کرد پرس- در چند روز گذشته بنا را بر آن گذاشتیم تا ضمن بررسی و ارزیابی دقیق سوابق، رفتارها، گفتارها و شعارهای کاندیداهای محترم ریاستجمهوری فضای موضعگیری و کنش انتخاباتی را سمت و سویی منطقی و عقلانی ببخشیم تا در سایهی آن منافع جامعهی متبوع صیانت شود.
واقعیت آن است که پس سالها تلاش و کوشش بخش وسیعی از فعالان و نخبگان جامعه کردی در استان و بویژه در حوزههای شمال استان از ارومیه تا ماکو، در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی توانستند این بخش عظیم از جامعه را از محاق فراموشی و حصار تنگ تمامیتخواهی و انحصارطلبی جریانات وابسته خارج کنند و برای اولین بار با فرستادن نمایندگانی از این حوزهها به مجلس شورای اسلامی، صدای رسای مطالباتشان را به گوش مرکز و مسئولان کشوری برساند.
در چنین شرایطی جریان تمامیتخواهی و انحصارطلبی از هر فرصتی برای جبران مافاتی که هیچ ارتباط منطقی با تناسب جمعیتی استان نداشته و منافع خود را در خطر میدید بهره جسته تا نظام نامتعادل و تبعیضآمیز سابق را بر مدیریت استان بازگرداند. انتخابات ریاستجمهوری و شخصیتی همچون پزشکیان که بزرگ شده استان و آگاه از مسائل و موضوعات منطقه است به محملی برای جبران شکست یازده اسفند تبدیل شده است این حلقه افراطی در تلاش هستند که از شخصیت وی برای پیشبرد اهداف قومیتی خود بهره جویند.
شخصیتهای ستادی و گزینش و چینش مسئولیتهای آن حکایت از آن دارد که جریان موسوم به افراط گرای قومی به طور کامل فضای ستاد انتخاباتی پزشکیان را در استان قبضه نموده است. شخصیتهایی که ادبیات گفتمانی آنان دگرستیزی، حذف و انکار بخش قابلتوجهی از شهروندان است، اشخاصی که از بررسی عملکرد و مواضع آنان در چند سال گذشته از برچیدن مجسمه فردوسی در سلماس تا مهمان و پناهنده خواندن شهروندان کُرد و مواضع غیرقانونی در ایام انتخابات در کسوت مسیولیتهای سیاسی را شاهد بودهایم. کارنامه این مسئولان و فرمانداران سابق در شهرهای مرکز و شمال استان که اکنون از مهرههای اصلی ستاد پزشکیان هستند دارای سمتوسوگیری معناداری از دگرستیزی، ضد کردی و تلاش برای حذف این شهروندان بوده است که نمونههای در دسترس آن فراوان است.
اکنون در چنین شرایطی و علیرغم اذعان به شاخص بودن کاندیدای ریاستجمهوری مورد اشاره، احاطه شدن وی توسط افراد تندرو شناسنامهدار در سایه قدرتیابی این شخصیت شرایطی را رقم خواهد زد که تبعات آن به ویژه برای آنانکه که در صف اول گفتمان انکار هستند بسیار ناگوار خواه بود بویژه آنجایی که انتظار دریافت پیام انتخابات ۱۱ اسفند از سوی مسئولین بود اکنون این رفتارها و سیاستها نشاندهنده ارادهی آنان برای مقابله با مردم است.
آگاهی از وابستگی جناحی دکتر پزشکیان به جریان اصلاحات، در چند روز گذشته با مطالعه و رصد مواضع ایشان و با توجه به شناخت و اشرافیت شان بر مسایل و حساسیتهای این منطقه هیچ روزنه و نقطه امیدی برای حمایت و همراهی از ایشان برای سکانداری ریاستجمهوری دیده نمیشود و بر خلاف شعار انتخابی وی هیچگونه دورنمایی از رواداری، تساهل و مشارکت همگانی دیده نمیشود لذا ضمن دعوت از آحاد مردم برای مشارکت فعال در عرصه انتخابات، اعتراض نخبگان و پرچمداران سیاسی به چنین روند و اتخاذ برخورد و مقابله قاطع با جریان تمامیتخواه ضروری و امری اجتنابناپذیر است.
جامعه سیاسی و مدنی کرد ضمن تلاش برای حفظ دستاوردها و حضوری فعال در مناسبتهای سیاسی و در سایه تلاش استانداران غیربومی جهت صیانت از حقوق شهروندان تلاش مینماید تا در امتداد حماسه ۱۱ اسفند، قدرتمندانه حماسهای دیگر خلق کرده و از حقوق و دستاوردهای سیاسیاش صیانت نماید و اجازه ندهد شرایط به قبل از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بازگردد.
نظر شما