به گزارش کرد پرس، بهانه این مراسم گرامیداشت «روز سنه» یا روز سنندج است. از سال ۹۷ با مصوبه شورای فرهنگ عمومی ششم اردیبهشت که به روایتی سالگرد فرمان شاه صفی به خان اردلان برای تاسیس شهر سنندج است؛ این روز با این عنوان نامگذاری شده است. سخنران علمی این مراسم دکتر محمدعلی سلطانی بود که شرح سخنرانی این استاد چیره دست جداگانه در این رسانه منتشر می شود اما همینقدر بدانیم که او سنندج را اولین شهر مدرن و مرکز عقلانبت در زاگرس دانست.
در آغاز این مراسم ، کلیپی در مورد شهر سنندج و تاریخ و قدمت آن برای حضار پخش شد.
در ادامه گروه نالی، متشکل از دف نوازان و مداحان بنام شهر سنندج، چندین قطعه مداحی را که از جمله آئینهای سنتی و اصلی شهر سنندج است، برای شرکت کنندگان در آئین افتتاحیه اجرا کردند.
اجرای ۱۹ عنوان برنامه شاخص در هفته فرهنگی سنندج
سیدانور رشیدی، شهردار سنندج سپس تریبون را در اختیار گرفت و وعده داد: با همکاری دستگاههای فرهنگی ۱۹ عنوان برنامه شاخص برای هفته فرهنگی سنندج تدارک دیده شده است.ه
شهردار سنندج تشریح کرد: در طراحی و اجرای این برنامهها به تمامی زوایا و بخشهای مختلف هنر توجه شده است و این برنامهها تمامی ردههای سنی را نیز در برمیگیرد.
رشیدی توجه به امر ورزش را نیز از دیگر بخشهای برنامههای هفته فرهنگی سنندج برشمرد و گفت: در راستا دومین جشنواره ورزشهای پهلوانی و زورخانهای بعدازظهر فردا جمعه در پارک روجیار سنندج برگزار میشود.
وی اضافه کرد: موسیقی خانقاهی و مولودی خوانی نیز از دیگر شاخصههای اصلی شهر سنندج است که این مهم نیز مورد توجه قرار گرفته و در این هفته جشنواره مولودیخوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی نیز برگزار خواهد شد.
رشیدی رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی از هنرمندان برجسته شهر سنندج را از دیگر برنامههای آئین افتتاحیه اعلام کرد و گفت: طی روزهای اخیر شاهد ایثار جان یکی از شهروندان سنندجی به نام آرمان بنفشی بودیم که جان چهار نفر دیگر را نجات داد که با پیشنهاد استاندار خیابانی به نام این جوان نامگذاری میشود که امروز از تابلوی آن رونمایی خواهد شد
اسماعیل زارعیکوشا، استاندار کردستان سالروز تأسیس شهر سنندج را به مردم این شهر تبریک گفت.
سنندج مهد آزاداندیشی و عقلانیت است
عزت رضایی، رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: مفتخریم که در شهری زندگی میکنیم که مهد فرهنگ و هنر است و بزرگانی همچون خانواده عندلیبیها، کامکارها، یوسف زمانیها را دارد که نام و آوازه آنها جهانی است.
وی همچنین از شهر سنندج به عنوان مهد آزادآندیشی و عقلانیت یاد کرد و افزود: در زمانی جهالت در دنیا بیداد میکرد شهر سنندج مرکز علم و عرفان بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه استاد سلطانی، پژوهشگر و نویسنده مطرح و نامآور کُرد به بهترین شیوه در مورد تاریخ و فرهنگ سنندج صحبت کردند، گفت: صحبت در مورد سنندج در حضور چنین اساتیدی همچون انار به هورامان بردن است از این رو به سخنان خود خاتمه میدهم.
در ادامه این مراسم، گروه موسیقی کردستان به خوانندگی فرید رحیمی به اجرای چند قطعه آهنگ قدیمی و خاطره انگیز کُردی برای حضار پرداخت.
رونمایی از تابلو خیابانی به نام زندهیاد آرمان بنفشی
رونمایی از تابلویی که به نام زندهیاد آرمان بنفشی جوان فداکار سنندجی نامگذاری شده بود با حضور خانواده آن مرحوم یکی دیگر از بخشهای آئین افتتاحیه بود.
داماد خانواده بنفشی نیز برای لحظاتی پشت تریبون حاضر شد و ضمن قدردانی از ابراز همدردی و محبت مردم شهر سنندج طی روزهای اخیر نسبت به خانواده آن مرحوم، از مسئولان استان خواست که نام آرمان بنفشی را ماندگار کنند و بر روی اماکنی همچون مدرسه اسم او نامگذاری شود تا دانش آموزان درس ایثار و فداکاری را از این جوان از خودگذشته بیاموزند.
سردیس عباس کمندی، هنرمند فقید سنندجی رونمایی شد
رونمایی از سردیس عباس کمندی هنرمند بلند آوازه شهر سنندج نیز پایان بخش برنامههای آئین افتتاحیه بود که قرار است این سردیس در پارک مشاهیر سنندج جانمایی شود.
.
نظر شما