودیم و بعداز آن نیز بارها با شخصیتهای مختلف از جمله برادران و مسئولان و نمایندگان جنبش تغییر متن این صفحه را به طور شفاف ارائه دادیم و از آن دفاع کرده‌ایم به ویژه مفاد ۱ و ۲ و ۳ و ۴ از این رو این موضع ما که در قالب این چند بند اساسی به نظر شما عزیزان رسانده‌ایم جدید و غریب نیست بلکه تکرار مواضع گذشته ماست.

عثمان حاجی محمود

کد خبر 2763107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha