به گزارش کرد پرس، تعیین تکلیف قیمت نان در نانوایی های آزادپز با توجه به نارضایتی مردم از نرخ متفاوت آن در نقاط مختلف شهرهای استان در دستور کار مسئولان قرار گرفت و روز سهشنبه در نخستین جلسه کارگروه اصلاح نظام یارانه ای آرد و نان کردستان این مسئله مورد بررسی قرار گرفت.
بعد از طرح قیمتهای پیشنهادی و آنالیز انجام شده توسط اتحادیه خبازان و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با رای رئیس و اعضای جلسه قیمت نان در این نانواییها مصوب شد.
برای نخستین بار است که قیمت مصوب نان در نانوایی های آزادپز اعلام میشود و این نرخ بدین گونه است که هر قرص نان لواش ماشینی با ۱۶۰ گرم چانه 2 هزار و 400 تومان، بربری با ۴۵۰ گرم بدون کنجد 7 هزار و 900، سنگک با ۴۵۰ گرم وزن به قیمت 9هزار و 750 تومان و هر قرص تافتون سنتی هم به قیمت 4هزار و 800 تومان از این به بعد باید عرضه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه بر تعیین قیمت کنجد و استفاده بهداشتی آن تاکید و اظهار کرد: اگر خبازان مجاز به استفاده از کنجد در نان هستند باید نرخ آن در جدول قیمت گذاری آورده شود.
علی نوری ادامه داد: اگر استفاده از کنجد در نان، قیمت آن را ۵۰ درصد افزایش دهد مورد پذیرش ما نیست هرچند باید دانشگاه علوم پزشکی در ارتباط با مجاز بودن مصرف آن در نان اظهار نظر کند.
وی با اشاره به اینکه معدود استان هایی امسال قیمت نان را افزایش داده اند، بیان کرد: نان یارانه ای نوع سوم نیاز به ساماندهی داشت که این مهم در دستور کار قرار گرفت ولی این بیانگر بیتوجهی به نام یارانه ای نوع یک و ۲ نیست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یکی از مباحث مهم را وجود کیفیت در نان خواند و یادآور شد: در سنندج مردم از کیفیت نان رضایتی ندارند لذا باید خبازان به این مسئله اهمیت دهند.
نوری با بیان اینکه نگاه منطقی در همه مسائل باید داشته باشیم و نمی توان متفاوت با بازار عمل کرد، اعلام کرد: امسال قیمت نان های یارانه ای درجه یک و ۲ هم افزایش می یابد ولی هنوز زمان آن مشخص نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این جلسه اظهار کرد: با تغییرات اعمال شده نظارت بر واحدهای صنفی و خرده فروشی که تحت پوشش اتحادیه ها اند بر عهده وزارت صمت و نظارت بر محل های ذخیره سازی و انبارها و مکان های توزیع و کارخانجات آرد رسالت وزارت جهاد کشاورزی است.
پیمان اسکندری ادامه داد: با توجه به ناهماهنگی که در نبود قیمت نان آزادپز در استان وجود داشت و این منجر به نارضایتی مردم شده بود، تعیین تکلیف آن در دستور کار قرار گرفت.
فرماندار سنندج هم در این جلسه با اشاره به اینکه ۲ سال است که مجوز نانوایی دولتی با توجه به اینکه سقف آراد خبازی های این شهرستان کامل شده، صادر نشده است، اظهار کرد: قیمت نان در نانوایی های آزادپز بر مبنای آرد هر کیسه ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال تعیین شود.
حسن عسکری با اعلام اینکه منشا و محل تامین آرد نانوایی های آزادپز مشخص نیست، افزود: این واحدهای نانوایی از شبکه غیررسمی اقدام به تامین آرد می کنند که شاید این آردها تاریخ مصرف گذشته یا غیربهداشتی باشند بنابراین می طلبد منشا این نوع آرد معلوم شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه اظهار کرد: نرخ هر کیسه ۴۰ کیلوگرمی آرد یارانه ای نوع سه ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال است که تحویل خبازان داده می شود.
طاها سمیعی ادامه داد: براساس آنالیز انجام شده قیمت پیشنهادی برای نان آزادپز، لواش ماشینی با ۱۶۰ گرم چانه، ۲۴ هزار ریال، بربری با ۴۵۰ گرم بدون کنجد ۷۹ هزار ریال، سنگک با ۴۵۰ گرم وزن به قیمت ۹۷ هزار و ۵۰۰ ریال است.
وی با اشاره به اینکه در دهه ۹۰ قیمت نان توسط کارگروه آرد و نان تعیین می شد، گفت: از سال ۱۴۰۲ کارگروه ملی فهرست کالاهای اساسی را اولویت بندی کرده که نان هم جزو آن است؛ بنابراین قیمت نان از این به بعد باید در کارگروه تنظیم بازار نهایی و مصوب شود.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: گندم کالای استراتژیکی است که سالانه دولت بابت خرید آن بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال هزینه می کند.
جمال صالحی با اشاره به اینکه قیمت واقعی هر کیلوگرم آرد در سال گذشته ۲۰۰ هزار ریال بود، افزود: آردی که در اختیار نانوایی هایی که آزادپز عنوان می شود، قرار می گیرد به قیمت هر کیلوگرم ۱۲۰ هزار ریال است بنابراین این نوع آزدپز به شمار نمی رود و آراد یارانه ای نوع سه محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه نگاه منطقی به بازار داشته و قیمت پیشنهادی با آنالیز انجام شده همخوانی داشته باشد، بیان کرد: قیمت هر عدد کلانه در بازار ۱۰۰ هزار ریال است ولی قیمت پیشنهادی نصف این مبلغ است که این باهم همخوانی ندارد.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان بیان کرد:نانوایی های نوع سه تنها چهار هزار و ۲۰۰ کیلوگرم آرد از ما دریافت کردهاند و این نشان میدهد این خبازیها آرد مورد نیاز خود را به گونه دیگری تامین میکنند.
نظر شما