رئیس کمیته مناطق مورد مناقشه:  تعیین نسبت گروههای قومی ساکن در مناطق مورد مناقشه آسان است

رئیس هیئت کمیته مناطق مورد مناقشه اعلام کرد درست است که در فرم سرشماری گزینه «قوم» حذف شده است اما چون این روند با ارائه کارت ملی انجام می‌گیرد با یک کلیک، نسبت اقوام ساکن در کرکوک و مناطق مورد مناقشه تعیین خواهد شد به همین دلیل این سرشماری برای کُردهای این مناطق سرنوشت ساز است.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری روداو، فهمی برهان رئیس کمیته مناطق مورد مناقشه اعلام کرد احزاب سیاسی و رسانه‌های کُرد زبان نقش بسزایی در تشویق کردها برای بازگشت و ثبت نام خود در روند سرشماری در کرکوک و مناطق مورد مناقشه داشته‌اند.

فهمی برهان ضمن ابراز امیدواری نسبت به بازگشت کردها به کرکوک و مناطق مورد مناقشه و ثبت نام در روند سرشماری افزود: اگرچه به اعتقاد ما زمان این سرشماری زمان مناسبی نیست اما اکنون که این روند در حال اجراست، حضور کردها در مناطق مورد مناقشه اهمیت فراوانی دارد.

در فرم سرشماری گزینه «قوم» ذکر نشده اما فهمی برهان معتقد است که این امر مسئله‌ای را عوض نمی‌کند چون سرشماری از طریق کارت ملی انجام می‌گیرد و در کارت ملی اطلاعات فردی همراه با قومیت و مذهب ثبت شده است. دولت عراق نیز با یک کلیک می‌تواند نسبت گروههای قومی را در سرشماری، چه در کرکوک و چه در مناطق مورد مناقشه یا هر جای دیگر که باشند مشخص کند.

فهمی برهان به آواره شدن بی شمار کُردها اشاره کرد و مثال زد که تنها درخانقین ۲۱ هزار خانواده کُرد آواره شده‌اند و در کرکوک نیز در دوران بعث ۸۰ هزار خانواده کُرد آواره شده‌اند.

وی افزود: از زمان تشکیل دولت عراق، از دوران پادشاهی تا کنون هیچ ۱۰ سالی نبوده است که کردها در کرکوک آواره نشده باشند بنابراین بازگشت و ثبت نام این آورگان بسیار مهم است.

به گزارش روداو ۴۹۶ هزار شهروند مناطق مورد مناقشه در حال حاضر در استانهای اقلیم کردستان مقیم هستند که ۲۰ هزار نفر از آنها متعلق به شهرستان خانقین و مناطق اطراف آن از جمله نواحی گولاله، قره‌تپه، ماندلی و سعدیه هستند.

کد خبر 2777719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha