به گزارش کرد پرس، فرزام بیدارپور با بیان اینکه علاوه بر این موارد، هشت مبتلا به تالاسمی نوع اینترمدیا و ۲ نفر نیز مبتلا به سایر انواع تالاسمی، شناسایی و تحت مراقبت هستند، گفت: با تلاش های صورت گرفته، در حال حاضر هیچ مورد جدیدی از تالاسمی ماژور در استان وجود ندارد.
وی در خصوص برنامه های مقابله ای با این بیماری، اظهار کرد: غربالگری ژنتیک، مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و حین بارداری، انجام آزمایشات تشخیصی قبل از تولد و حین بارداری، مراقبت منظم دوران بارداری و زایمان، ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی به بیماران و خانواده های آنان از جمله این برنامه ها است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه تالاسمی ماژور یک بیماری ژنتیکی خونی است که به دلیل نقص در تولید زنجیره های هموگلوبین، کم خونی شدید و مزمن ایجاد می کند، افزود: این بیماری با علائمی نظیر کم خونی، رنگ پریدگی، خستگی، تنگی نفس، ضعف عضلانی، تورم کبد و طحال، بزرگی سر و ناهنجاری های استخوانی همراه است.
بیدارپور ادامه داد: با تشخیص و درمان به موقع این بیماری می توان طول عمر و کیفیت زندگی بیماران را به طور قابل توجهی افزایش داد.
نظر شما