گزارش بخش عربی شبکه رسانەای «دراو» در خصوص تهاجم ارتش ترکیه به مناطقی از شمال عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان –  بخش عربی شبکه رسانەای «دراو» عراق گزارشی درخصوص تهاجم ارتش ترکیه به مناطقی در شمال عراق، منتشر کرد و نوشت: تفاوت آشکاری بین موضع دولت و مجلس عراق در خصوص ورود نیروهای ارتش ترکیه به خاک اقلیم کردستان وجود دارد و  کمیسیون امنیت  و دفاع  مجلس عراق این اقدام را اشغالگری توصیف می کند، اما نخست وزیر عراق از  همکاری در خصوص امنیت مرزها با ترکیه سخن می گوید.

به گزارش کردپرس  به نقل از شبکه رسانه ای«دراو» عراق، محمد الشمری، عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق، گفت: این کمیسیون در خصوص تهاجم ارتش ترکیه به خاک عراق و تحولات نظامی در این کشور نشستی  برگزار خواهد کرد.

منابع آگاه می گویند که نیروهای ترکیه در عملیاتی که برای تعقیب حزب کارگران کردستان که حزبی مخالف رژیم ترکیه است، مراکز نظامی جدیدی را در شمال استان دهوک در اقلیم کردستان عراق، به منظور کنترل بیشتر مناطق مرزی ایجاد کردەاند و اکنون در آن مناطق فعالیت می کنند.

به گفته این منابع و شاهدان عینی، نیروهای ترکیه تحرکات نظامی جدیدی را در منطقه «نهلی» از توابع بخش العمادیه در شمال دهوک انجام دادند و در آنجا چندین مرکز نظامی بین دره «سرکلی» و دره «رشافه» در دامنه کوه «متین» ایجاد واین مراکزرا به سلاح و خودروهای نظامی و ماشین آلات مخصوص گشودن راهها و ایجاد پایگاه های نظامی، مجهز کرده اند.

یک منبع امنیتی  پیشترگزارش داده بود که نیروهای ترکیه یکشنبه (17تیر1403)با توپخانه و هواپیماهای جنگی مواضع حزب کارگران کردستان را در دره «رشافه» در منطقه «دیرلوک» در شمال استان دهوک بمباران کردند. این بمباران خسارت قابل توجهی به اموال شهروندان وارد کرد وبه ویرانی هزاران هکتار از زمین های کشاورزی و جنگل ها منجر شد.

براثر این بمباران ها آتش سوزی هایی در چندین منطقه، از جمله روستاهای «مزی و اسپیندار خلفو»در دامنه کوه «متین» و همچنین اطراف روستاهای «سرکلی و کوهرزی» در کوه «متین» رخ داد.

سازمان فعالان صلح آمریکا (CPT) در اواخر ماه ژوئن گذشته، گزارشهای مربوط به  ورود ارتش ترکیه به اقلیم کردستان عراق را با 300 دستگاه تانک و خودروی زرهی و ایجاد دیوار امنیتی در داخل مرزهای منطقه «بادینان» طی ده روز گذشته تایید کرده است.

گزارش منتشر شده از سوی این سازمان حاکی است که تانک ها و خودروهای زرهی ترکیه وارد روستاهای (اورا، سارو، وارادنا، کیستا، چلک و بابیر) شدەاند.

این سازمان همچنین اعلام کرد: از آغاز عملیات جدید ترکیه، این کشور238 بمباران و حمله را در خاک اقلیم کردستان انجام داده است که بیشتر آنها در استان دهوک بوده است. بر اثر این بمباران ها و حملات، بیش از 20 هزار هکتار از زمین های کشاورزی و جنگل های منطقه در آتش سوخت و علاوه بر این، حدود 55 درصد از جنگل ها و باغ های شهروندان روستای «سارکلی» در اثر حملات ترکیه در آتش سوخت. عملیات جاری ترکیه  همچنین منجر به تخلیه 162 روستا در اقلیم کردستان شده و بیش از 602 روستا در خطر تخلیه قرار دارند.

بر اساس این گزارش، حدود 1000 سرباز ترکیه ای در عرض سه روز بین پایگاه نظامی «گری باروخ» و کوه «متین» در ناحیه «بامرنی» جابجا شده و بین روستاهای «بابیر» و «کانی پالاوی» دیوار امنیتی ایجاد کردند و به هیچ یک از غیرنظامیان اجازه ورود به این مناطق داده نخواهد شد، مگر اینکه مورد بازجویی قرار گیرند و هویت عراقی آنها با ارائه کارت ملی مشخص شود.

در این گزارش همچنین خاطرنشان شده است که ترکیه در حال حاضر به دنبال ترسیم یک خط امنیتی است که از منطقه «شیلادزی» آغاز و تا منطقه «باتیوا» امتداد می یابد و از ناحیه «دیرلوک»، «بامرنی» و «بیکووا» عبور می کند و همه روستاها، شهرها، بخش‌ها، نواحی، دره‌ها، زمین‌ها، آسمان و آب‌ها در پشت این خط تحت کنترل ارتش ترکیه خواهند بودو اگر درگیری در این مناطق رخ دهد، این مناطق به میدان جنگ تبدیل خواهند شد.

بر اساس این گزارش، یکی دیگر از اهداف این اقدام نظامی ترکیه، رسیدن به کوه «هفت طبق» در منطقه «شیلادزی» و تصرف رشته کوه «گارا» است که باعث می شود دولت اقلیم کردستان عراق بین 70 تا 75 درصد اختیارات خود را بر استان دهوک از دست بدهد.

در همین حال زکی آکنورک، مشاور روابط عمومی و رسانه ای وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که نیروهای ترکیه در حال تلاش برای گسترش سیطره خود بر منطقه عملیات «پنجه قفل» درنوار مرزی بین ترکیه و عراق هستند.

آکنورک در مصاحبه ای مطبوعاتی، گفت: «ما در تلاش هستیم تا کنترل منطقه عملیات «پنجه قفل» را درعملیاتی که از آوریل 2022 در شمال عراق در جریان است و عملیاتی  غیرمعمول و غیرمنتظره است که  مطابق باشرایط میدانی به پیش می رود، در دست بگیریم».

اکنورک افزود: نیروهای ترکیه به فعالیت های خود برای تضعیف توان و حرکت پ.ک.ک  و انجام اقدامات موثر و پویا در مرز ها و استفاده  کامل ازقفل امنیتی در شمال عراق ادامه می دهند.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد مراکز ایست‌ و بازرسی در مناطق مسکونی و مناطق نزدیک به منطقه عملیاتی نیروهای ترکیه با هماهنگی مقامات ترکیه با طرف عراقی ایجاد شده اند.

دراین میان ابراهیم الصمیدعی، مشاور نخست‌وزیر عراق نیز در اظهاراتی، گفت: در خصوص عملیات نظامی ارتش ترکیه در اقلیم کردستان با دولت عراق هماهنگی وجود دارد.

وی افزود:حزب کارگران کردستان در حال انجام عملیات جنایتکارانه ای است و دولت عراق آن را در زمره سازمان‌های تروریستی قرار داده است، لذا این عملیات ترکیه بر اساس هماهنگی بین بغداد و آنکارا انجام می‌شود.

علاوه براین، عقیل الردینی، عضو ائتلاف النصرعراق نیز گفت :نگرانی زیادی در خصوص تهاجم ترکیه به عراق وجود دارد، زیرا این تهاجم به ایجاد مراکز ایست و بازرسی نظامی و تلاش‌ برای احداث پایگاه‌های نظامی جدیدی در خاک عراق انجامیده است و میزان پیشروی نیروهای ترکیه درخاک عراق از 150 کیلومتر نیزفراتر رفته و به نزدیکی شهر العمادیه و روستاهای اطراف آن دراستان دهوک رسیده است.

الردینی افزود: تهاجم ترکیه به اقلیم کردستان،ناقض قانون اساسی عراق است و سکوت بغداد و اربیل در برابر موضوع حزب کارگران کردستان، بهانه‌ای را به آنکارا داده است تا به عمق خاک عراق نفوذ کند، لذا دولت های فدرال و اقلیم کردستان باید برای دفاع از حاکمیت کشور، مواضعی جدی اتخاذ کنند.

محمد الشمری، عضو کمسیون امنیت و دفاع مجلس عراق نیز به نوبه خود تحولات  نظامی کنونی و تهاجم ترکیه به خاک عراق را نوعی اشغالگری توصیف کرد و گفت:کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق در خصوص تهاجم خطرناک و بزرگ ترکیه به خاک عراق موضعگیری خواهد کردو توصیه هایی در این خصوص خواهد داشت و به زودی میزبان تعدادی از مقامات عراقی برای بحث در خصوص این پرونده مهم مربوط به حاکمیت عراق و لزوم حفظ امنیت ملی این کشور خواهد بود.

کد خبر 2772755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha