خبرگزاری کردپرس _ جمعیت کلانشهر کرمانشاه بیش از یک و نیم برابر استان ایلام، دو برابر شهرهای همدان و سنندج و سه برابر شهر خرم آباد است و تنها ۲ ساعت فاصله زمانی با ۴ شهر مرکز استانهای پیرامون خود دارد.
شهری تاریخی با چنین ویژگیهایی یک موقعیت بسیار ممتاز برای تبدیل شدن به مرکزی بزرگ و مورد توجه در حوزه های تفریحی، خدماتی، درمانی و اقتصادی در غرب کشور را دارد و سرمایه گذاریهای کلان در این بخش ها، کاملا اقتصادی و توجیه پذیر است.
کرمانشاه دومین جهانشهر خلاق خوراک در ایران است و با فراهم کردن بسترهای مناسب می توان دهها پروژه بزرگ خدماتی و جشنواره های ملی و فراملی در حوزه غذاهای بومی برگزار کرد.
همجواری با کشور عراق و اقلیم کردستان یک فرصت بی نظیر برای رونق گردشگری سلامت ایجاد نموده است که با تشویق بخش خصوصی و اعطای آفرهای قانونی به آن ها و فراهم کردن بسترهای ایجاد مجمتع های پزشکی پیشرفته، می توان زمینه درمان بسیاری از این بیماران و ارائه هتلینگ مناسب درمانی را در شهر کرمانشاه فراهم کرد.
بازار تاریخی کرمانشاه، بزرگترین بازار سنتی غرب کشور است و در صورت احیاء و ساماندهی مناسب میتواند به رونق اقتصادی شهر کمک کند. در کنار آن بافت قدیمی شهر از ظرفیت بسیار مناسبی برای ایجاد مسیرهای گردشگری و ساخت هتل بوتیک ها و هتل های سنتی برخوردار است و خوشبختانه شاهد چندین تجربه موفق در این حوزه بوده ایم که اینکار کاملا قابل گسترش است.
تاق بستان پربازدیدترین مجموعه تاریخی در غرب کشور است که آمار بازدیدهای نوروزی آن از گنجنامه همدان و غار علیصدر هم بیشتر است. این مجموعه در صورت ساماندهی و فراهم کردن مقدمات ثبت جهانی این اثر ویژه، می تواند یک رونق اقتصادی مناسب و تحولی در حوزه گردشگری شهری ایجاد کند.
در کنار این ها کلانشهر کرمانشاه با توجه به جمعیت یک میلیونی آن و برخورداری از یک مرکزیت منطقهای بی نظیر، از ظرفیت راه انداری شهربازی ها و پارک آبی های مدرن، مجتمع های تجاری و تفریحی، هتل ها و ... عظیم و پررونق همانند و همتراز شهر مشهد برخوردار است.
این مجموعه های تفریحی در صورت راه اندازی، نهتنها یک جاذبه برای ساکنان استانهای همسایه و کمک به افزایش سطح رفاه شهروندان کرمانشاهی است بلکه ظرفیتی بسیار مهم برای جذب گردشگر از دیگر نقاط کشور و حتی کشورهای همجوار محسوب میشود.
متاسفانه کلانشهری با این ویژگیهای ممتاز جغرافیایی، منطقهای مبادلاتی، خدماتی و گردشگری از حداقل امکانات رفاهی، تفریحی و خدماتی محروم است.
فراموش نکنیم نیمی از جمعیت استان، ساکن کلانشهر کرمانشاه هستند و شهری با این ویژگی باید نقشی محوری در برنامههای کلان استان داشته باشد در حالیکه در عمل هیچگاه اینگونه نبوده است.
حاصل این بیتوجهیها شکلگیری و گسترش ناموزون، یک کلانشهر محروم از رونق اقتصادی و خدمات گردشگری قابل قبول، با ۴۰۰ هزار شهروند حاشیه نشین است. اگر خواهان تغییری مثبت در وضعیت فعلی شهرکرمانشاه و حتی استان هستیم باید این کلانشهر در برنامه ریزی کلان توسعهای جایگاهی بسیار ممتازتر از امروز پیدا کند و از حاشیه به متن بیاید.
نظر شما