به گزارش کرد پرس، قطب الدین صادقی در مراسم جایزه ادبی کال استان کردستان، گفت: فضاهای شهری ما نیازمند اماکن فرهنگی هستند، اماکنی فرهنگی برای آموزش، یادگیری و تولید محتوا، چرا که اشاعه فرهنگ و هنر مانند زبان کردی نیاز دارد که برای ارائه و گسترش در رویدادهای مختلف بیان شود.
وی افزود: شهری که فرهنگ و هنر در آن وجود نداشته باشد، روح و زندگی در آن جریان ندارد؛ فرهنگ و هنر زبان مشترک مردم مختلف در دنیا است و از این رو نیاز است که در شهرها به بست و گسترش فرهنگ و هنر توجه بیشتری شود.
این هنرمند سنندجی به جایزه ادبی کال اشاره کرد و اظهار کرد: اولین حسن این رویداد فرهنگی این است که جامعه فرهنگی، هنری و ادبی را ترغیب می کند تا بتوانند به تولید محتوا در این حوزه ها بیشتر تشویق شوند.
صادقی ادامه داد: دومین حسن این رویداد، ایجاد حس احترام در میان جامعه فرهنگی، هنری و ادبی است که مانند فستیوال های بزرگ جهانی برای جامعه خاص خود، ارزش قائل می شود و حتی بین مردم عام و افکار عمومی نیز جریان سازی فرهنگی به راه می اندازد.
وی یادآور شد: رویدادهای فرهنگی باید به سمتی برود که تنها عده ای خاص را زیر چتر خود قرار ندهد و توده های مختلف مردمی را درگیر کند و قطعا برگزاری چنین رویدادهایی می تواند در تحقق این هدف بسیار موثر باشد.
هنرمند تئاتر و سینما با بیان اینکه فضای فرهنگ فضای رقابت نیست، فضای دوستی و احترام است، بیان کرد: در دنیا ۳ نوع رابطه داریم، رابطه سیاسی، رابطه اقتصادی و رابطه فرهنگی که شکی در آن نیست که در رابطه سیاسی و اقتصادی هر کشوری می خواهد که قدرت خود را به دیگران نشان داده و به نوعی بر آنها سیطره پیدا کنند.
صادقی گفت: تنها در رابطه فرهنگی است که تمام کشورها دوست دارند آنچه که به عنوان آئین آنها شناخته می شود را به اشتراک بگذارند تا بتوانند با تبادل فرهنگ ها، جامعه جذاب تری را ایجاد کنند.
وی افزود: پیام هنرمندان بزرگ در هر جای دنیا که باشند، پیام های انسانی و از روی احترام و عزت است و از طرف دیگر شاید بسیاری از کشورهای دنیا با سیاست و اقتصاد ما مشکل داشته باشند، اما عاشق فرهنگ و ادب و هنر جامعه ایرانی هستند و در مقابل نیز مردمان ایران همین گونه هستند.
این هنرمند سنندجی اظهار کرد: رویدادهای فرهنگی نباید به سمت نخبه کشی برود و باید به نوعی چنین رخدادهایی برگزار شوند که باعث آشنایی هر چه بیشتر هنرمندان و ادبا با فرهنگ و ادب دیگر مناطق شود نه اینکه آنها را در مقابل یکدیگر قرار دهد.
صادقی ادامه داد: در دنیای فرهنگ و هنر نباید به افرادی که ظرفیت بزرگ شدن را ندارند، میدان داد چرا که وجود چنین انسان های حقیر و کوتاه فکری می تواند به جامعه فرهنگی آسیب بزند و احترام و دوستی را به دشمنی تبدیل کند.
نظر شما