به گزارش کردپرس؛ علیرضا حیدری در نشست مدیریت بحران شهرستان که با دستور کار برنامهریزی و تمهیدات لازم بهمنظور پیشگیری و مدیریت اطفای حریق در جنگلها و مراتع شهرستان پاوه برگزار شد؛ گفت: با توجه به بارشهای خوب در سال زراعی که پشت سر گذاشتیم و وجود پوششهای گیاهی و انبوه در مراتع شهرستان برای پیشگیری و آمادگی برای هر نوع حریق احتمالی در مراتع و جنگلهای شهرستان نیاز به هماهنگی و برنامه ریزی و تمهیدات لازم است که بتوان در صورت وقوع آتش سوزی در کمترین زمان ممکن و کمترین آسیبها به جنگلها نسبت به مهار آنها اقدام کرد.
حیدری با توجه به مراحل مدیریت بحران در خصوص اهمیت مرحله پیشگیری گفت: در بحث مدیریت بحران پیشگیری و تمهیدات لازم برای جلوگیری و کاهش خسارات بحرانهایی مانند آتش سوزی که دست انسانها به واسطه سهل انگاری در آنها دخیل است از آن جهت مهم است.
وی ادامه داد: اگر با برنامه ریزی و تمهیدات لازم بتوانیم مانع ایجاد حریق در مراتع شویم قطعا باعث کاهش هزینه ها و آسیبها و مشکلات بعدی در مرحله اقدام خواهد شد لذا توصیه میکنم مرحله پیشگیری را جدی بگیرید و همه ادارات و ارگانها بویژه منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر، نیروهای نظامی و پاسگاههای مرزی، دهیاری ها در این راستا ضمن توجیه و برگزاری دوره های آموزشی در این راستا تلاش نمایند که کمترین وقوع آتش سوزی داشته باشیم.
فرماندار پاوه همچنین در خصوص نقش نیروهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد در مهار آتش سوزی ها گفت: در سال گذشته نیروهای مردمی و انجمن ها بهترین عملکرد را برای مهار آتش سوزی ها در مراتع و جنگل های شهرستان داشتند و من از همه انجمن ها و نیروهای مردمی تشکر و قدردانی دارم و قطعا این عزیزان بعنوان حامیان محیط زیست و منابع طبیعت امسال هم پای کار بوده و برای اطفای حریق های احتمالی اقدام خواهند کرد لذا از منابع طبیعی و محیط زیست می خواهم زمینه حضور و مشارکت منسجم این عزیزان را فراهم و برنامه ریزی لازم داشته باشند.
فرماندار پاوه با بیان اینکه براساس ماده ۴۵ قانون اساسی همگان در برابر حفاظت از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع وظیفه داریم، اضافه کرد: در قانون اساسی وظیفه همگان در برابر حفاظت از جنگلها و مراتع مشخص شده است. و همه ادارات و ارگانها هنگام وقوع بحران ها از جمله آتش سوزی بابستی پای کار بوده و از همه توان خود برای کمک به اطفای حریق کمک کنند.
حیدری با بیان اینکه مسوولان باید همیشه آماده مقابله با بحرانها باشند، گفت: مدیران ادارات و ارگانها همیشه بایستی در دسترس بوده و پای کار باشند.
فرماندار پاوه با اشاره به ضرورت آمادگی دهیاری ها در محدوده روستاها گفت: دهیاران مدیران بحران در محدوده روستاها هستند و لازم است در حوزه خود برای پیشگیری از حریق ها و اطفای به موقع حریق های احتمالی برنامه ریزی نموده و با تشکیل تیم هایی از جوانان و افراد حامی محیط زیست سطح آمادگی خود برای مهار آتش سوزی ها در کمترین زمان را داشته باشند و تاکید میشود همه دهیاری ها نسبت به تهیه دستگاه دمنده اقدام نمایند.
نظر شما