آب سد چراغ ویس سقز هم به سمت دریاچه ارومیه رها شد

سرویس آذربایجان غربی- علیرغم رهاسازی بیش از ٦میلیارد و ١٥میلیون مترمکعب در سال های قبل و عدم حصول نتیجه احیای دریاچه امروز هم به دستور محمدصادق معتمدیان دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه عملیات رهاسازی آب پس از سدهای آذربایجان غربی اینبار از سد چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه آغاز شد.

به گزارش کردپرس، دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اعلام کرد: با توجه به بارش های مناسب در ماه اخیر و وضعیت مناسب سد مخزنی چراغ ویس که در بالادست سد شهید کاظمی بوکان قرار گرفته است ، برابر دستور مصوبه کارگروه ملی نجات  دریاچه ارومیه با برنامه ریزی های انجام شده و هماهنگی وزارت نیرو رهاسازی آب از این سد هم به سمت دریاچه ارومیه انجام می شود.

محمد صادق معتمدیان بیان کرد: با توجه به حجم مخزن ۸۴ میلیون مترمکعب سد چراغ ویس سقز، عملیات رها سازی به میزان۳۰ میلیون مترمکعب از روز ۲۳ اسفند ماه توسط شرکت آب منطقه ای کردستان شروع  شده است.

او بیان کرد: آب رهاسازی شده از طریق سد شهید کاظمی بوکان به سمت دریاچه ارومیه انتقال می یابد.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه همچنین به افزایش ۶ سانتی متری ارتفاع این دریاچه در ۲۳ اسفند امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته اشاره کرده و گفت: تراز آبی دریاچه ارومیه روز گذشته به ۱۲۷۰.۲۹ سانتی متر رسید که این میزان ۶ سانتی متر بیشتر از  تراز آبی دریاچه در  اسفند ماه سال گذشته است.

معتمدیان با بیان اینکه سطح آبی و وسعت دریاچه ارومیه در ۲۳ اسفند ماه به ۱ هزار و ۱۵۰ کیلومتر مربع یعنی ۸۰ کیلومتر مربع بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته رسیده، افزود: حجم آب دریاچه ارومیه نیز به ۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون مترمکعب یعنی ۱۷۰ میلیون مترمکعب بیشتر از مدت مشابه اسفند ماه  سال ۱۴۰۱ رسیده است.

او در ادامه با بیان اینکه ارتفاع دریاچه ارومیه نسبت به اول مهر ماه و ابتدای فصل زراعی و فصل آبی سال جاری، نسبت به مدت زمان مشابه ۴۷ سانتی متر افزایش داشته، خاطرنشان کرد: سطح آبی دریاچه ارومیه نیز نسبت به اول مهر ماه سال گذشته ۵۳۶ کیلومترمربع و حجم آب آن نیز ۱ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به تاثیر مثبت بارندگی های امسال در روند احیای دریاچه نیز اشاره کرده و افزود: با توجه به ۲۱۱ میلیمتر بارندگی فصل آبی سال جاری، شاهد افزایش ۲۰ درصدی بارندگی ها نسبت به سال گذشته در آذربایجان غربی هستیم.

معتمدیان همچنین با اشاره به تمرکز دولت سیزدهم بر تکمیل پروژه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه، اظهار داشت: با توجه به افتتاح زودهنگام سد چپرآباد در سال ۱۳۹۸، دولت سیزدهم با تخصیص اعتبارات ویژه و تکمیل این سد، زمینه را برای انتقال ۷۱ میلیون متر معب آب در طول سال به دریاچه ارومیه و ۱۲ میلیون متر کعب تامین آب شرب شهرهای اشنویه، نالوس، نقده و محمدیار فراهم کرد.

گفتنی است؛ در ماه گذشته نیز رهاسازی آب سد بوکان به میزان ٣٠ میلیون متر مکعب، مهاباد ٢٠ میلیون متر مکعب و  سد مخزنی ساروق تکاب به سمت دریاچه ارومیه تا سقف ۱۰ میلیون مترمکعب آب انجام شده بود.

در راستای آنچه احیای دریاچه ارومیه می نامیدند؛ از سال آبی ٩٤-٩٣ تا پاییز سال ٩٩ بیش از ٦میلیارد و ١٥میلیون مترمکعب از سدهای اقماری به سمت این دریاچه رها سازی شده است، اما علیرغم انتقال میلیاردها متر مکعب آب به دریاچه ارومیه از سدهای آذربایجان غربی طی سال های اخیر، وضعیت دریاچه در آبان ماه ١٤٠٢، به نحوی بود که تنها ٤ درصد از آب سطح دریاچه باقی مانده بود!

پیشتر نیز علیرضا شریعت، کارشناس آب، گفته بود: دریاچه ارومیه نفسی تازه کرد البته باز هم به لطف خدا و بارش های زمستانی نه به همت مسئولینی که این لطف خدا را هم به نام خود می‌نویسند و ابائی هم از این بابت ندارند .البته این را بگذارید به حساب اینکه آقایان نه تنها درک درستی از میزان آب مورد نیاز برای احیای دریاچه ندارند بلکه حتی اگاه نیستند که بطور معمول در فصل تابستان چه میزان آب دریاچه تبخیر میشود.

کد خبر 2768232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha