به گزارش کرد پرس به نقل از ایرنا، فروزان لهونی گفت: این کاهش آمار به دلیل اجرای برنامه جامعی برای مهار، پایش، پیشگیری و کاهش سقط ناخواسته جنین به صورت ادغام در شبکه بهداشت شامل آموزش عمومی اصلاح سبک زندگی و آسیب های وارده ناشی از تغذیه و داروها بر سلامت جنین بوده است.
وی اظهار کرد: سقط ناخواسته جنین دلایل مختلفی دارد که از جمله آن می توان به بروز ناهنجاری های کروموزومی به صورت تصادفی در جنین، اشاره کرد.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه علاوه بر عوامل ژنتیکی، سبک زندگی نیز می تواند بر احتمال سقط تأثیرگذار باشد، افزود: مطالعات نشان می دهد عواملی مانند مصرف سیگار، الکل، مواد مخدر، مصرف بیش از حد کافئین، تغذیه نامناسب، استرس مزمن و برخی عوامل محیطی و شغلی ممکن است خطر سقط را افزایش دهد.
لهونی ادامه داد: بیماری های مزمنی مانند دیابت کنترل نشده، بیماری های خودایمنی (مثل لوپوس، سلیاک و سندرم آنتی فسفولیپید)، چاقی و اختلالات تیروئید (به ویژه کم کاری تیروئید) از عوامل مهم سقط خودبه خودی هستند که تشخیص زودهنگام و درمان مناسب این بیماری ها می تواند به طور قابل توجهی خطر سقط را کاهش دهد.
وی یادآور شد: اختلالات ساختاری رحم مانند رحم دوشاخ یا دیواره دار و همچنین چسبندگی های داخل رحمی (که اغلب پس از عمل های جراحی مانند کورتاژ ایجاد می شوند) می توانند از دلایل سقط اتفاقی باشند.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: بهبود سبک زندگی از طریق تغذیه سالم، ورزش، کاهش وزن، قطع استعمال سیگار و مصرف الکل، اعتدال در مصرف موادی مانند قهوه می تواند در زمینه پیشگیری و کاهش موارد سقط خود به خود موثر باشد.
لهونی با اشاره به اینکه مصرف برخی از داروها با سقط اتفاقی جنین ارتباطات دارند، گفت: از مصرف خودسرانه داروها باید پرهیز شود؛ حتی در صورت مصرف دارو تحت نظر پزشک، در خصوص نحوه ادامه مصرف آن دارو و اثرات آن بر بارداری، حتما با پزشک خود مشورت شود.
وی افزود: قرار گرفتن در معرض عوامل شغلی و محیطی مختلف، از جمله سموم و مواد شیمیایی، با افزایش خطر سقط ناخواسته مرتبط است؛ مواجهه با مواد استریل کننده، پرتو ایکس، و مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایعی مانند رنگ سازی، چرم سازی، تولید سیمان و آفت کش ها، از جمله عوامل پرخطر شناخته شده است.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: بسیاری از مادران تصور می کنند فعالیت های روزمره و ورزش سالم می تواند باعث سقط شود اما این نگرانی اغلب بی مورد است چراکه فعالیت های عادی روزانه و ورزش با شدت مناسب معمولاً خطری برای جنین ایجاد نمی کند.
نظر شما