به گزارش کردپرس به نقل از کردستان۲۴، کمال محمد، سرپرست وزیر منابع طبیعی اقلیم کردستان، طی سخنانی در استانبول اظهار داشت که این کاهش ۵۰ درصدی، تولید نفت اقلیم کردستان را کاهش میدهد.
این کاهش بخشی از استراتژی گستردهتر عراق برای برآورده کردن محدودیتهای تولید اوپک است، که محل اختلاف بین دولت فدرال و اقلیم کردستان است.
در ۲۳ اوت ۲۰۲۴، صباح صبحی، یکی از اعضای کمیسیون نفت و گاز در پارلمان عراق، گفت که پیشنهادی به وزارت نفت عراق برای استخراج روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت در اقلیم کردستان ارائه شده است.
این طرح شامل ساخت خط لوله از اقلیم کردستان به کرکوک و سپس بصره بود. با اینحال، این ایده به دلیل چالشهای لجستیکی کنار گذاشته شد.
صبحی همچنین از وزارت نفت عراق انتقاد کرد و آن را متهم کرد که علیرغم فراتر رفتن ۱.۴ میلیون بشکهای از سهمیه اوپک از ۳.۶ میلیون بشکه نفت از اقلیم کردستان، مانع از هرگونه تلاش برای صادرات نفت از اقلیم کردستان شده است.
اوپک، هشدارهای متعددی به عراق درباره فراتر رفتن از محدودیتهای تولید صادر کرده است.
اقلیم کردستان، صادرات نفت خود را از طریق بندر جیحان ترکیه در ۲۵ مارس ۲۰۲۳ به دلیل اختلاف حقوقی بین بغداد، اربیل و آنکارا به حالت تعلیق درآورد. مذاکرات برای از سرگیری صادرات متوقف شده است و باعث فشار مالی بر عراق و اقلیم کردستان شده است.
توقف صادرات، همچنین حدود نیم میلیون بشکه نفت در روز را از بازار جهانی انرژی حذف کرده است.
شرکتهای نفتی بینالمللی فعال در اقلیم کردستان، دولت عراق را به مانع تراشی در تلاشها برای از سرگیری صادرات متهم کردهاند. سرهنگ مایلز کاگینز، سخنگوی انجمن صنعت نفت کردستان گفت که یکی از موضوعات کلیدی، اختلاف نظر دولت اقلیم کردستان و بغداد بر سر قراردادهای بینالمللی نفت و هزینه تولید است.
در ماه مه ۲۰۲۴، وزارت نفت عراق از وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان و شرکتهای وابسته، برای گفتگو در بغداد دعوت کرد تا در مورد آینده صادرات نفت از اقلیم کردستان گفتوگو کنند. این وزارتخانه تاکید کرد که صادرات نفت باید با قانون بودجه مطابقت داشته باشد.
دولت اقلیم کردستان با تایید تعهد خود به حل این موضوع و اعلام اینکه از ابتدا درگیر گفتوگو با بغداد بوده است، پاسخ داد. وزارت منابع طبیعی فاش کرد که در دسامبر ۲۰۲۳ با مقامات وزارتخانههای نفت، برنامهریزی و دارایی عراق برای امضای توافقنامههایی با هدف حل و فصل اختلافات دیدار کرده است.
دیدارهای بیشتر بین دو طرف در ۱۹ و ۲۰ می ۲۰۲۴ انجام شد و دولت اقلیم کردستان آمادگی خود را برای دیدار مجدد از بغداد برای ادامه مذاکرات اعلام کرد. هر دو طرف همچنان در گفتوگو هستند زیرا آنها به دنبال راه حلی برای ازسرگیری صادرات نفت و ثبات اقتصاد اقلیم هستند.
نظر شما