بگذارید آنتی بیوتیک ها همچنان اثر بخش باشند

سرپرست نظارت بر فرآورده های دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی آذربایجان غربی گفت: مقاومت به داروهای ضدمیکروبی و داروهای آنتی باکتریال به عنوان یکی از بزرگ ترین چالش هایی است که سلامت انسان عصر مدرن را تهدید می کند.

دکتر افشین شیوا در این باره بیان کرد: این چالش باعث کاهش کارآمدی درمان بیماری های عفونی شده و روند درمان را سخت تر می کند. در دهه های اخیر مصرف آنتی بیوتیک ها علاوه بر پزشکی در کشاورزی هم افزایش چشمگیری داشته بنابراین مقاومت به آنتی بیوتیک ،کشاورزی و محیط زیست را هم تحت تاثیر قرار داده است.

 شیوا تصریح کرد: متاسفانه ایران یکی از کشورهایی است که با تجویز و مصرف بیش از اندازه این طیف دارویی روبروست و مقاومت به آنتی بیوتیکی ها می تواند در مواقعی رخ دهد که آنتی بیوتیک ها به طور ناشایست تجویز شده یا وقتی بیماران درمان خود را کامل پایان ندهند که این امر باعث می شود باکتری های بازمانده، خود مقاومت نشان دهند.

او ادامه داد: پیامدهای مقاومت به آنتی بیوتیک بسیار گسترده است که می توان به طولانی شدن روند درمان، افزایش نرخ مرگ و میر و بالا رفتن هزینه های بهداشتی اشاره کرد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: در همین راستا به چند راهکار پیشگیری از ایجاد مقاومت های آنتی بیوتیکی می توان اشاره کرد که از آن جمله استفاده صحیح و به جا از آنتی بیوتیک ها یک مسئولیت همگانی است و مردم باید از درمان خودسرانه به جد بپرهیزند همچنین آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد ویروسی، ضد قارچ و ضد انگل را فقط با دستور پزشک مصرف کنند.

او اضافه کرد: شستشوی منظم دست ها با آب و صابون می‌تواند از گسترش عفونت‌ها بخصوص میکروبهای مقاوم به درمان پیشگیری نماید و با رعایت اصول پیشگیری و واکسیناسیون  می توانیم به موقع از گسترش میکروبهای مقاوم جلوگیری کنیم.

دکتر شیوا در پایان گفت: مصرف بی‌رویه آنتیبیوتیک‌ها در جمعیت دامی، مساوی با مقاومت میکروبی در انسان است لذا باید در مصرف آنتی بیوتیک ها احتیاط کرد و بگذاریم آنتی بیوتیک ها همچنان اثر بخش باشند.

کد خبر 2777675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha