دستگیری باند ساخت و ساز غیر مجاز در بوکان/تبانی 3 نفر از عوامل شهرداری با این باند

سرویس آذربایجان غربی- شهردار بوکان از دستگیری ۱۸ نفر از عوامل ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهرستان توسط عوامل انتظامی خبر داد و گفت: سه نفر از نیروهای واحد کنترل ساخت و ساز شهرداری نیز در جمع دستگیر شدگان هستند.

بابک رستم پور در گفتگو با خبرنگار کردپرس افزود: در پی شیوع کرونا و تعطیلی ادارات، افرادی سودجو از این موقعیت استفاده کرده و در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز به صورت سازمان یافته مشغول شدند.

او ادامه داد: شهرداری با بررسی قضیه ساخت و سازهای غیر مجاز و درخواست ورود دادستانی به این قضیه از جماعتی پرده برداشت که با کسب سود و منفعت و دریافت پول جهت تسهیل ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه بوکان اقدام می کردند.

رستم پور اضافه کرد: مراجع قضایی و انتظامی با تحقیقاتی که در این حوزه انجام دادند مشخص شد این گروه سودجو و دلال ۱۸ نفر هستند که با دریافت رشوه و حتی استفاده از ارعاب و تهدید به ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهر بوکان مشغول بودند.

شهردار بوکان با بیان اینکه متاسفانه ۳ نفر از این افراد جزو نیروهای واحد کنترل ساخت و ساز شهرداری هستند، گفت: این نیروهای روزمرد با اعضای این باند تبانی کرده و زمینه ساخت و ساز های غیر مجاز فعالیت می کردند که به دستور نیروی انتظامی همگی آنها دستگیر شدند.

رستم پور با اشاره به اینکه در این مدت دو منطقه در بوکان در معرض ساخت و سازهای غیرمجاز قرار گرفتند، افزود: یکی از این مناطق شامل محدوده‌ی روستایی است که در حریم شهر واقع شده است و البته باید جهاد کشاورزی نسبت به ساخت و سازهای واقع در این اراضی رسیدگی می‌کرد اما ما به عنوان شهردار به این قضیه ورود کردیم و از ساخت و سازهای غیر مجاز در کلیه اراضی جلوگیری کردیم.

او تاکید کرد: ضروری بود که هماهنگی بیشتری در این خصوص بین شهرداری جهادکشاورزی و بخشداری‌ها انجام گرفت.

شهردار بوکان ادامه داد: با اقدام به موقع شهرداری ، در این بازه زمانی چند مورد تخریب نیز انجام گرفت که عمده تخریب ها در مرحله فندانسیون به منظور جلوگیری از ساخت بود و چند مورد مسقف نیز وجود داشت.

رستم پور با بیان اینکه اغلب شهرهای ایران با پدیده حاشیه نشینی روبرو هستند ، اظهار کرد: حدود ۲۰ تا ۲۴ میلیون نفر از جمعیت کشور در مناطق حاشیه سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند و و این قضیه در هر شهری دارای شدت و ضعف متفاوتی است.

او ادامه داد: در سال های اخیر سیاست کلان در توسعه شهری در کشور بر توسعه عمودی استوار بود که این مسئله با قفل شدن محدوده های اطراف شهر و انفجار رشد جمعیتی در مراکز شهری همراه بود و به افزایش نیاز به مسکن در شهرها منجر شد .

شهردار بوکان اضافه کرد: در بوکان نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط مهاجر پذیری آن پدیده حاشیه‌نشینی برجسته تر شده و موانع اداری، ناکارآمدی طرح های توسعه کالبد شهری نیز بر این معضل در بوکان افزوده است. از سوی دیگر افزایش اجاره بها در بوکان در ماه های آخر سال گذشته سبب شد تا پرداخت اجاره بها برای عده‌ای غیر ممکن شود و از این رو افراد به مسیر ساخت و سازهای غیر مجاز سوق داده شوند.

او بیان کرد: تمامی این مسائل در توسعه ساخت و سازهای غیر مجاز به شیوه کاتالیزور عمل کرد اما در بوکان و در مدت اخیر به صورت سازمان یافته انجام می گرفت و به صورت شبکه‌های خارج از شهرداری بوکان انجام می گرفت و فرصت را در اختیار عده‌ای دلال و سودجو قرار داد تا بتوانند با این روش اخاذی کنند.

به گفته رستم پور؛ محدوده هایی در سطح شهر بوکان وجود دارد که باید به محدوده شهری الحاق شوند و این مشکل 3 دهه است که ادامه دارد و علیرغم ساخت و سازهایی که در این ۳۰ سال در این محدوده انجام گرفته اما هنوز به محدوده شهری الحاق نشده اند . از سوی دیگر طرح های توسعه شهری و طرح تفصیلی باید از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار باشند تا بسترهای قانونی برای ساخت و ساز شکل بگیرد و زمینه حضور دلالان و رشوه بگیران در این حوزه قطع شود.

کد خبر 281956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha