به گزارش کردپرس، آذربایجان غربی استانی کوهستانی با آب و هوای سرد است و اغلب در فصل های سرد سال، ارومیه، مرکز استان، با پدیده وارونگی دما و انباشت آلاینده ها در برخی مناطق مرکزی و پرتردد شهری مواجه میشود. این پدیده امسال در مهاباد هم شکل گرفت.
تدوام روزهای آلوده در ارومیه در هفته های اخیر هشداری جدی برای گروه های حساس بوده و روز گذشته نیز کیفیت هوای ارومیه براساس شاخص استاندارد و بین المللی برابر با ۱۰۳ و ناسالم برای گروههای حساس عنوان شده بود.
افزایش ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون هوای ارومیه را برای گروه های حساس از جمله بیماران قلبی و ریوی، سالمندان، زنان باردار و کودکان ناسالم کرده است. علاوه بر ارومیه آلودگی هوا در سال اخیر در مهاباد، بوکان و سردشت هم مشاهده شده بود.
سازمان محیط زیست باید سهم آلاینده های آذربایجان غربی را مشخص کند
امروز معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی در دومین جلسه کارگروه استانی آلودگی هوا، با تاکید بر مسائل و مشکلات ایجاد شده در روزهای آلوده هوا برای سلامتی افراد، گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و کاهش تردد وسایط نقلیه، تعطیلی مدارس و کاهش روند فعالیت طرح های عمرانی، باید آلودگی هوا نسبت به سال گذشته کمتر می شد ولی متاسفانه شاهد این امر نیستیم.
آیدین رحمانی رضائیه ادامه داد: سازمان محیط زیست باید سهم آلاینده های استان را مشخص کند تا بتوانیم با برنامه ریزی مناسب و کاهش مصرف سوخت های فسیلی از روند آلودگی هوا جلوگیری کنیم.
معاون استاندار آذربایجان غربی همچنین بر ضرورت گزارش گیری از تکالیف دستگاه های اجرایی در زمینه جلوگیری از آلودگی هوا و همچنین در روزهای ناسالم اظهار کرد: سازمان محیط زیست باید با جدیت بیشتری اجرای مصوبات کارگروه استانی آلودگی هوا را پیگیری نماید.
رحمانی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی موظف به اجرای این دستور العمل در راستای کاش آلودگی هوا هستند.
آلایندگی پتروشیمیهای آذربایجان غربی با تبانی محیط زیست، صفر اعلام میشود
چندی پیش نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی از تبانی پتروشیمیهای آذربایجان غربی با سازمان محیط زیست، خبر داد و گفت: متأسفانه پتروشیمیهای سطح استان با نفوذ در ادارات محیط زیست و تبانی با آزمایشگاههای این ادارات؛ پتروشیمیها را غیرآلاینده اعلام کردهاند و به همین خاطر 9 درصد ارزش افزوده و سه درصد عوارض آلایندگی را به محلهای استقرار پرداخت نمیکنند. بنابراین وزیر نفت باید در مجلس پاسخگوی این مشکلات باشد.
جلال محمودزاده همچنین با اشاره به اینکه پتروشیمی مهاباد باید سالانه 30 میلیارد تومان عوارض به شهرداری و دهیاریها پرداخت کند، اظهار داشت: متأسفانه بهدلیل تبانی محیط زیست، آلایندگی پتروشیمیها صفر اعلام میشود و در نتیجه عوارض به شهرداری و دهیاری پرداخت نمیشود و حق و حقوق مردم منطقه ضایع میشود
او با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی دچار آلایندگی است و حتی در کشورهای پیشرفته اروپایی نیز این مشکل وجود دارد گفت: اما متأسفانه پتروشیمیهای سطح استان با نفوذ در ادارات محیط زیست میزان آلایندگی این واحدها را صفر می کنند.
نظر شما