۳۵۵ موقوفه در شهرستان بانه وجود دارد

سرویس کردستان-رییس اداره اوقاف دو امور خیریه شهرستان بانه گفت: در شهرستان بانه ۳۵۵ موقوفه با یک هزار و ۸۱۳ رقبه وجود دارد.

به گزارش خبرنگار کرد پرس جمشید محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان بانه با اشاره به موقوفات شاخص این شهرستان اظهار داشت: موقوفه کرده نام با ۲۰ هزار متر مربع و ۸۱ رقبه، موقوفه بانو بنفشه شامل ۲ قطعه زمین به مساحت ۴۲ هزار متر مربع و ۱۱۰ رقبه و موقوفه حاجی عبدالله ابراهیمی شامل ۸ قطعه زمین به مساحت ۶ هکتار با  ۱۴۴ رقبه است که درامد حاصل از این موقوفات بر اساس نیت واقف صرف حقوق امام جماعت، خادم مساجد، طلاب علوم دینی مایحتاج و هزینه های ضروری مساجد می شود.

وی افزود: از مجموع یک هزار و ۸۱۳ رقبه در بانه یک هزار و ۴۴۲ رقبه درامد دارند و ۳۷۱ رقبه فاقد درآمد هستند و برای ۹۱۷ رقبه سند مالکیت اخذ شده است.

محمدی به فعالیت های فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بانه اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات قرآنی مرحله شهرستانی در رشته های قرائت، ترتیل، حفظ، اذان، مفاهیم و تفسیر در بخش برادران و خواهران، برگزاری محفل انس با قرآن، برگزاری نشست های تخصصی وقف با موضوعات مختلف، بازدید میدانی از مساجد شهر و روستا، پرداخت حقوق و مستمری به خادم، امامان جمعه و جماعت به صورت فصلی و تکمیل و بروز رسانی پرونده از جمله فعالیت های فرهنگی انجام شده است

وی اضافه کرد: تمدید احکام هیئت امنای مساجد شهر و روستا و ایجاد ۷ مورد وقف جدید با نیت مساجد در طول ۲ سال گذشته از دیگر فعالیت های فرهنگی این سازمان است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بانه اظهار داشت: در سه سال اخیر در محاکم قضایی ۵۸ پرونده قضایی تشکیل شده و احکام صادر له موقوفات ۴۵ فقره بوده و ۱۷ حکم صادر علیه موقوفات انجام شده است.

این مسئول خاطر نشان کرد: در شهرستان بانه ۲۰۲ مسجد و ۳ تکیه نیز وجود دارد و در سه سال اخیز نیز ۹۰ خادم از خدمات بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند و همچنین برای ۲۴۶ نفر پرونده هیئت امنای تشکیل شده است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بانه با اشاره به بازید های میدانی از مساجد گفت: بسیاری از مساجد بانه مطابق قوانین شهری و شهرداری احداث نشده و در اکثر ساختمان مساجد استانداردهای لازم رعایت نشده و از سال ۱۳۹۹ مجوز احداث مسجد صادر نشده چنانچه که مسجدی احداث شده خلاف قانون بوده و باید بین مساجد حداقل یک کیلومتر فاصله وجود داشته باشد.

محمدی اضافه کرد: در برخی از محله سه مسجد کنار هم قرار گرفته احداث مساجد بدون مجوز و بدون رعایت استانداردهای لازم تخلف است به فرمانداری، شهرداری و سازمان نظام مهندسی نیز اعلام کردم که احداث مسجد بدون رعایت استانداردهای لازم قابل قبول نیست و از مدیریت ما نیز خارج است.

وی گفت: سال گذشته شهرداری بانه در راستای بحث ساختمان های قدیمی از ۲۰ مسجد بازدید کردند که ۹۹ درصد این مساجد فاقد استانداردهای لازم بودند شهرداری بایستی مانع احداث این مساجد باشد.

این مسئول با اشاره به انجام تعمیرات مساجد بانه اظهار داشت: از محل موقوفات یک میلیارد ۴۰۰ میلیون تومان برای باسازی و تعمیرات مسجد جامع، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای مسجد ملا کریم و ۴۰۰ میلیون تومان برای مسجد بلال حبشی تاکنون هزینه شده است.

وی با بیان اینکه مسجد جامع ۴۰ مغازه دارد که به صورت سرقفلی واگذار شده افزود: هیات امنای مسجد جامع بانه در گذشته تمام مغازه های این مسجد را سرقفلی به برخی افراد واگذار کردند و این مسجد درآمد بسیار ناچیزی در سال حاصل از این مغازه ها دارد.

محمدی گفت: بازسازی و تعمیرات مسجد جامع تا ماه رمضان به پایان می رسید و براساس برآوردهای انجام شده بازسازی این مسجد ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که این اعتبارات از محل اعتبارات دولتی و خیرین تامین می شود.

وی اضافه کرد: اتمام این پروژه نیاز به همکاری و همراهی مردم و خیرین دارد و از خیرین و مردم دعوت می کنیم و در اتمام این پروژه با کمک های نقدی و غیر نقدی اداره اوقاف و امور خیریه همکاری کنند

کد خبر 2775704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha