به گزارش خبرگزاری کردپرس، در دنیای امروز، اطلاعرسانی شفاف و بهموقع از اهمیت ویژهای برخوردار است. نهادهای حاکمیتی مانند استانداریها نقش مهمی در ارائه اطلاعات دقیق و بهروز به مردم دارند. اهمیت ارتباط دوسویه استانداریها با رسانهها بر کسی پوشیده نیست و استانداریها باید با رسانهها رویکردی تعامل گرایانه داشته باشند و از ظرفیتهای آنها برای اطلاعرسانی بهتر استفاده کنند. این نکته بهویژه در مواقع بحرانی و انتخابات و بزنگاهها اهمیت بیشتری پیدا میکند. اطلاعرسانی شفاف و بهموقع از سوی نهادهای حاکمیتی مانند استانداریها میتواند به افزایش اعتماد عمومی و بهبود خدماترسانی کمک کند.
یکی از پیش نیازهای برقراری این تعامل دو سویه ایجاد بانک اطلاعاتی خبرنگاران فعال در حوزه های مختلف است. وجود یک بانک اطلاعاتی جامع از خبرنگاران میتواند به هماهنگی بهتر و اطلاعرسانی دقیقتر کمک کند. این پیشنهاد میتواند به بهبود کیفیت اطلاعرسانی و کاهش شایعات کمک کند و روابط عمومی خواهد دانست که برای چه حوزه ای از چه خبرنگاری استفاده کند.
یاسر بابایی نویسنده و روزنامه نگار ایلامی در این خصوص معتقد است که انتشار همه اخبار حوزه ریاست یک سازمان، بهویژه نهاد حاکمیتی استانداری، لازم نیست. در بسیاری از مواقع حتی به حضور خبرنگار هم نیاز نیست و تیم روابط عمومی میتواند تهیه خبر، عکس و فیلم استاندارد را انجام داده و در اختیار رسانهها قرار دهد. که این موضوع اخیراً باعث اختلافاتی بین روابط عمومی ریاست جمهوری و صدا و سیما شده است.
او همچنین به این نکته اشاره کرد که آیا درست است که در همه جلسات و شوراهای بزرگ و کوچک، فراخوان عمومی به رسانهها داده شود؟ بسیاری از جلسات وجه تخصصی دارند و در آن سخنانی گفته میشود که بخشی غیررسانهای است و بخشی حاشیهای. ضمن احترام به اصل عدم ممانعت برای خبرورزی رسانههای حرفهای، بابایی معتقد است که حضور حداکثری و فراخوان دادن برای برگزاری جلسات استانداری مناسب نیست. بهجای آن، باید به تخصصی کردن کار رسانهای توجه شود.
بابایی تأکید میکند که کار رسانه تخصصی است و خبرنگار باید خودش تولید محتوا کند. او پیشنهاد میدهد که خبرنگاران میتوانند در خصوص نتایج جلسات و تصمیمات، تولید محتوا کرده و آنها را واکاوی کنند و در عین حال خواستههای مردمی را به مسئولان گوشزد کنند.
در نهایت، او به اهمیت تشکیل اتاق خبرنگاران اشاره میکند که برای سهولت دسترسی خبرنگاران به اطلاعات و دادهها و تقویت ارتباطات رسانهای سازمانها دایر میشود. این اقدام میتواند به بهبود کیفیت اطلاعرسانی و کاهش شایعات کمک کند.
مدیرمسئول فصلنامه فرهنگی هنری وادهنگ کرد معتقد است که جلسات استانداری، برای رسیدن به تصمیمات اجرایی و برنامهریزی برای استان با حضور همه دستگاههای مرتبط است و گاه ممکن است برخی جلسات چالشی شده و یا ساعتها به طول بیانجامد تا مدیران ارشد ایلام به تصمیماتی برای استان برسند. به اعتقاد بابایی، در فرآیند تصمیم سازی و تصمیم گیری در چنین جلساتی که اغلب ماهیتی تخصصی دارند، لازم به حضور حداکثری رسانهها نیست و تنها باید نتایج و تصمیمات به اطلاع خبرنگاران رسیده و به سوالات آنها پاسخ داد که در این صورت خروجی بهتری برای هر دو خواهد داشت.
سرپرست خبرگزاری کردپرس در استان ایلام توضیح میدهد که در فرآیند تصمیمگیری ها که منجر به تصویب مفاد صورتجلسات شده و تبدیل به قانون میشود، اتفاقات و سخنان مختلف و حتی تنش و اختلاف نظر و طرح آمارهای گوناگون رخ میدهد که در برابر تصمیم لازمالاجرای نهایی، به مراتب دارای اهمیت کمتری است و ارزش خبری چندانی ندارد و تنها به درد حاشیه سازی میخورد. اما تمرکز بر خروجی جلسات و نقد و بررسی و واکاوی تصمیمات، حق و وظیفه اصحاب رسانه است و باید با بهترین شکل ممکن از سوی هر دو طرف انجام بگیرد.
بابایی در نهایت گفت که اطلاعرسانی شفاف و بهموقع از سوی نهادهای حاکمیتی مانند استانداریها میتواند به افزایش اعتماد عمومی و بهبود خدماترسانی کمک کند. امیدواریم که این نهادها با بهرهگیری از نظرات و پیشنهادات مردم، بتوانند نقش خود را به بهترین شکل ایفا کنند.
نظر شما