دبیرکل جنبش اسلامی: به دلیل بحرانهای موجود احتمال عدم برگزاری انتخابات پارلمانی وجود دارد

دبیرکل جنبش اسلامی کردستان از احتمال به تعویق افتادن انتخابات پارلمانی کردستان به علت وجود بحرانهای خاورمیانه و رسیدن جرقه‌های آن به عراق و تاثیرات آن خبر داد.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری صدای آمریکا، عرفان عبدالعزیز دبیر کل جنبش اسلامی کردستان اعلام کرد تا کنون فعالیتهای کمیسیون عالی انتخابات عراق به خوبی پیش رفته است اما به دلیل ارتباط کردستان با عراق و ارتباط عراق با بحران بزرگی که مدت یازده ماه است در خاورمیانه به وجود آمده، احتمال زیادی وجود دارد که درچند روز آینده کشورهای عراق، سوریه و لبنان درگیر این بحران شوند.

بنابراین زمانی که این بحران دامن عراق را بگیرد مطمئنا در فضایی نامناسب و ناسازگار امکان برگزاری انتخابات وجود نخواهد شد و این روند به تعویق خواهد افتاد.

درگیریها و بحرانهای خاورمیانه بیشتر در روز جمعه تاریخ ۲۰۲۴/۹/۲۷ گسترش پیدا کرد، زمانی که اسرائیل به مقر اصلی حزب الله حمله هوایی انجام داد و به گفته مقامات اسراائیلی در پی آن سیدحسن نصرالله دبیرکل این حزب و شماری از رهبران آن به شهادت رسیدند، براساس نظرات ناظران سیاسی این احتمال وجود دارد که این درگیریها به عراق کشیده شود و جرقه‌های آن نیز به اقلیم کردستان برسد و به عاملی برای عدم برگزاری انتخابات منتهی گردد.

دشتی صدیق مشاور حقوقی در شبکه «شمس» که ناظر روند انتخابات عراق می‌باشد به صدای آمریکا اعلام کرد ما عقیده داریم که به احتمال صدرصد انتخابات پارلمانی کردستان در موعد مقرر خود برگزار خواهد شد، بنابراین کمیسیون همه اقدام لازم برای انجام این امر را فراهم کرده است، همچنین کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق برای ثبت نام سازمانهای داخلی و خارجی در اربیل نشستی را برگزار کرد، و در نتیجه این نشست سازمانها در خصوص برگزاری انتخابات در موعد مقرر اتفاق نظر داشتند و کمیسیون تاکید کرد که به هیچ عنوان این روند به تعویق نخواهد افتاد.

دشتی صدیق افزود: به تعویق افتادن انتخابات تنها در یک حالت امکانپذیر است آن هم بروز رخداد بزرگی در خاومیانه است که به نظر من چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق به فراهم نمودن زیرساختهای لازم انتخاباتی ادامه می‌دهد تا انتخابات در تاریخ مقرر یعنی ۲۰ ماه اکتبر برگزار گردد اما ناظران سیاسی براین باورند که شرایط منطقه خطرناک است و لازم است همه احزاب سیاسی کردستان و عراق با هوشیاری و حساسیت خاص با موضوعات سیاسی برخورد کنند.

دکتر مؤمن ظلمی ناظر سیاسی در گفتگو با صدای آمریکا اعلام کرد به نظر من آنچه که به عراق و اقلیم کردستان مربوط می‌شود بسیار اهمیت دارد، قبل از هر چیز باید شیوه سیاست گذاری در خاورمیانه مورد بازنگری قرار گیرد و مردم و احزاب مفسران سیاسی به نحوه دیگری به اعمال سیاست در خاورمیانه بیاندیشند، زیرا هر اشتباه استراتژیکی و هر نوع حرکت غلطی تاثیر مستقیمی بر روندهای سیاسی اقلیم کردستان و عراق خواهد گذاشت، به خصوص ممکن است به عاملی برای عدم برگزاری انتخابات پارلمانی بدل گردد.

وی افزود: خطرات زیادی اقلیم کردستان را تهدید می‌کنند، و لازم است نگاهی هوشمندانه به شرایط داشته باشند، و با توجه به حساسیت اوضاع و در آستانه انتخابات پارلمانی قرار گرفتن، طرف جبهه خاصی را نگیرند چه آمریکا باشد چه ایران، چون خطرات جدی برگزاری انتخابات را تهدید می‌کند.

در ششمین دوره انتخابات پارلمانی کردستان احزاب سیاسی و نامزدهای مستقل بر سر ۱۰۰ کرسی با هم به رقابت خواهند پرداخت و دو میلیون و هشتصدو نود و نه هزار و پانصد و هفتاد و هشت هزار واجد شرایط در اقلیم کردستان وجود دارند.

کد خبر 2775864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha