به گزارش کردپرس یکی از منابع مرتبط با یکی از احزاب کُرد مخالف ایران که نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت: «از خردادماه امسال تمدید مجوز اقامت سیاسی افرادی که به فعالیتهای سیاسی در اقلیم کردستان مشغولاند، از سوی دولت اقلیم و دولت عراق متوقف شده است. هرچند تلاشهایی از سوی احزاب برای حل این مشکل انجام شده، اما تاکنون بینتیجه بوده است."
این منبع افزود: "تنها در استان اربیل حدود ۵ هزار نفر مشمول این موضوع هستند. بخشی از آنها مجوز اقامتشان منقضی شده و بقیه نیز بهزودی دچار این مشکل خواهند شد. این مسئله مشکلاتی در رفتوآمد، تحصیل و امور روزمره این افراد ایجاد کرده است. حتی رانندگان نیز به دلیل انقضای مجوزهای یکساله خود نمیتوانند آن را تمدید کنند."
صدای آمریکا در این رابطه با وزارت کشور عراق و نهادهای اقلیم کردستان تماس گرفته، اما تا زمان تهیه این گزارش پاسخی دریافت نشده است.
سایت خبری کُردی صدای آمریکا نوشته است: طبق اطلاعات موجود، دفاتر اربیل و سلیمانیه از گروههای کُرد مخالف ایران خواستهاند فهرست اسامی اعضای خود را ارائه دهند. برخی گزارشها حاکی از آن است که این درخواستها تحت فشار ایران مطرح شده و دولت اقلیم لیست افراد را در اختیار طرفهای عراقی قرار داده است.
در اقلیم کردستان دو نوع مجوز اقامت سیاسی وجود دارد: یکی از سوی دولت اقلیم برای مدت یک سال و دیگری از سوی وزارت کشور عراق که صرفاً به افرادی تعلق میگیرد که به دلیل فعالیت سیاسی ایران را ترک کرده و به رمادی رفته بود و اکنون در اردوگاههایی مانند "بریکه"، "شیروانه"، و "قوشتپه" مستقر هستند.
یکی از اعضای حزب کومله زحمتکشان کردستان در گفتوگو با صدای آمریکا، ضمن تأیید فشارهای ایران، اظهار داشت: "مطمئنیم که فشارهای ایران به دولت عراق باعث شده تا تمدید مجوزهای اقامت سیاسی این افراد انجام نشود. این مسئله مشکلات بزرگی برای آنها ایجاد کرده و احتمالاً در آینده نیز موانع بیشتری به دنبال خواهد داشت."
یادآوری میشود که در تیرماه امسال، ایران فشارهای خود بر احزاب کُرد مخالف ایران در اقلیم کردستان را افزایش داد. در همین راستا، کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه ایران، اعلام کرد فهرستی شامل اسامی ۱۲۰ نفر از افراد مورد نظر ایران به دولت عراق تحویل داده شده است تا برای تحویل این افراد به ایران اقدام شود.
صدای آمریکا در پایان گزارش خود نوشته است: جمهوری اسلامی ایران گروههای کُرد مخالف در اقلیم کردستان را تهدیدی برای امنیت ملی خود میداند و آنها را به فعالیتهای نظامی علیه ایران متهم میکند. ایران تاکنون بارها با استفاده از موشک و پهپاد به مواضع این احزاب در اقلیم کردستان حمله کرده است.
در حال حاضر احزاب کُرد مخالف ایران که در اقلیم کردستان فعالیت دارند شامل حزب دمکرات کردستان ایران، حزب کومله انقلابی زحمتکشان کردستان ایران، حزب کومله زحمتکشان کردستان، حزب آزادی کردستان و حزب کومونیست ایران هستند.
نظر شما