عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عراق: اگر اقلیم کردستان به آشوب به پا کردن ادامه دهد دچار زیان سنگینی خواهد شد

سرویس عراق و اقلیم کرستان_  یوسف کیلابی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عراق که یکی از محرکهای اصلی تلاش برای کنترل حقوق کارمندان اقلیم کردستان از سوی دولت عراق است در گفتگو با صدای آمریکا روابط میان دولت فدرال و اقلیم کردستان را در نهایت تیرگی و وخامت توصیف کرد و اعلام کرد اقلیم کردستان باید وضعیت خود را مشخص کند، آیا می‌خواهد از عراق جدا شود یا اینکه می‌خواهد مانند یک منطقه (اقلیم) در چارچوب یک کشور عمل کند.

به گزارش کردپرس یوسف کیلابی  به صدای آمریکا گفت: «اقلیم می‌خواهد وضعیتی را که در گذشته به دست آورده و خلاف قانون اساسی است تداوم یابد، این امر به هیچ عنوان درست و قابل قبول نیست. پس از آن که دولت فدرال اصلاح اشتباهات را آغاز کرد و اجرای قانون اساسی به مسیر صحیح خود بازگشت –بویژه پس از آزاد کردن عراق از چنگال گروه داعش- اقلیم، تاب پذیرش آن را ندارد و قصد دارد به نقض قوانین ادامه دهد که در گذشته نیز جریان داشته است».

کیلابی افزود: ما می‌خواهیم تکلیف خود را مشخص کنند. آنها چه میخواهند؟ آیا مانند آنچه که قبلا حزب دمکرات کردستان انجام داد و رفراندوم استقلال را اعلام کرد می‌خواهند از عراق جدا شوند؟ یا این که می‌خواهند در چارچوب عراقی فدرالی باقی بمانند و به قانون اساسی عراق و نظام فدرالی پایبند باشند؟ قانون اساسی میزان اختیارات اقلیم ها مناطق و دولت فدرالی را در چارچوب نظامی غیرمتمرکز تعیین کرده است.

یوسف کیلابی حاضر نشد در خصوص موضوع کرکوک اظهارنظری بکند و اعلام کرد اکنون اختیارات اقلیم کردستان بسیار بیشتر از اختیاراتی است که در قانون اساسی مشخص شده است.

کیلابی گفت: «ما می‌خواهیم بدانیم اکنون اقلیم کردستان چه چیزی ندارد؟ اقلیم کردستان در همه کارهای دولت عراق مشارکت دارد این در حالی است که بغداد در هیچ کاری مربوط به اقلیم کردستان سهیم نیست. بغداد حتی یک کارمند یا پلیس در اقلیم ندارد من معتقدم اختیاراتی که به اقلیم کردستان واگذار شده‌اند در هیچ کجای دنیا به منطقه‌ای از کشور فدرالی واگذار نشده‌اند، برخی از اختیاراتی که اقلیم کردستان دارد برخی از کشورهای جهان ندارند از این رو به نظر من تکلیف خود را مشخص کند که آیا می‌خواهد از عراق جدا شود یا این که می‌خواهد در چارچوب کشور عراق باقی بماند. اگر گزینه دوم را انتخاب می‌کند باید به قانون اساسی پایبند باشد برعکس اگر به آشوبگری و ایجاد تنش ادامه دهد از هر نظر دچار زیان سنگینی خواهد شد».

یوسف کیلابی، روابط میان دولت فدرال و اقلیم کردستان را "بسیار بد" خواند و گفت: «دولت اقلیم کردستان دائما شکایت می‌کند که بغداد می­خواهد اختیاراتش را از او بگیرد اما در واقع طرفی که بیشترین دغدغه را در قبال اقلیم کردستان دارد، عراق است. دولت کنونی اقلیم کردستان در واقع تنها از جانب یک رنگ و یک حزب سیاسی اداره می‌شود آن هم حزب دمکرات است، زیرا هیچ مشکلی با دولت اقلیم کردستان وجود ندارد، فقط مشکل با حزب دمکرات کردستان است متاسفانه نحوه مدیریت این حزب منجر به شکست آن  در برخی مسائل شده است».

وی در ادامه افزود: این حرف واقعیت ندارد که می‌گویند عراق قانون اساسی را نقض می‌کند طرفی که به قانون اساسی پایبند است دولت عراق است این سخنان را تنها حزب دمکرات کردستان بیان می‌کند ما نشنیده‌ایم که برادران اتحادیه میهنی و جنبش تغییر، عراق را به نقض قانون اساسی متهم کنند واقعیت این است که حزب دمکرات کردستان به قانون اساسی عراق پایبند نیست. ما همه چهار استان اقلیم کردستان را دوست داریم، زیرا این مناطق بخش لاینفک خاک عراق هستند مردم کردستان نیز بخشی از ملت ما هستند و برای آنها احترام قائل هستیم.

یوسف کیلابی در تاریخ ۲۰۲۳/۶/۱۱ به دلیل انتشار فایل ویدیویی  پس از تصویب ماده‌های قانونی ۱۳ و ۱۴ مربوط به پیش نویس قانون بودجه عراق درباره اقلیم کردستان عذرخواهی کرد در این ویدیو کیلابی گفته است پس از زدن گلهای ۱۳ و ۱۴ توسط شیرهای سالن! میان طرفداران اتحادیۀ میهنی یونایتد! و دمکرات یونایتد! درگیری رخ داد ما تلاش کردیم در این موقعیت میانجیگری کنیم که خدا را شکر همین کار را هم انجام دادیم و حسابهایشان را تسویه کردیم

یوسف کیلابی در این باره اعلام کرد هیچ فردی در اقلیم کردستان وجود ندارد که از من انتقاد کند همچنین هر آنچه که من در رسانه‌ها اعلام کرده‌ام جز حقیقت چیز دیگری نبوده است، آنچه که حقیقت دارد این است که حزب همانند یک دیکتاتور بر اقلیم سیطره دارد اگر درباره ۳۰ سال گذشته صحبت کنیم قدرت و اختیارات از محدوده بارزانی و خانواده‌اش خارج نشده است، من مخالف فساد هستم و همراه مردم و مخالف دزدی و غارت نفت در اقلیم کردستان هستم چرا که برخی از خانواده‌ها نفت را به انحصار خود درآورده­اند و هیچ کس نمی‌داند که چه بلایی بر سر این پولها آمد. این پولها کجا رفتند.

یوسف کیلابی به صدای آمریکا اعلام کرد نمی‌گوییم که در ۳۰ سال گذشته هیچ کاری در کردستان انجام نگرفته است برای مثال در زمینه‌های امینتی و خدمات رسانی و سرمایه گذاری اقدامات خوبی انجام گرفته است این امر هم به تواناییهای آقای نچیروان بارزانی برمی‌گردد. عمدۀ تغییرات هم بویژه در دو استان دهوک و اربیل بوده است اما اگر در خصوص حجم بالای درآمدهای حاصل از فروش نفت و درآمدهای مرزی و داخلی سخن بگوییم توسعۀ صورت گرفته، زیاد نیست و کافی هم نیست.

کد خبر 2769075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha