به گزارش کردپرس، روابط عمومی صنعت، معدن، تجارت آذربایجان غربی در اطلاعیه اعلام کرد: در پی درج خبر مبنی بر "مفقود شدن 45 تن برنج وارداتی آلوده از کشور اروگوئه" در یکی از رسانه های فضای مجازی استان به استحضار مردم شریف استان آذربایجان غربی می رساند با توجه به حساسیت های موجود در خصوص مواد غذایی از سوی دستگاه های نظارتی کشور و استان برنج های یاد شده اجازه توزیع و پخش را از سوی این نهادها در استان دریافت نکرد.
در راستای شفاف سازی عملکرد نهادهای عامل و جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد فرصت طلب از این موضوع اطلاعیه صادره از سوی سازمان صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی جهت استحضار عموم مردم شریف استان و تنویر افکار عمومی به شرح ذیل بیان می گردد:
در رابطه با خبر اعلامی در خصوص مفقود شدن محموله ۴۵ تنی برنج موارد زیر به اطلاع می رساند که در سال ١٣٩٥ یک محموله کشتی برنج از کشور اروگوئه به وزن ٣٣هزارتن وارد و در ١٦ استان توزیع شد. از این بین تنها در 3 استان برنج فوق غیرمنطبق تشخیص واجازه توزیع نیافت.
استان آذربایجان غربی با 3هزار تن معادل(60 هزار و 92 کیسه) جزو غیر منطبق ها بوده و با دستور بازپرس شعبه ٩ به تهران برگشت داده شده است. کاهش وزن گزارش شده مربوط به افت رطوبت بوده که در خصوص حمل غلات معمول است و به تعداد کیسه وارد شده عودت گردیده است. بنابراین هیچ برنجی مفقود نشده و به تعداد کیسه های واصله برگشت داده شد.
به استحضار مردم شریف استان می رساند حتی یک کیلو از این برنج در استان توزیع نشد و جای نگرانی وجود ندارد.
به گزارش کردپرس، در ۲۴ بهمن ماه سال ۹۵ برنامه حمل ۳۳ هزار تن برنج کشتی اروگوئهای به اسم oura به چندین استان از بندر امام خمینی(ره) ابلاغ شد. در ۱۸ اسفند ماه همان سال نیز طی نامهای از طرف شرکت بازرگانی دولتی ایران به استانها اعلام شده که این برنجها تا زمان وصول نتایج آزمایشگاهی و صدور مجوز قابلیت مصرف کالا بدون هیچ دخل و تصرف و به صورت جداگانه متعاقب دستورالعملهای مربوط و با رعایت اصول و مقررات بهداشتی، قرنطینهای و انبارداری نگهداری شود.
یعنی در این تاریخ اعلام شده که استانها هیچ مجوزی برای توزیع این برنج ها در سطح بازار را ندارند تا نتایج آزمایشات مشخص شود.
شرکت بازرگانی دولتی ایران در نامه دیگری از استانها خواست تا زمان اعلام نظر دانشگاههای علوم پزشکی استانها از توزیع و مصرف این برنج ها اکیدا خودداری شود و در نامه دیگری که از طرف مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۴ به استان هایی که این برنج های اروگوئهای به آنها ارسال شده بود عنوان شد که این کالا به صورت مشروط ترخیص شده و تا زمان وصول نتایج آزمایشگاهی و صدور مجوز قابلیت مصرف کالا، فعلا هیچ مصرفی انجام نشود.
بعد از ماهها بالاخره تایید شد که برنج های آلودهای از کشور اروگوئه وارد ایران شده است و مسئولان مربوطه به جای انجام آزمایشات لازم در هنگام ورود، این برنج ها را به استان های مختلف توزیع کردند.
نظر شما