به گزارش کردپرس، مظلوم عبدی که از او به عنوان «ژنرال عبدی» نیز نام می برند، در مصاحبهای با روزنامه The Sun اعلام کرد که هماکنون 10 هزار جنگجوی مرد داعشی در زندانها حضور دارند که آمادهاند بار دیگر ویرانی را به خاورمیانه بازگردانند. ساکنان این اردوگاهها شامل اتباع بریتانیایی نیز هستند، از جمله عروس جهادی بدنام، شمیمه بیگم.
نهادهای اطلاعات ایالات متحده 2000 تن از جنگجویان افراطی داعش در این اردوگاهها را در زمره افراد «بسیار خطرناک» طبقهبندی کرده اند. شمار کل جنگجویان داعش و خانوادههایشان که در زندانهای الهول و الروژ نگهداری میشوند، 60000 نفر است.
مظلوم عبدی فاش کرد که نیروهای دموکراتیک سوریه معتقدند داعش در حال برنامهریزی برای فراری دادن زندانیانی است که همچنان در سوریه نگهداری میشوند. او همچنین هشدار داد که تهدید داعش در غرب همچنان ادامه دارد.
عبدی گفت: «تهدید گروههای جهادی، نه تنها داعش - تا زمانی که اصولی که بر آنها بنا شدهاند- نابود نشوند، وجود خواهد داشت. البت ما باید به مبارزه خود ادامه دهیم.»
او همچنین از غرب خواست تلاش بیشتری برای محاکمه این جنگجویان انجام دهد و از برگزاری دادگاهها و محکومیتها برای جنایاتشان در خاورمیانه حمایت کند.
این هشدار در حالی مطرح میشود که سوریه تلاش می کند پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، بازسازی را آغاز کند. اکنون کشور سوریه توسط گروه اسلامگرای سابق القاعده، هیئت تحریر الشام اداره میشود.
اما نگرانیهایی در مورد آینده رژیم این کشور و اینکه آیا این گروه به وعدههای خود برای مدرنسازی عمل خواهد کرد یا به ریشههای جهادی خود بازخواهد گشت، وجود دارد. همچنین احتمال ظهور گروههایی مانند داعش در خلاء قدرت وجود دارد.
این بیم وجود دارد که رادیکالیزه شدن نشات گرفته از داعش در حال تقویت باشد و این گروه ممکن است آماده باشد تا دوران خونبار جدیدی- پس از آنکه این گروه تروریستی که یکبار شکست خورده بود، آغاز کند.
مظلوم عبدی که مظلوم کوبانی هم به او اطلاق می شود، به The Sun گفت: «تهدید داعش در مراکز بازداشت و اردوگاهها در حال افزایش است و همچنین تحرکات کلی داعش در حال افزایش است. باید تلاشها برای ادامه مبارزه با داعش افزایش یابد تا شاهد بازگشت دوباره آن نباشیم.»
او همچنین افشا کرد که داعش در حال برنامهریزی برای فراری دادن اعضای خود از زندان های تحت کنترل کردهای سوریه است. مظلوم عبدی توضیح داد: «گزارشهای اطلاعاتی ما نشان میدهد که داعش همچنان به دنبال سازماندهی یا برنامهریزی برای فراری دادن زندانیان خود از مراکز بازداشت است.»
او فاش کرد که اخیراً حملهای توسط داعش به مراکز بازداشت اعضای این گروه صورت گرفته است تا جنگجویان جهادی را آزاد کند.
افراطگرایان داعش همچنین برای جمعآوری تسلیحات و تجهیزات نظامی رها شده توسط نیروهای فراری بشار اسد اقدام کردهاند. فرمانده کرد نیروهای دموکراتیک سوریه توضیح داد که فرارهایی نیز رخ داده است که طی آن، جهادیهای شناختهشده ای به گروه هیئت تحریر الشام و ارتش ملی سوریه - گروه دیگری از مخالفان که تحت حمایت ترکیه است - پیوستهاند.
او هشدار داد که این گروهها ممکن است تلاش کنند اردوگاهها را مورد حمله قرار دهند و جنگجویان داعش را جذب کنند.
مظلوم عبدی گفت: « بر اساس اتفاقتی که اخیرا در سوریه اتفاق افتاد، آنها بیشتر درهای زندانها و تمامی مراکز بازداشت را باز کرده و همه زندانیان را آزاد کردند. آنها میخواهند همین کار را در این منطقه نیز انجام دهند. وقتی درباره مراکز بازداشت تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه صحبت میکنند، نمیگویند که آنها جنگجویان داعش هستند، بلکه میگویند بازداشتشدگان هستند. آنها سعی دارند بگویند هیچ تفاوتی بین جنگجویان داعش و دیگر بازداشتشدگان وجود ندارد. این دقیقاً همان چیزی است که میخواهند انجام دهند. اما در مناطق ما، ما هیچ بازداشتی غیرداعشی نداریم. این موضوع توسط نیروهای ائتلاف (تحت رهبری آمریکا) مستند و اثبات شده است».
سیاستمداران غربی بار دیگر در حال بحث درباره سرنوشت شهروندانی هستند که در دهه ۲۰۱۰ کشورهای خود را ترک کردند تا به داعش بپیوندند. شمیمه بیگم - که در دوران نوجوانی لندن را ترک کرد تا به این فرقه شرور بپیوندد - نماد این بحث تلخ سیاسی شده است.
سباستین گورکا، رئیس سابق ضدتروریسم دونالد ترامپ، این هفته خواستار بازگرداندن جنگجویان بریتانیایی به کشورشان شد. او گفت هر کشوری که بخواهد یک «متحد جدی» برای ایالات متحده باشد، باید جنگجویان داعش را به کشور خود بازگرداند.
مظلوم عبدی به The Sun گفت که معتقد است جنگجویان غربی باید پس از محاکمه به کشورهای خود بازگردند. اما او همچنین میخواهد آنها را در یک دادگاه بینالمللی معتبر محاکمه کند تا عدالت برای قربانیانی که در سوریه شکنجه شده و با آنها وحشیانه رفتار شده، اجرا شود.
عبدی توضیح داد که حمایت کافی از سوی غرب برای حل این روند وجود نداشته است.
مقامات آمریکایی نیز نسبت به ظهور مجدد داعش هشدار دادهاند و در جریان سقوط حکومت اسد حملات هوایی علیه این گروه انجام دادهاند.
ایالات متحده در روز سال نو میلادی یک حمله تروریستی با الهام از داعش را تجربه کرد که در آن ۱۴ نفر کشته شدند؛ در این حمله، یک کامیون که پرچم سیاه داعش را حمل میکرد، به جمعیتی از مردم در نیواورلئان برخورد کرد.
نیروهای دموکراتیک سوریه یکی از چندین جناحی هستند که پس از سقوط بشار اسد در سوریه باقی ماندهاند. این گروه برای مبارزه با داعش و با حمایت ایالات متحده و بریتانیا شکل گرفته است.
با این حال، این نیروها تحت حملات ترکیه نیز قرار گرفتهاند.
آنکارا نیروهای دموکراتیک سوریه را به عنوان شاخهای از جنبش چریکی کردهای ترکیه، یعنی حزب کارگران کردستان میبیند - گروهی که ایالات متحده و بریتانیا نیز آن را به عنوان یک سازمان تروریستی شناختهاند.
ژنرال مظلوم عبدی از کاخ سفید خواست تا میان این گروهها میانجیگری کرده و آینده آنها و امنیت ۲.۵ میلیون جمعیت کرد و دیگر اقلیتهای سوریه را تضمین کند.
او گفت: «ما به ایجاد یک وضعیت جدید در سوریه اذعان داریم و در حال فعالیت بر اساس واقعیت جدید هستیم. سوریه باید کشوری متحد باقی بماند و موضع ما این است که سوریه نباید تقسیم شود و حقوق تمامی اقلیتها باید محافظت شود.»
مظلوم عبدی همچنین به شکنجه و آزار زنان کرد توسط گروههایی همچون ارتش ملی سوریه تحت حمایت ترکیه اشاره کرد.
او گفت: «آنها مانند داعش رفتار میکردند - ما نمیدانیم این زنان کجا هستند، اما میخواهیم برای آزادی آنها از جانب خودمان تلاش کنیم.»
سرنوشت قربانیان کرد که در اسارت هستند، بخش کلیدی هرگونه مذاکرات بین نیروهای دموکراتیک سوریه و گروههای هیئت تحریر الشام و ارتش ملی سوریه خواهد بود.
دو خبرنگار کرد به نام های ناظم دستان و جهان بیلگین نیز در یک حمله هوایی توسط نیروهای تحت حمایت ترکیه کشته شدند.
مظلوم عبدی میگوید ایالات متحده در حال کمک به کردها برای ورود به مذاکرات با هیئت تحریر الشام، ارتش ملی سوریه و ترکیه برای «حل مشکلاتشان» به خاطر آینده سوریه است.
اما او هشدار داد که غرب باید فشار بیشتری بر این گروهها وارد کند تا حملات متوقف شود و صلح برقرار گردد.
مظلوم کوبانی گفت: «در این زمانهای دشوار، پاسخگو بودن لازم است.»
او افزود که این گروهها «هر روز» کردها را مورد حمله قرار میدهند.
نظر شما