به گزارش خبرنگار کردپرس، روز گذشته 17 خرداد ماه، در جلسه ستاد بحران شهرستان مهاباد، فرماندار این شهرستان در حالی از اجباری شدن استفاده از ماسک در ادارات و اماکن عمومی پرجمعیت این شهرستان خبر داد که این مورد مصوبه سوم خرداد ماه، یکی از جلسات ستاد پیشگیری از کرونای شهرستان مهاباد در پی مرگ چهار شهروند مهابادی در یک شبانه روز بود.
روزی که تنها در عرض 24 ساعت چهار مبتلا به کرونا در مهاباد جان باختند و مجموع فوتی ها بر اثر این بیماری در مهاباد به 13 نفر افزایش یافت. اما این مصوبه چندان مورد استقبال قرار نگرفته بود.
تا اینکه با گذشت دو هفته از آن زمان و افزایش فوتی های ناشی از بیماری کرونا در مهاباد به 40 نفر شامل؛ 25 مبتلای قطعی و 15 نفر مشکوک، اجباری شدن استفاده از ماسک در ادارات و اماکن عمومی در جلسه دیروز ستاد بحران ، به صورت جدی تر مطرح شد.
فرماندار ویژه شهرستان مهاباد در این جلسه اظهار کرد: سیل کرونا در شهرستان را باید کنترل کرد و با توجه به افزایش تعداد مبتلایان، فاصله گذاری اجتماعی در این شهر وارد فاز جدیدی شده، لذا از فردا خدمات در ادارات دولتی، بانکها و دفاتر پیشخوان تنها به افرادی که از ماسک استفاده میکنند، صورت میگیرد.
شجاعی با بیان اینکه قیمت ماسک در شهرستان به تعادل رسیده و همه شهروندان میتوانند به سهولت آنرا تهیه نمایند، بر رعایت این مورد بهداشتی در تمامی اماکن دولتی تاکید کرد.
مهاباد از 15 فروردین ماه با برداشتن محدودیتهای اجتماعی، با افزایش تعداد مبتلایان به کووید 19 روبه رو شد، اما اوج این افزایش از اول خرداد ماه شروع شد به نحوی که با افزایش 63 نفر مبتلا در آخرین روز اردیبهشت ماه، خرداد مهاباد، بحرانی شد.
و عجیب تر آنکه با گذشت 17 روز از خرداد ماه 407 نفر بر تعداد مبتلایان کرونا در این شهرستان افزوده شده است و مسئولان، راهاندازی مرکز غربالگری تست کرونا در مهاباد از نیمه اردیبهشت را در روند بیماریابی و افزایش قابل توجه مبتلایان در مقایسه با سایر شهرستانها موثر می دانند.
اوج این افزایش نیز در آستانه تعطیلات سوم و چهار خرداد ماه در مهاباد رخ داد و منجر به فوت چهار نفر در یک شبانه روز شد و همینطور پس از تعطیلات 14 و 15 خرداد ماه فوت 5 نفر مبتلای دیگر کرونا در مهاباد در یک شبانه روز اتفاق افتاد.
افزایش مبتلایان و آمار فوتی ها در پس و پیش هر تعطیلی نشان می دهد باید حساسیت ها و محدودیت های فاصله گذاری اجتماعی در این شهرستان از نو برقرار شود.
فرماندار مهاباد نیز در همین خصوص در جلسه ستاد بحران بیان کرد: جلوگیری از ورود گردشگران چهارچوب قانونی نداشته و از طرفی ورود گردشگران به شهرستان و قرنطینه کردن افراد مبتلا از مشکلات جدی در این شهرستان است که کنترل آن به سختی امکان پذیر است.
به گفته شجاعی؛ تعطیلی 4 هزار شغل که عمدتا تاناکورا و بازارچه ها را دربر میگیرد مستلزم حمایت و بودجه برای تأمین معیشت است، لذا مسوولان شهرستان بر سر دوراهی سختی قرار گرفتهاند.
با اینکه مهاباد اولین شهری بود که قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی را اجرا کرد و آخرین شهری بود که به محدودیتها پایان داد، اما کنون بر سر دوراهی نان یا جان قرار دارد و بحران کرونا دامنگیر این شهرستان شده است. مبتلایان بدون نشانه انتقال بیماری در فضاهای عمومی بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در گردش و فعالیت اند و کمتر کسی موارد ایمنی و پیشگیری از این بیماری را رعایت می کند.
قرنطینه خانگی برای برخی از بهبود یافته گان به یک شوخی تبدیل شده و با این شرایط آمار ابتلا هر روز رو به فزونی است.
ناوگان حمل و نقل شهری از مدت ها پیش به وضع سابق بازگشته و با تکمیل ظرفیت در رفت و آمدند، باغ و بوستان ها مملو از جمعیت است و مسافرانی هم در پارک ها چادر زده اند. بازار بیش از هر زمان دیگری شلوغ است و برگ برنده تا این لحظه در دستان کرونای تاجدار است.
فعال مدنی صلاح الدین خدیو هم در یادداشتی بر وضع موجود نوشته بود؛ «اگر چاره ای اندیشیده نشود و در روزهای آتی نیز با شتاب فعلی، بیماران راهی تنها بیمارستان شهر شوند، فروپاشی سیستم درمانی بدلیل خستگی و از پا درآمدن کادر درمان، امری دور از انتظار نخواهد بود».
نظر شما