درخواست برای فراخواندن مسرور بارزانی به پارلمان کردستان در ارتباط با بدهی 27 میلیارد دلاری

سرویس عراق و اقلیم کردستان - هفده تن از نمایندگان پارلمان کردستان، خواستار برگزاری نشست پارلمان برای فراخواندن نخست وزیر اقلیم کردستان و ارائه توضیح در مورد بدهی 27 میلیارد دلاری دولت شدند.

به گزارش کردپرس، 17 نماینده پارلمان کردستان از فراکسیون های احزاب اتحاد اسلامی، جماعت اسلامی، نسل نو و کمونیست، با امضای نامه ای به ریاست پارلمان، خواستار برگزاری نشست پارلمان برای بررسی اظهارات مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان در مورد نظام مالی اقلیم و اینکه دولت دارای 27 میلیارد دلار بدهی است؛ شدند.

در این نامه آمده که این نمایندگان با استناد به ماده 66 بند اول اساسنامه پارلمان حد نصاب لازم برای این درخواست را تشکیل می دهند و درخواست کرده اند که مسرور بارزانی و قباد طالبانی معاون وی به همراه وزیر دارایی برای ارائه توضیحات و مدارک مربوط به بدهی 27 میلیارد دلاری دولت اقلیم، به پارلمان فراخوانده شوند.

‎لازم به ذکر است که ماده 66 بند اول اساسنامه داخلی پارلمان کردستان که این درخواست با تکیه بر آن مطرح شده، مربوط به درخواست برای برگزاری نشست در مورد موضوعاتی است که تبدیل به مسائل عمومی شده اند و موضوع بدهی 27 میلیارد دلاری اقلیم نیز اکنون تبدیل به بحث روز رسانه ها و عموم مردم شده و ریواز فایق رئیس پارلمان نیز آن را تکذیب کرده و گفت که تمامی بدهی های اقلیم باید با تصویب پارلمان صورت بگیرد و هیچ قانونی در پارلمان برای این بدهی 27 میلیارد دلاری تصویب نشده است.

بنا به ماده مذکور تعداد 10 تن از نمایندگان می توانند خواستار برگزاری نشست برای بررسی موضوعات عمومی و گفتگوی میان پارلمان و دولت در مورد این موضوعات شوند و ریاست پارلمان نیز باید در زمانی کمتر از 14 روز، موعد برگزاری نشست درخواست شده را تعیین کند.

ماده 66 فقط مربوط به بررسی موضوع مطرح شده بوده به استیضاح و یا سلب اعتماد از نخست وزیر و یا اعضای کابینه وی نمی رسد.

از سوی دیگر اگر هیئت رئیسه پارلمان که اکثریت آن در اختیار حزب دمکرات کردستان (پارتی) است با این درخواست موافقت نکند، بر اساس ماده 67 همان بند از اساسنامه نمایندگان درخواست کننده می توانند خواستار رای گیری در پارلمان برای تصمیم گیری در مورد برگزاری این نشست شوند.

در حال حاضر نمایندگان اپوزیسیون خواستار برگزاری نشست شده اند و در صورتی که ماده 67 اجرایی شود، نمایندگان حزب دمکرات (پارتی) اتحادیه میهنی (یکیتی) و جنبش تغییر (گوران) که احزاب متبوع آنان در دولت اقلیم سهیم هستند، باید موضع خود را در مورد برگزاری نشست اعلام کرده و موضوع با رای نمایندگان نهایی می شود.

در صورت برگزاری نشست و حضور نخست وزیر اقلیم و معاون وی و وزیر دارایی در پارلمان، اگر پاسخ های آنان برای نمایندگان قانع کننده نبود، بنا به ماده 68 اساسنامه، با امضای یک پنجم نمایندگان یعنی 22 نماینده از مجموع 111 نماینده پارلمان، استیضاح آنان مطرح می شود و اگر نمایندگان خواستار استیضاح همه اعضای دولت شوند باید یک ششم نمایندگان به آن رای دهند.

در صورتی که در این مرحله نیز پاسخ های نخست وزیر و وزرای کابینه قانع کننده نباشد و تمامی راهکارها و شروط قانونی نیز مرحله به مرحله اجرا شود، نمایندگان می توانند بر اساس ماده 74 اساسنامه داخلی پارلمان خواستار سلب اعتماد از نخست وزیر شوند و این اقدام نیز مستلزم رای دو سوم نمایندگان یعنی 75 تن از آنان است و همچنین سلب اعتماد از تمامی اعضای کابینه دولت اقلیم نیاز به رای مثبت 56 نماینده دارد.

ماده 75 اساسنامه داخلی پارلمان تاکید می کند که اگر موضوع طرح سوال و استیضاح نخست وزیر به سلب اعتماد از او انجامید، دولت وی منحل تلقی شده و به عنوان دولت اداره امور به فعالیت خود تا زمان تشکیل کابینه دولت جدید، ادامه می دهد.

نمایندگانی که درخواست برای برگزاری نشست پارلمان و اعضار مسرور بارزانی را امضا کرده اند، شامل لیست ذیل بوده و هیچ یک از نمایندگان احزاب حزب دمکرات (پارتی) اتحادیه میهنی (یکیتی) و جنبش تغییر (گوران) حاضر به امضای آن نشده اند.

1-عبدالستار مجید-جماعت اسلامی

2-سوران عمر-جماعت اسلامی

3-د.هورامان گچینە ای-جماعت اسلامی

4-مسلم عبدالله -جماعت اسلامی

5-روپاك احمد -جماعت اسلامی

6-بدریه اسماعیل-جماعت اسلامی

7-عثمان کانی کوردی-جماعت اسلامی

8- شیرکو جودت-اتحاد اسلامی

9-ابوبکر هلدنی-اتحاد اسلامی

10-اسماعيل سگيری-اتحاد اسلامی

11-ھلز احمد-اتحاد اسلامی

12-سرچنار احمد-اتحاد اسلامی

13- كاظم فاروق-نسل نو

14-كاوه‌ عبدالقادر-نسل نو

15-سیپان سالم-نسل نو

16-مژده‌ محمود-نسل نو

17-د.محی الدین حسن-کمونیست

کد خبر 282310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha