طرح جامع شهر سردشت پس از ١٨ سال تصویب شد

سرویس آذربایجان غربی- طرح جامع شهر سردشت، پس از ١٨ سال اداره شدن این شهر با طرح هادی، بالاخره امروز در جلسه کمیسیون ماده ۵ استان تصویب شد، تا شاید مشکلات فراوان، نبود طرح جامع از چهره این شهر زدوده شود.

به گزارش خبرنگار کردپرس، طرح هادی شهر سردشت سال ۱۳۸۲ با افقی ١٠ ساله مصوب شد و از آن زمان تا کنون این شهر با طرح هادی اداره می شود. در واقع سردشت هنوز طرح جامع و تفصیلی ندارد و نگاه به ساختار این شهر به مانند یک روستا بوده است.

سال ۹۲ همزمان با آغاز شورای دوره چهارم سردشت و اتمام دوره طرح هادی باید طرح جامع و تفصیلی شهر آماده می شد اما مسئولان کاری از پیش نبردند و اداره شهر با همان طرح هادی باقی ماند. این در حالی است که تدوین طرح جامع و تفصیلی بر عهده اداره مسکن و شهرسازی است و این اداره بایستی ۲ تا ۵ سال قبل از ملغی شدن طرح هادی نسبت به تدوین طرح جامع و تفصیلی شهر سردشت اقدام می‌کرد که این مورد مورد غفلت واقع شد و سال ۹۲ همزمان با آغاز به کار شورای دوره چهارم هیچ اقدامی در خصوص ایجاد طرح تفصیلی انجام نشد.

با شروع دوره پنجم شورای شهر نیز نتیجه قطعی در خصوص نهایی شدن طرح تفصیلی این شهر ارائه نشد و این مسئله مشکلات فراوانی را در حوزه ساخت و ساز در خارج از محدوده شهری و بعضا در اراضی ملی، زمین خواری ها، رشد حاشیه نشینی و ... شکل داده است.

اکنون در روزهای پایانی سال ١٤٠٠، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی از تصویب طرح جامع شهر سردشت به همراه شهرهای سلماس، شاهین دژ، قره‌ضیاء‌الدین و شهر جدید گلمان ارومیه خبر داد و گفت: «تصویب طرح جامع ۵ شهر استان از شاخص‌ترین فعالیت‌های حوزه شهرسازی و معماری در سال جاری محسوب می‌شود».

سیدمحسن حمزه لو امروز در جلسه کمیسیون ماده ۵ در خصوص وضعیت طرح‌های توسعه شهری استان بیان کرد: «پایبندی به طرح‌های تفصیلی به عنوان طرحی که در چارچوب اسناد و ضوابط طرح‌های جامع، حدود ثبتی و ملکی، وضعیت دقیق کاربری‌ها، تراکم‌ها و گذرها را در سطح شهر و به تفکیک محلات واقع در آن مشخص کرده و اولویت‌های مربوط به نوسازی و بهسازی را تعیین می‌کند در دستور كار اداره‌کل راه و شهرسازی استان قرار دارد».

با وجود این، شهر سردشت اما هنوز هم طرح تفصیلی ندارد و در پی افزایش جمعیت ۹۵ درصد ساخت و سازهای شهری در خارج از محدوده شهری و بعضا در اراضی ملی شکل گرفته اند. زمینه های زمین خواری، کوه خواری و جنگل خواری توسط سودجویان در نبود طرح های جامع و تفصیلی مهیا شده است.

در این شهر بافت مرکزی شهری با وجود قدمت ۴۰ تا ۵۰ ساله از استانداردهای بیشتری برخوردار هستند و بافت فرسوده در حاشیه شهرها قرار گرفته است. این بافت حاشیه ایی به دلیل نبود طرح جامع و تفصیلی غالبا فاقد پروانه ساخت هستند و به صورت غیرقانونی تفکیک شده‌اند.

در این مناطق کوچه‌ها با شیب ۴۰ تا ۶۰ درجه، فاقد نظارت احداث شده‌اند. معابر همگی غیر استاندارد اند و این تا سبب شده که در زمستان‌ها شهرداری نتواند یک برف‌روبی ساده را در معابر حاشیه شهر انجام دهد و یا حتی در صورت وقوع حوادث آتش سوزی ماشین آتش نشانی امکان عبور از این معابر را ندارد.

کد خبر 28625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha