تأمین پایدار آب دیواندره نیازمند اصلاح شبکه و فرهنگ‌سازی مصرف است

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان دیواندره گفت: برقراری ارتباط میان دو مخزن موجود در داخل شهر و همچنین فرهنگ سازی مصرف به پایدار بودن آب شرب کمک خواهد کرد.

به گزارش کردپرس، جمال میرزایی در نشست خبری با اصحاب رسانه دیواندره اظهار کرد: ورود فاضلاب و فضولات حیوانی از روستاهای بالادست سد سیازاخ به منابع آبی و همچنین آلایندگی هایی آبی که برخی معادن و طرح های صنعتی و گردشگری ایجاد می کنند باعث کاهش کیفیت آب خواهد شد و در آینده نیز مشکلات اساسی ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: از مسئولان متولی استانی انتظار داریم با تامین اعتبارات مورد نیاز و توجه ویژه به این موضوع نسبت به جلوگیری از آلودگی منابع آبی اقدام کنند.

مخازن آب جوابگویی جمعیت بیشتر نیست

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان دیواندره با اشاره به محدودیت‌های فعلی مخازن آب، گفت: مخازن فعلی تنها پاسخگوی جمعیت کنونی شهر دیواندره هستند. با توجه به احداث مسکن‌های نهضت ملی، و در صورت افزایش جمعیت اگر شبکه آب توسعه نیابد، با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

وی همچنین به مشکلات ناشی از قطعی برق اشاره کرد و گفت: هر دو ساعت قطعی برق معادل 6 ساعت زمان برای پر شدن مخازن آب نیاز است. متأسفانه در ایستگاه‌های پمپاژ، جایگزینی برای تأمین برق در نظر گرفته نشده است و این موضوع می‌تواند به تأخیر در تأمین آب و ایجاد مشکلات جدی برای شهروندان منجر شود. لذا نیاز است که تدابیر لازم برای تأمین برق اضطراری و بهبود زیرساخت‌های مربوطه به‌طور فوری و جدی مورد توجه قرار گیرد.

شبکه آب دیواندره نیاز به اصلاح دارد

جمال میرزایی با اشاره به مشکلات جدی ناشی از فرسودگی شبکه آب شهری و شکستگی لوله‌ها گفت: در صورت بروز شکستگی در لوله‌های 600 ، نیاز به تخلیه کل شبکه آب خواهد بود. این فرآیند می‌تواند باعث قطع آب برای مدت طولانی و ایجاد مشکلات جدی برای ساکنان شهر شود.

در مورد تأمین آب شهر دیواندره، میرزایی بیان کرد: 35 درصد آب از گالری‌های قره‌غیبی و مابقی از تصفیه‌خانه تأمین می‌شود. برای پوشش کامل شهر از تصفیه‌خانه، نیاز به ارتباط بین مخازن 3 هزار و 2 هزار است که مستلزم 3.7 کیلومتر لوله‌گذاری و خط انتقال است. این اقدام همچنین به کاهش قطعی آب کمک خواهد کرد.

آب شرب در مصارف غیره مصرف می شود

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان دیواندره همچنین در مورد وضعیت آب روستایی گفت: در مسیر انتقال مجتمع اوباتو، 174 کیلومتر خط انتقال و 5 ایستگاه پمپاژ وجود دارد. هر قطعی در این مسیر موجب افت فشار می‌شود و بازگشت آب به روستاها زمان‌بر است، که نیازمند صبر مردم است.

میرزایی همچنین از پیشرفت در پروژه‌های آبرسانی خبر داد و گفت: 4 سایت از 5 سایت مسیر خط انتقال مجتمع اوباتو به روستاها تکمیل شده و سایت پنجم نیز تا یک ماه آینده تکمیل خواهد شد.

وی همچنین به پوشش شبکه آب در 113 روستا از مجموع 173 روستا در دیواندره اشاره کرد و افزود: در هفته دولت، چند روستای دیگر به این شبکه اضافه خواهند شد و همچنین روستاهای سقز و بیجار نیز به شبکه آب شهرستان دیواندره متصل خواهند شد.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان دیواندره، با ابراز نگرانی از وجود انشعابات غیرمجاز و استفاده نادرست از آب شرب برای آبیاری باغچه و احشام، گفت: به عنوان مثال در یکی از روستاها، از 48 خانوار، 45 خانوار از انشعابات آب استفاده غیرمجاز می‌کنند. لازم است فرهنگ استفاده از آب شرب تغییر کند.

کد خبر 2774125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha