فاجعه مهاجرت در سردشت

سرویس آذربایجان غربی- نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس گفت: مهاجرت در شهرستان سردشت از پدیده ای ناگوار به فاجعه بزرگ تبدیل شده و از مهاجرت یک جوان به مهاجرتی خانوادگی و دسته جمعی تبدیل شده است.

به گزارش کردپرس از خانه ملت، کمال حسین پور در صحن مجلس گفت: هر روز دهها نفر برای دریافت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری و کمیته امداد و سرمایه گذاری در طرح های تولیدی یا تسهیل در پرداخت این وام ها، به دفترم مراجعه یا تماس میگیرند. هفت خان رستم را باید طی کنند تا وامی چند میلیونی را دریافت کنند، بانک ها هر روز سنگی جلوی پای مردم می اندازند.‌ بسیاری از مردم به دلیل نداشتن ضامن قید دریافت این تسهیلات را می زنند.

او ادامه داد: بسیاری از زوج های جوان با کامل شدن پرونده تسهیلات ازدواج یا فرزند آوری ماه هاست منتظر واریز وام هستند و تنها جوابی که بانک ها به آنها می دهند این است که اعتبار نیست. اما چه شده که شخص یا شرکتی بتواند چنین مبلغ هنگفتی ارز را از سیستم بانکی کشور دریافت کند و کسی، دستگاهی یا وزارتخانه ای مسئولیت آن را نپذیرد؟ این موضوع که در کدام دولت یا دستگاه این اختلاس یا رانت ایجاد شده اصلا موضوعیت ندارد و به نوعی پاک کردن صورت مساله است. باید تمام جوانب این موضوع به صورت دقیق بررسی و در دادگاهی علنی تمامی زوایا و پشت پرده موضوع روشن و به سمع و نظر مردم برسد.

دولت باید منافذ فساد را برای جلوگیری از تکرار آن ببندد

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی  ادامه داد: نباید هیچ خط قرمز و مماشاتی وجود داشته باشد. این شخص یا شرکت قطعا تنها نبوده و حامیانی داشته باید برای پاسخگویی به افکار عمومی با تک تک آنها به صورت علنی و شفاف برخورد شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مگر می شود چنین مبلغ هنگفتی که با بودجه عمرانی کشور برابری می کند و می توان با آن به بسیاری از نیازهای آموزشی، بهداشتی، ساخت و تجهیز مدارس، آب شرب و آسفالت راه های مواصلاتی کشور پاسخ گفت، به صورت اتفاقی یا تصادفی پرداخت شده باشد. حتما زوایای این موضوع بسیار پیچیده است. مبادا فردا باز در واردات کالاهایی چون شکر و برنج، چنین موضوعی که باعث ناراحتی مردم و دوستاران واقعی انقلاب شده، تکرار شود. دولت باید منافذ فساد را برای جلوگیری از تکرار آن ببندد.

آمار بیکاری در سردشت و میرآباد در مقایسه با میانگین کشوری بسیار بالاست

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس افزود: همکاران ارجمند آمار بیکاری در دو شهرستان سردشت و میرآباد در مقایسه با میانگین کشوری آن بسیار بالاست. کارگاه های صنعتی این دو شهرستان انگشت شمارند. به دلیل موقعیت کوهستانی و توپوگرافی، برای رونق کشاورزی در این دو شهرستان اقدامی نشده، در فصل برداشت انگور سیاه که حاصل دسترنج کشاورزان زحمت کش این دو شهرستان است، این محصول باکیفیت و استراتژیک روی دست کشاورزان می ماند و بازار جولانگاه دلالان می شود. وزارت جهاد کشاورزی هم تدبیری برای خرید تضمینی آن علیرغم سه سال پیگیری و تذکر ندارد.

تنها کارخانه کنستانتره سردشت بود به دلایل نامعلوم تعطیل شد

این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: تنها کارخانه کنستانتره که هدیه مقام معظم رهبری به مردم سردشت بود هم به دلایل نامعلوم تعطیل شده است. این مسائل و موضوعات باعث تشدید مهاجرت جوانان شده است. هر روز ده ها نفر از جوانان سردشتی، کوله بار خود را می‎بندد و برای یافتن کار مجبور به مهاجرت می شوند.

مهاجرت در سردشت خانوادگی و دسته جمعی است

او با بیان اینکه روزی نیست که خبر تلخ اتفاقات ناگوار مهاجرت، فضای دو شهرستان سردشت و میرآباد را غم زده نکند، عنوان کرد: روزی نیست که مادری سردشتی در سوگ و ماتم فرزند مهاجرش ننشیند. جناب آقای رئیس جمهور و مسئولان محترم، همکاران عزیز مهاجرت در شهرستان سردشت از پدیده ای ناگوار به فاجعه ای بزرگ تبدیل شده و از مهاجرت یه جوان به مهاجرتی خانوادگی و دسته جمعی تبدیل شده است. وقتی بر سفره خانواده نان نباشد و پدر خانواده از تأمین حداقل های زندگی به دلیل بیکاری ناتوان باشد، مجبور به مهاجرت می شود.

چرا گذرگاه مرزی قاسم رش بازگشایی نمی شود؟

نماینده مجلس اظهار کرد: بحث مهاجرت در شهرستان سردشت با بحث غرور پدر در برابر فرزندان گره خورده است. برای چندمین بار می پرسم چرا از ظرفیت های پرشمار مرزها غافلیم؟ چرا علیرغم تمام پیگیری ها، گذرگاه مرزی قاسم رش بازگشایی نمی شود؟ مگر در شهرستان های همجوار سردشت در طی چند ماه اخیر این گذرگاه ها بازگشایی نشده اند؟ چرا فقط برای مردم سردشت نه؟ چرا تجارت خرد مرز نشینی در مرز تمرچین پیرانشهر، کیله سردشت و قاسم رش میرآباد فعال نمی شود؟من از تلاش ها و پیگیری های وزیر محترم کشور و استاندار پرتلاش آذربایجان غربی برای بازگشایی مرز قاسم رش تشکر می کنم. رئیس جمهور باید با بسیج دستگاه هایی چون گمرک، سازمان توسعه تجارت و وزارت امور خارجه این کار ناتمام را تمام کند.

پیگیری زمینه های رسمی شدن مرز کیله از سوی دولت عراق چه شد؟

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: چندین سال است مرز کیله سردشت از طرف جمهوری اسلامی ایران رسمی شده و وزارت امور خارجه باید زمینه های رسمی شدن این مرز را از دولت عراق پیگیری کند. اما معلوم نیست که آقای امیر عبداللهیان چه می کند و کجاست؟ هر بار که پیگیری می کنم قولی می دهد و وعده ای می دهد و موضوع فراموش می شود.

نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: جناب آقای رئیسی، رئیس جمهور محترم ساکنان شهرستان سردشت به عنوان اولین شهر قربانی سلاح های شیمیایی در جهان، مرزدارانی غیورند اما درد دارند. به درد مردم شهرستان سردشت برسید. شعار دولت شما، دولت مردمی بود. شما سید محرومان هستید. به داد مردم شهرستان میرآباد و سردشت برسید./

به گزارش کردپرس، فاصله سردشت با اولین شهر در اقلیم کردستان عراق تنها ۳۵ کیلومتر است، اما فاصله این شهرستان با همسایه داخلی اش یعنی پیرانشهر ۹۰ کیلومتر است ولی سردشت علیرغم اینکه شهرستانی مرزی است اما از مرز درآمدی ندارد و با وجود ۳ بازارچه مرزی کیله (رسمی) و قاسم رش و اشکان (موقت)، از مزیت شهری با گذرگاه های مرزی بی بهره مانده است.

سردشت سال هاست با بیکاری، درد و الم مصدومان شیمیایی سر می کند و مهاجرت پاسخ مردم به این بیکاری و محرومیت ها بوده است. عده ایی برای کارگری به استان های مرکزی ایران می روند و عده ایی دیگر هم راه مهاجرت به خارج از کشور را پیشه می کنند.

به گفته نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس «تنها در سال ١٣٩٩ حدود هزار نفر از شهرستان مرزی سردشت به امید یک زندگی مناسبتر به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند.»

نمونه اش خانواده "ایران نژاد" بودند که با فروش همه اموال و دارایی خود به اروپا مهاجرت کردند اما همه اعضای این خانواده پنج نفره با دو کودک خردسال و یک نوزاد، در کانال مانش بین فرانسه و انگلستان غرق شدند و به مقصد نرسیدند! و مرگشان در دنیا خبر ساز شد.

کد خبر 2764953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha