به گزارش کرد پرس، استاندار کردستان در مراسم افتتاح دبیرخانه متمرکز ستاد اجرایی خدمات سفر کردستان ویژه نوروز 1401، گفت: استان کردستان به دلیل تنوع جغرافیایی و قدمت تاریخی دارای ظرفیتهای بسیار گستردهای در حوزه گردشگری است که باید بیش از پیش به آن توجه شود.
اسماعیل زارعی کوشا اظهار کرد: ظرفیت های موجود در کردستان میتواند علاوه بر درآمدزایی، هویت فرهنگی استان را هم تثبیت میکند.
وی بر ارائه خدمات مطلوب در ایام نوروز تأکید کرد و افزود: نوروز فرصتی مغتنم برای معرفی توانمندیهای گردشگری استان است و باید به شكل مطلوب و با برنامهریزی مناسب از این فرصت بهترین بهره را برد.
استاندار کردستان ادامه داد: ارائه خدمات مناسب به گردشگران و معرفی جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی استان میتواند به جذب گردشگر کمک کرده و بر میزان رضایت مسافران اضافه کند.
زارعی کوشا یادآور شد: رویداد ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان برای مردم کردستان بسیار مسرت بخش و شادی آفرین و ظرفیتی ویژه برای توسعه استان است.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری باید در اولویت ارتقا شاخصهای استان باشد، بیان کرد: تقویت زیرساختهای گردشگری راهبردی مهم برای جلب رضایت مسافران و گردشگران، افزایش مدت ماندگاری آنها و خلق ثروت در استان است.
کردستان به مقصد گردشگری تبدیل شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه استان کردستان از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود، گفت: استان کردستان از نظر جاذبههای طبیعی و تعدد آثار تاریخی از ظرفیتهای بالایی برخوردار است.
شهرام ملکی افزود: باید ظرفیتهای گردشگری و جاذبههای مختلف استان در ایام نوروز به بهترین نحو معرفی شوند تا بهتدریج از یک استان معبر به یک مقصد گردشگری تبدیل شویم.
وی اظهار کرد: امیدواریم با تعامل و همکاری میان نهادهای مربوطه، اوقات خوش و خاطرهانگیزی را برای شهروندان، مهمانان و گردشگران نوروزی در سال جدید رقم بزنیم.
فعالیت کمیتههای 10 گانه ستاد اجرایی خدمات سفر در کردستان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان نیز در این مراسم بیان کرد: این دبیرخانه متشکل از 10 کمیته زیرمجموعه خدمات سفر است که از حدود دو ماه گذشته اقدامات خود را بهصورت غیر رسمی برای نوروز 1401 آغاز کرده است.
یعقوب گویلیان ادامه داد: ستاد اجرایی خدمات سفر استان در قالب کمیتههای حمل و نقل، امداد و نجات، انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری، هماهنگی امور شهرداریها و دهیاریها، اسکان و رفاه، نظارت و تنظیم بازار، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات، خدمات بهداشتی، سلامت و محیط زیست، برنامهریزی و آمار، اطلاعرسانی و تبلیغات، امور فرهنگی و فضای مجازی سازماندهی شدهاند.
وی یادآور شد: جلسات هماهنگی این کمیتهها و زیرمجموعه آن برگزار شده و آمادگی کامل برای میزبانی از گردشگران و مسافران در استان مهیا شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: امیدواریم نتیجه تعامل مناسب مابین دستگاههای عضو کمیته در استان، ارائه خدمات مناسب و رضایتمندی مسافران نوروزی باشد.
گویلیان افزود: دستگاههای مختلف عضو این ستاد تا پایان تعطیلات نوروزی به ریاست استاندار و به دبیری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان به صورت شبانهروزی فعالیت خواهند داشت.
وی اظهار کرد: کردستان دارای بناهای تاریخی بسیاری است که بیانگر پیشینه فرهنگی و تمدنی این استان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان با اشاره به اهتمام جدی ادارهکل در احیای این بناها و ایجاد فرصتهای لازم برای رونق گردشگری و اشتغالزایی در استان، ادامه داد: تبدیل بناهای قدیمی به موزه و اماکن گردشگری، ظرفیت ویژهای برای توسعه گردشگری و اقدامی ماندگار و موثر برای حفظ اصالت و معرفی هرچه بهتر فرهنگ این منطقه محسوب میشود.
گویلیان یادآور شد: ٣ بنای تاریخی در سنندج شامل خانههای حسینپناهی، کسوتآرا، قانعی و همچنین خانه احمدی در بیجار به بخش خصوصی واگذار شد.
وی با بیان اینکه از محل تبصره 19 قانون بودجه، چهار بنای تاریخی تملک و خریداری شده، بیان کرد: بناهایی که واگذار میشود باید اصالت خود را حفظ و برای کاربریهای فرهنگی، گردشگری و یا صنایعدستی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: خوشبختانه پس از تبادل تفاهمنامه توسعه همکاریها بین استان کردستان و اقلیم کردستان عراق، در ماههای گذشته شاهد ورود گردشگرانی از کشور عراق در قالب تورهای ورودی به استان بودهایم.
گویلیان افزود: با وجود مرز مشترک استان کردستان با کشور عراق، فمتور برگزار شده اولین قدم اساسی در راستای قانونی کردن سفرهای گروهی و مشترک بین شمال عراق و کردستان ایران بود.
وی اظهار کرد: میتوان از این ظرفیت برای توسعه گردشگری سلامت با توجه به شمار بالای گردشگران عراقی در استان استفاده کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان ادامه داد: تبدیل شدن کردستان به دروازه گردشگری سلامت غرب کشور و ورود گردشگران عراقی میتواند به فرصتی بزرگ برای تعامل با کشورهای همجوار و اشتغالزایی، ایجاد درآمد و ارزآوری به منطقه تبدیل شود.
گویلیان یادآور شد: امیدواریم با تعامل و همکاری میان دستگاههای عضو ستاد، ظرفیتها و پتانسیلهای کردستان به بهترین نحو در سطح کشور معرفی و اوقات خوش و خاطرهانگیزی را برای شهروندان، مهمانان و گردشگران نوروزی در سال جدید رقم بزنیم.
نظر شما