«خداداد ابراهیمی»؛ پیشانی روزنامه نگاری و نخستین داستان نویس ایلام

سرویس ایلام - خداداد ابراهیمی مرد نخستین های فرهنگ و هنر استان ایلام، روزنامه نگاری کهنه کار و نویسنده ای اثرگذار در تاریخ ادبیات استان ایلام بوده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، خداداد ابراهیمی نویسنده و روزنامه‌نگار برجسته استان ایلام است که به عنوان یکی از پیشگامان ادبیات و رسانه در این منطقه شناخته می‌شود. او نقش مهمی در توسعه و ترویج ادبیات داستانی و روزنامه‌نگاری در ایلام داشته است. خداداد ابراهیمی در ایلام به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته‌های مرتبط با ادبیات و روزنامه‌نگاری به پایان رسانده است.

مرد نخستین های فرهنگ و هنر و رسانه

او نخستین کسی بود که با انتشار مجموعه داستان کوتاه «عاطفه در غبار» داستان کوتاه را در استان ایلام معرفی کرد و همچنین مدیرمسئول روزنامه «مهران» نخستین روزنامه در این استان است. ابراهیمی مؤلف نخستین کتاب تاریخ مطبوعات در استان ایلام نیز هست و آثار متعددی در زمینه‌های مختلف ادبی و تاریخی نوشته است. او به عنوان نخستین روزنامه‌نگار ایلامی، رئیس خانه مطبوعات کشور شد و در این نقش به توسعه و ارتقای روزنامه‌نگاری در ایران کمک کرد و هنوز هم یکی از موثران در حوزه صنفی مطبوعات کشور بشمار می آید.

معلم نویسنده

ابراهیمی به عنوان یک معلم و مربی، همواره در تلاش بوده تا دانش و تجربیات خود را به نسل‌های جوان‌تر منتقل کند. بسیاری از نویسندگان و شعرای کننی و بسیاری از روزنامه نگاران استان ایلام در کلاس درس او بالیده اند و در حوزه حرفه ای نیز دستگیر بسیاری از فعالان رسانه بوده است. خداداد در دوران جنگ تحمیلی ایران و عراق به عنوان رزمنده فعالیت داشت و خاطرات و تجربیات خود را در قالب کتاب‌هایی مانند «دایره آتش و ترکش» به رشته تحریر درآورده است. این کتاب شامل داستان‌هایی است که با تصویرسازی‌های ماهرانه و زبانی ساده و روان، خواننده را به قلب حوادث جنگ می‌برد. در این داستان‌ها، ابراهیمی به جنبه‌های انسانی و اجتماعی جنگ توجه ویژه‌ای دارد و تلاش می‌کند تا واقعیت‌های تلخ و دردناک جنگ را از دیدگاه‌های مختلف به تصویر بکشد. او با استفاده از خاطرات شخصی و تجربیات واقعی، داستان‌هایی خلق می‌کند که هم آموزنده و هم تاثیرگذار هستند.

ابراهیمی با بهره گیری از مهارتهای روزنامه نگاری و ادبیات داستانی به جمع‌آوری و بازنویسی ادبیات شفاهی استان ایلام پرداخته و آثار مهمی در این زمینه منتشر کرده است. وی با تلاش‌های بی‌وقفه خود در زمینه‌های مختلف فرهنگی و ادبی، تأثیرات عمیقی بر جامعه ادبی و رسانه‌ای ایران گذاشته است. خداداد ابراهیمی کتابی با عنوان «هروله تا عرش» نوشته است که به خاطرات یک زائر پیاده از مهران تا کربلا در ایام اربعین می‌پردازد. این کتاب شامل خاطرات و تجربیات نویسنده از پیاده‌روی اربعین است و به توصیف جزئیات این سفر معنوی و فرهنگی با گزارش تصویری و ثبت لحظات بصری و ادبی با رهیافتهای اجتماعی و عرفانی می‌پردازد. ابراهیمی در این کتاب با استفاده از زبان ساده و روان، لحظات و احساسات خود را به تصویر می‌کشد و خواننده را با خود به این سفر معنوی می‌برد.

«خداداد ابراهیمی»؛ پیشانی روزنامه نگاری و نخستین داستان نویس ایلام

داستانی کردن قصه های فولکلور ایلامی به زبان کردی

خداداد ابراهیمی در حوزه ادبیات کردی نیز فعالیت‌های قابل توجهی داشته است. یکی از آثار برجسته او در این زمینه، مجموعه داستان «مه‌ته‌له‌یل ئیلام» است که به ادبیات شفاهی و فولکلور استان ایلام می‌پردازد. این مجموعه شامل داستان‌ها و افسانه‌هایی است که از نسل‌های گذشته به ارث رسیده و ابراهیمی با بازنویسی و بازآفرینی آن‌ها، تلاش کرده تا این میراث فرهنگی را حفظ و به نسل‌های جدید منتقل کند. او در سالهای دور این کتاب را به زبان فارسی منتشر کرده بود و در چاپ دوم آن ترجمه کردی این داستانها به گویش کردی ایلامی را نیز اضافه کرد که بسیار مورد توجه مخاطبان و علاقمندان به فرهنگ مناطق کردنشین قرار گرفت. ابراهیمی همچنین در نقد و بررسی کتاب «تاریخ ادبیات استان ایلام» کاری از دکتر علیرضا شوهانی نقش داشته و به بررسی ابعاد مختلف ادبیات این منطقه پرداخته است. کتاب تاریخ ادبیات استان ایلام هم مجموعه اشعار فارسی و هم کردی شعرای استان از زمان افشاریان تا زمان حاضر را در بر می گیرد. ابراهیمی به اهمیت حفظ و ترویج ادبیات کردی و نقش آن در هویت فرهنگی مردم ایلام تاکید دارد.

خداداد ابراهیمی منشور اخلاق حرفه ای در روزنامه نگاری

نیم قرن قلم زدن در وادی رسانه از خداداد ابراهیمی یک مرجع برای بررسی چیستی و چرایی و چگونگی کار در این حوزه خطیر ساختته است. او بارها در یادداشتهای قدرتمندش به روزنامه نگاران درست رسانه نگاری داده است. مرور برخی اظهارنظرهای این خبرنگار کارکشته و پیشکسوت در خصوص روزنامه نگاری خالی از لطف و فایده نخواهد بود:

ابراهیمی همواره بر اهمیت صداقت و اخلاق‌مداری در روزنامه‌نگاری تاکید داشته است. او معتقد است که روزنامه‌نگاران باید با صداقت و احترام به قلم و خبر، به روشنگری و اطلاع‌رسانی بپردازند. او به آموزش و تربیت نسل جدید روزنامه‌نگاران اهمیت زیادی می‌دهد و در این راستا کارگاه‌های آموزشی متعددی برگزار کرده است. ابراهیمی معتقد است که انتقال تجربیات و دانش به نسل‌های جوان‌تر، نقش مهمی در توسعه و پیشرفت روزنامه‌نگاری دارد. مطالبه‌گری چارچوب‌دار یکی از تاکیدات همیشگی خبرنگار پیشکسوت ایلامی است. ابراهیمی بر این باور است که مطالبه‌گری باید در چارچوب اخلاق و احترام انجام شود. او تاکید دارد که هر نوع مطالبه‌گری با هر نوع ادبیاتی قابل قبول نیست و باید با حفظ حرمت‌ها و اصول اخلاقی انجام شود.

توسعه استان ایلام از دریچه نگاه خداداد ابراهیمی

به واسطه شغل خطیر خبرنگاری که با انبوهی از داده ها و مشاهدات و غور در مسائل مختلف کشور و استان همراه است، اظهارنظرهای خداداد ابراهیمی در حوزه مسائل توسعه در استان ایلام دارای رئوس قابل تأملی است. او در آثارش به توسعه فرهنگی و ادبی استان ایلام اهمیت زیادی می‌دهد. ابراهیمی معتقد است که حفظ و ترویج ادبیات شفاهی و مکتوب استان، نقش مهمی در هویت فرهنگی مردم ایلام دارد و باید به آن توجه ویژه‌ای شود. او که خود یکی از فرهنگیان و معلمان موفق در استان ایلام است، به نقش معلمان و فرهنگیان در توسعه استان تاکید دارد و معتقد است که این افراد با تلاش‌های خود می‌توانند به بالندگی و پیشرفت استان کمک کنند. ابراهیمی خود به عنوان یک معلم و مربی، همواره در تلاش بوده تا دانش و تجربیات خود را به نسل‌های جوان‌تر منتقل کند.

پاسداری از فرهنگ و تمدن نیز از موضوعات پربسامد در تراوشات ذهنی و قلمی این روزنامه نگار مؤلف است. ابراهیمی بر اهمیت پاسداری از فرهنگ و تمدن ایران، اسلام و فرهنگ بومی و محلی استان ایلام تاکید دارد و معتقد است که باید از میراث فرهنگی و تاریخی استان به خوبی مراقبت شود. او به نقش رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در این زمینه اشاره کرده و بر اهمیت اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در این خصوص تاکید دارد.

«خداداد ابراهیمی»؛ پیشانی روزنامه نگاری و نخستین داستان نویس ایلام

تجلیل از خداداد در ارغوان

در گرامیداشت تلاشهای ادبی و رسانه های خداداد ابراهیمی بزرگداشت‌هایی برگزار شده است. یکی از این مراسم‌ها با عنوان «ارغوان» در مجتمع فرهنگی و هنری ایلام برگزار شد. این آیین با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه برگزار شد و در آن از تلاش‌ها و دستاوردهای ابراهیمی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و ادبی تقدیر به عمل آمد. جمع کثیری از علاقمندان وی در این مراسم حضور یافتند و شخصیتهای فرهنگی و ادبی شاخصی چون ظاهر سارایی در خصوص وی سخنرانی کردند. در این مراسم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام نیز به ویژگی‌های شخصیتی و حرفه‌ای ابراهیمی اشاره کرد و او را به عنوان یک معلم فرهیخته و روزنامه‌نگار حرفه‌ای توصیف کرد که سال‌ها در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی فعالیت کرده است.

می طلبد که در ادامه این حرکت خوب، در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای انتشار کتابی از یادداشتها و گزارشات این نویسنده و روزنامه نگار تلاش شود که قطعا مورد استفاده علاقمندان قرار خواهد گرفت و سیمایی از روند توسعه و چالشهای استان در چند دهه اخیر را در بر خواهد گرفت که برای محققین بی فایده نخواهد بود.

گزارش: یاسر بابایی

کد خبر 2777372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha