به گزارش کرد پرس، عطاالله حیدری گفت: انواع پیوند مغز استخوان در این بخش انجام میشود که این پیوند ها شامل پیوند آ. ام. ال، سالی تومور، هوچکین و مولتیبل میلوما بزرگسال، آنمی آبلاستیک، سارکوم یونیک، لنفوم مغزی و نفروبلاستوما بوده است.
وی اظهار کرد: پیوند مغز استخوان اتولوگ به نمونه استخوان از خود فرد ، آلوژن نمونه استخوان از فرد دیگر و پیوند مغز استخوان هاپلو، (مغز استخوان) با ٥٠ درصد تشابه بین دهنده و گیرنده، گفته میشود.
رئیس بیمارستان بعثت سنندج در ادامه با اشاره به اینکه پروسه درمانی پیوند مغز استخوان برای هر بیمار یک سال به طول می انجامد، افزود: پروسه درمانی از ۶ ماه قبل از بستری، برای آمادگی های لازم آغاز می شود، سپس یک ماه در بخش بستری می شوند و بعد از ترخیص حدود شش ماه در منزل مراقبت ویژه دریافت می کنند و در این خصوص آموزش های لازم به بیمار و خانواده بیمار داده می شود.
حیدری ادامه داد: بیمار بعد از بستری، آزمایشات ارسال، جداسازی سلول آزمون انجام و این آزمایشات برای آماده سازی سلول به جهت پیوند به تهران فرستاده میشود.
وی یادآور شد: با هدف تزریق سلول برای بیمار پرمیکت توسط جراح عروق، تعبیه و بعد از آن شیمی درمانی آغاز میشود.
رئیس بیمارستان بعثت از مراقبت های بعد از پیوند سخن گفت و بیان کرد: ایزوله مستقیم و معکوس برای بیماران بستری انجام، اتاق بستری این بیماران کاملا بسته و جهت حفظ روحیه بیماران اینترنت و تلویزیون مهیا است.
حیدری با بیان اینکه فیلتر هوای اتاق بیماران HEPA و تهویه های ژنی انجام می شود، گفت: طول مدت بستری معمولا یک ماه می باشد که درصورت نداشتن افزایش تب، WBCبه بیشتر از ۱۵۰۰، ANSبیشتر از ۱۵۰۰ به مدت بیشتر از سه روز و همچنین پلاکت بیشتر از ۵۰ هزار بیشتر از سه روز، بیمار قابل ترخیص است.
رئیس بیمارستان بعثت به مراقبت های این بیماران در منزل اشاره کرد و اظهار کرد: در منزل رعایت رژیم غذایی، واکسیناسیون بعد از یکسال از زمان پیوند، محدودیت فعالیت اجتماعی و همچنین رعایت پروتکل کنترل عفونت و بیماری های تنفسی وعفونی تا شش ماه برای خروج منزل از مراقبت هایی است که باید بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان رعایت کند.
حیدری افزود: بیماران کاندید پیوند توسط هماتولوژیست و انکولوژیست به بخش پیوندBMT معرفی شده و صبح روز بعد برای انجام مشاوره های مورد نیاز بیهوشی، روانپزشکی، دندانپزشکی، عفونی وپزشک قانونی آماده میشوند که بعد از اجازه متخصصین ذکر شده، زمان بستری به بیمار نوبت داده میشود.
وی با بیان اینکه خوشبختانه به هیچ شهر یا استانی از نظر انسانی و تجهیزاتی وابستگی نداریم، ادامه داد: این واحد دارای دوبخش مجزا است که بخش اول شامل پذیرش، اتاق سلول گیری، مشاوره و آزمایشگاه میباشد وبخش دوم یا clean room که ورود به این بخش ممنوع است و پرسنل با رعایت کامل حفاظت فردی از جمله تعویض کفش و لباس وارد این بخش می شوند.
رئیس بیمارستان بعثت یادآور شد: این بخش داری ۶ تخت در ۶ اتاق ایزوله استاندارد است و ایستگاه پرستاری، اتاق کار، اتاق سلول و اماده سازی فراورده های خونی و...دراین قسمت از بخش پیوند می باشد.
حیدری بیان کرد: پروژه ساخت بخش پیوند مغز استخوان با کمک خیرین سلامت و دانشگاه علوم پزشکی کردستان ازدی ماه ۱۴۰۰ شروع شد و این بخش ۱۴فروردین ۱۴۰۲ افتتاح شد.
وی از چشم انداز این بخش در استان خبر داد و گفت: در نظر داریم که با تلاش مسئولین دانشگاهی، استانی و کشوری، بخش پیوند مغز استخوان تبدیل به یکی از قطب های پیوند مغز استخوان کودک در منطقه غرب کشور شود و همچنین در مسیر رونق طرح گردشگری سلامت ، پذیرش بیمار از اقلیم کردستان عراق و سایر کشورهای همسایه کردستان درغرب کشور انجام شود.
رئیس بیمارستان بعثت سنندج از تهیه دستگاه گاما جهت اشعه دادن فرآورده های خونی در آینده ای نزدیک در استان کردستان خبر داد و افزود: درحال حاضر این فرایند در کرمانشاه انجام می شود.
حیدری اظهار کرد: بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان بعثت در سال ۱۴۰۲ با ظرفیت ۶ تخت راه اندازی شده و تاکنون بیش از ۱۷ پیوند مغز استخوان موفق در این بخش انجام شده است.
نظر شما