نە بە ترکیە نفت فروختەایم و نە ترکیە ناچارمان کردە کە فقط بە آنان نفت بفروشیم

نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان اعلام کرد: برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم از طریق خط لوله، شرکت‌های خارجی برای تولید هر بشکه نفت درخواست ۲۰ دلار می‌کنند.

به گزارش کردپرس به نقل از دراو میدیا، نچیروان بارزانی به عنوان یکی از از کسانی که روند نفتی در اقلیم کردستان را مهندسی می‌کند، درباره آخرین تحولات مرتبط با توقف صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق خط لوله بندر جیهان اظهار داشت: «برخی معتقدند مسئله نفت یک موضوع سیاسی است؛ اما ما هرگز به نفت به عنوان موضوعی سیاسی نگاه نکرده‌ایم، نفت یک موضوع اقتصادی است، اگر به واقعیت جغرافیای کردستان نگاهی بیندازید، نفت یک کالای تجاری است و نه سیاسی».

رئیس اقلیم کردستان در مورد توقف صادرات نفت اقلیم که از ۲۵ مارس ۲۰۲۳ تاکنون ادامه داشته است، گفت: «ترکیه با حسن نیت اجازه داد که ما این نفت را صادر کنیم، ترکیه از این مسئله هیچ سودی نبرده است و بیشتر به عراق و اقلیم کردستان کمک کرده است، ما نە بە ترکیە نفت فروختەایم و نە ترکیە ناچارمان کردە کە فقط بە آنان نفت بفروشیم؛ بلکه این نفت به شرکت‌های بین‌المللی فروخته شده است».

نچیروان بارزانی افزود: «شرایط فعلی که اجازه نمی‌دهد نفت از طریق خط لوله به خارج صادر شود، بیشترین ضرر را به عراق وارد کرده است، بعد از بسته شدن خط لوله نفت اقلیم کردستان، عراق حداقل نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار ضرر کرده است. بغداد چرا به این موضوع فکر نمی‌کند».

نچیروان بارزانی در رابطه با اختلافات بغداد و اقلیم درباره ازسرگیری صادرات نفت اقلیم از طریق خط لوله به ترکیه، اشاره کرد که بغداد معتقد است که توافقات اقلیم کردستان متفاوت است، در حالی که توافقات ما توافقات شراکت هستند، شرکت‌ها باید با درمورد سهم دریافتی خود موافقت کنند، قراردادهای عراق خدماتی هستند، اما در برخی مناطق قراردادهایشان مشابه قراردادهای ما است؛ برای مثال، در منطقه‌ای مانند گیاره برای تولید هر بشکه نفت نزدیک به ۲۶ تا ۲۷ دلار تخصیص داده اند، پس چرا برای اقلیم کردستان، شرکت‌ها خواستار ۲۰ دلار هستند؟ بر سر همین هم موضوع متوقف شده است.

نچیروان بارزانی خطاب به دولت فدرال گفت: «من اکنون فرصت را مناسب می‌بینم که از بغداد بخواهم که این موضوع را به‌صورت منطقی و عاقلانه از نظر اقتصادی و نه سیاسی بررسی کند؛ اینکه از نظر اقتصادی عراق کجا ضرر کرده و کجا سود کرده است؟ از این منظر به موضوع نگاه کند، به نظر من، راه‌حل منطقی این است که بار دیگر نفت کردستان مانند نفت عراق وارد خط لوله شود و از آنجا به خارج صادر شود».

وی در ادامه گفت که "مشکل ترکیه نیست؛ مشکل از بغداد است و در این فرایند عراق بیشترین زیان را دیده است".

کد خبر 2777060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha