به گزارش کرد پرس، محمد علی نژاد در جمع خبرنگاران در سنندج، گفت: پارک علم و فناوری کردستان در حال نزدیک شدن به پارک های سطح ۲ است و برای این مرحله باید زمین های استقرار واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان فراهم شده یا مجموعه هایی برای استقرار شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور ایجاد و امکان ساخت و ساز داشته باشد تا خط تولید آنان فعال شود.
وی اظهار کرد: گام بعدی که برنامه ریزی شده در حال اضافه شدن ۲ قطعه از زمین های سنندج به این ظرفیت هستیم که می تواند مجتمع های کارگاهی را برای محل های استقرار و خطوط تولید اولیه واحدهای فناور مستقر، فراهم کند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این مهم ظرفیت نخبگانی و ایده های سطح استان را توسعه می دهد و در کنار آن مقدمه توسعه اشتغال پایدار در استان فراهم می شود، ضمن اینکه برنامه ریزی خوبی در پارک علم و فناوری استان شده و ما سعی می کنیم با توجه به قول های استانداری، از ظرفیت ملی برای تامین اراضی پارک استفاده کنیم.
علی نژاد با بیان اینکه توسعه زیرساخت های اولیه و موقعیت های قدیمی مقدمه همان کمک هاست، ادامه داد: هر کدام از واحدها در پارک یا در شهرستان ها در مراکز رشد، ایده خود را ارائه کنند و در صورتی که به مرحله تولید محصول برسند و شرکت تشکیل دهند، تسهیلات برای ایجاد اشتغال و سرمایه در گردش در اختیارشان قرار می گیرد.
وی یادآور شد: شرکت هایی که در پارک علم و فناوری مستقر هستند، می توانند از معافیت های مالیاتی استفاده کنند و شرکت های بزرگ هم در صورتی که ظرفیت های تحقیق و توسعه را به پارک بیاورند، بر اساس قانون جهش تولید از معافیت های مرتبط و اعتبار مالیاتی بهره مند می شوند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: سیاست ما در مورد پارک های استانی، تقویت کننده ظرفیت ها و صنایع بومی و توسعه اشتغال بر اساس ظرفیت ها و آمایش های سرزمینی است.
علی نژاد گفت: هر یک از پارک های استانی با هدف تقویت و ایجاد زنجیره ارزش راهبردی، یک موضوعی انتخاب می کنند و براساس آن پذیرش ها و تسهیلات در اختیارشان قرار می دهیم که به تکمیل زنجیره محصول در استان و ایجاد اشتغال های جانبی کمک کند.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که دنبال می کنیم همین زنجیره ارزش است؛ در صورتیکه در کردستان هم نهایی شود این خودش مقدمه توسعه اشتغال و توسعه واحدهای فناور در استان است که از ظرفیت های موجود در کشور برای این موضوع استفاده می کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، روسای پارک های علم و فناوری را فرماندهان جریان اقتصادی دانش بنیان دانست و افزود: در جامعه فناوری کشور، نگاه آن است که ما به یک زیست بوم نباید محدود شویم چرا که امروزه تمامی عناصر برای اثرگذاری و جریان سازی باید روح حاکم نوآوری و فناوری در آن حضور داشته باشد.
علی نژاد ادامه داد: باید یک نقشه جامع و هدفمند نسبت به نیازهای فناورانه کشور و خلق آن داشته باشیم؛ بخش عمده توسعه فناوری موجود با پذیرش شرکت ها در پارک های علم و فناوری محقق می شود ولی باید این امر نظام مند شده تا با اتصال به این نقشه، جریان اقتصادی محقق شود.
وی تکمیل زنجیره ارزش راهبردی استان در پارک های علم و فناوری با حمایت استانداری های سراسر کشور را مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: در این زمینه نیازمند به بررسی ظرفیت و پتانسیل های موجود در هر استان به منظور برنامه ریزی دقیق برای بهره مندی جوامع محلی از عواید طرح سرمایه گذاری و تحقق توسعه پایدار منطقه ای، ضرورت تکمیل حلقه های زنجیره ارزش و زنجیره تأمین با مزیت رقابتی پایدار هستیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، روسای پارک های علم و فناوری بیان کرد: تهیه بانک اطلاعاتی و لیست جامع زنجیره/ صنعت اولویت دار پیشنهادی استان های کشور وفق ظرفیت نخبگانی منطقه جغرافیایی و سند آمایش سرزمین و همچنین راه اندازی دبیرخانه های ملی کارگروه «طرح توسعه زنجیره ارزش راهبردی استان» در پارک های علم و فناوری دنبال می شود.
نظر شما