سرانه زمین صنعتی در کردستان تنها ۴ مترمربع است/فسخ ۹۲ قرارداد واگذاری زمین

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اضافه کرد: در حال حاضر سرانه زمین صنعتی در کشور ۸.۳۸ صدم مترمربع و در استان کردستان ۴ مترمربع یعنی کمتر از نصف میانگین کشوری است.

به گزارش کرد پرس، حمیدرضا امانی در نشست خبری با خبرنگاران رسانه ها در سنندج، گفت: برنامه های استراتژیک در حوزه شهرک های صنعتی و صنایع کوچک در کشور ما افزایش سهم صنعت در تولید ناخالص ملی، توسعه زیرساخت ها و استقرار سازمانی پویا، دانش مدار، چابک و همسو با تحولات جهانی است.

وی افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در سطح استان ها و به تبع آن در کردستان سه وظیفه مهم توسعه و ایجاد شهرک ها، احداث زیرساخت در شهرک های صنعتی و حمایت از توسعه شرکت ها در شهرک را دنبال می کند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه و نهادینه شدن علم و فناوری در صنایع کوچک از اولویت های مهم استان طی سال های اخیر در راستای حمایت از صنایع کوچک بود، اظهار کرد: در کل ۹۶ درصد از صنایع کشور را صنایع کوچک و متوسط به خود اختصاص داده و سهمی ۴۵ درصدی از اشتغال کشور به خود اختصاص داده است.

۷۰ درصد صنایع در کردستان کوچک و متوسط هستند

امانی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از صنایع استان را صنایع کوچک و متوسط به خود اختصاص داده است، ادامه داد: باری که در استان در زمینه ایجاد ارزش افزوده و اشتغال وجود دارد سهم بزرگ و قابل توجه است.

وی حجم صادرات صنایع کوچک و متوسط را ۳.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و یادآور شد: براساس طرح مطالعات آمایش استان ظرفیت های خوبی در حوزه کشاورزی، معادن، مرز و غیره وجود دارد و برای استفاده از این ظرفیت ها در حوزه توسعه اقتصادی و غیره باید برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان حلقه مفقوده استفاده از ظرفیت های استان را نبود زیرساخت های لازم دانست و بیان کرد: در حوزه ایجاد زیرساخت های لازم حلقه مفقوده در مسیر استفاده از ظرفیت های ارزشمند استان است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

امانی گفت: نبود همین زیرساخت ها موجب شده در زمینه ارزش افزود، اشتغالزایی و غیره نتوانیم از ظرفیت هایی که وجود دارد بهره کافی را ببریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شرکت شهرک های صنعتی یک هزار و ۴۵۱ هکتار اراضی در اختیار دارد، افزود: ۶۹۷ هکتار از این میزان اراضی صنعتی است و هزار ۶۲۰ قرارداد در این راستا منعقد شده است که ۷۵۰ واحد تا این لحظه با ارزش ۳۴ هزار و ۶۵۸ میلیارد ریال است.

سرانه زمین صنعتی در کردستان نصف میانگین کشوری است

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اظهار کرد: سرانه زمین صنعتی در کشور ۸.۳۸ صدم مترمربع و در استان کردستان ۴ مترمربع یعنی نصف میانگین کشوری است.

امانی ادامه داد: طی دو سال گذشته پروژه های عمرانی با محور تثبیت وضعیت موجود دنبال شده است از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ در حدود ۵۰۰ میلیارد پروژه در استان تعریف شده است.

وی جمع کل قراردادها از محل پروژه های عمرانی در سال گذشته را ۱۶۰ میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر نیز ۲۴ پروژه عمرانی فعال به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان بیان کرد: در مجموع در سه سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در سطح شهرک های صنعتی اجرا و یا فعال است.

امانی با بیان اینکه رویکرد اصلی ما در استان این بوده که با هدایت منابع به سمت شهرک های صنعتی که به لحاظ زیرساختی عقب هستند موضوع رونق اشتغال را در آنها فراهم کنیم، گفت: در حوزه اسناد مالکیت به عنوان یکی از اصلی ترین دغدغه های تولید کنندگان نیز در سال گذشته اسناد ثبتی ۲۶۱ هکتار از اراضی شهرک های صنعتی صادر شد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۸ هکتار اسناد تفکیکی انجام گرفت، اظهار کرد: یکی از برنامه های اصلی شرکت شهرک های صنعتی در استان با توجه به عقبماندگی که در این حوزه داریم انجام اسناد تفکیکی در شهرک های صنعتی سنندج، سقز و مابقی شهرک ها است.

فسخ ۹۲ قرارداد در شهرک های صنعتی کردستان

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان افزود: سال گذشته حدود ۲۸ هکتار سند ثبتی شهرک صنعتی کامیاران صادر شد و در حوزه پایش هم سعی کردیم با استفاده از ظرفیت کمیته پایش و داوری بهره بگیریم در همین راستا سال گذشته ۲۲۵ قرارداد مورد پایش قرار گرفت ۹۲ قرارداد به مرحله فسخ رسید و از همین محله ۱۳ هکتار زمین بازپس گیری شد.

امانی ادامه داد: بیشترین تمرکز را در شهرک های صعنتی تقاضا محور بانه، مریوان، سنندج ۴ و منطقه ویژه داشتیم و اگر کسی اهلیت سرمایه گذاری را نداشته و یاعدم ساخت و ساز و غیره توانسته ایم از این ظرفیت به نفع متقاضیان جدید استفاده شده کنیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۰ قرارداد با اشتغال اسمی ۸۷۹ نفر در شرکت منعقد شده است، یادآور شد: واگذری بیش از ۱۴ هکتار اراضی صنعتی و بهره برداری از ۴۲ واحد صنعی با اشتغال ۴۸۰ نفر و سرمایه گذاری ۴ هزار و ۱۰ میلیارد ریال در سال گذشته در سطح استان انجام گرفته است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان بیان کرد: طی دو سال گذشته ۲۲ قرارداد با واحدهای دانش بنیان منعقد و زمین به آنها واگذار شده است این مهم در راستای تحقق تلفیق علم و دانش صورت گرفته است.

امانی به اقدامات انجام شده در حوزه حمایت از صنایع کوچک هم اشاره کرد و گفت: برای اولین بار تمام شاخص های شرکت شهرک های صنعتی در حوزه حمایت از صنایع کوچک براساس اعلام کشوری معاونت صنایع کوچک ۱۰۰درصد بوده است.

وی اظهار کرد: سال گذشته ۳۶ واحد راکد در سطح استان احیا شد و موضوع صادرات تقویت و نخستین کنسرسیوم صادراتی در استان فعال شد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان برگزاری دوره های آموزشی و حضور واحدهای صنعتی در نمایشگاه های داخلی و خارجی را از دیگر اقدامات حمایتی از صنایع کوچک در استان بیان کرد و افزود: در سال گذشته ۲۳ واحد صنعتی تبدیل به واحدهای دانش بنیان شد و نیازهای فناورانه ۲۱ واحد صنعتی در استان شناسایی و زمینه تحقق آن فراهم شد.

کد خبر 2774240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha