عمر گولپی در ادامه افزود مدل فعلی حکمرانی منسوخ شده است و مردم دیگر به این دولت اعتماد ندارند. آنچه که باقیمانده است به دو چیز بستگی دارد اول اینکه انتخابات آتی پارلمان کردستان در چارچوب یک انتخابات سالم عادلانه برگزار شود و دوم میزان مشارکت بالای مردم در این انتخابات است. اگر این دو نکته محقق شوند مدل حمکرانی اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان در صحنه سیاسی اقلیم کردستان حذف خواهد شد.
عمر گولپی اشاره کرد فرصتهای فراوانی در اختیار اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان گذاشته شده است و در همه مراحل مورد سنجش قرار گرفتهاند، مرحلهای قبل از سقوط صدام بود که دردناک بود زیرا بخشی از آن در جریان جنگ داخلی بود، مرحله بعدی پس از سقوط صدام بود، در بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ میلیاردها دلار پول (حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار) بود از بغداد روانه اقلیم کردستان گردید. با این پول می شد از اساس سنگ به سنگ اقلیم کردستان را بازسازی کرد، اما این کار انجام نگرفت و اکنون مردم چمچمال و اربیل آب آشامیدنی ندارند و پولهای ارسالی از بغداد به خزانه دولت واریز نشد بلکه به خزانه دو حزب حاکم بر اقلیم کردستان واریز گردید.
وی در ادامه سخنان خود گفت: «در دوره قبلی پارلمان کردستان ۵ بار برای استیضاح نمایندگان دولت تلاش شد سه بار این تلاشها برای استیضاح رئیس دولت و معاون وی و وزیر اقتصاد و دارایی به مرحله اجرا رسیدند اما آنها حضور در مقابل مجلس و نمایندگان خود را مایه شرمساری میدانستند و در مقابل پاسخ نمایندگان را با نوشتن یک نامه ارائه دادند که توسط ریاست پارلمان قرائت شد».
عمر گولپی تصریح کرد: اتحادیه میهنی کردستان شاید در جزئیات نسبت به حزب دمکرات کردستان متفاوت عمل کند اما چرا در زمان تمدید فعالیت مانع رئیس پارلمان نشد و هیچ موضعی اتخاذ نکرد به همین ترتیب در سال ۲۰۲۲ که دوره فعالیت قانونی پارلمان کردستان خاتمه یافت رئیس پارلمان از این حزب اصراری بر برگزاری انتخابات نداشت بلکه همراه با حزب دمکرات کردستان و جنبش تغییر و دیگر اقلیتها، قانونی را وضع کردند و توسط آن فعالیت پارلمان را تمدید نمودند.
نظر شما