علی فقه مجیدی در گفت و گو با خبرنگار کُردپرس، افزود: اگر به وضعیت توپوگرافی سنندج توجه کنیم تقریبا از دو طرف محصور است و از آن سمت هایی هم که می تواند رشد کند، با موانعی روبرو است. در واقع کمبود زمین، کمبود ساخت و ساز را در طول زمان ایجاد کرده و در مجموع این مسائل باعث یک انفجار قیمتی در بخش مسکن استان شده است.
او ادامه داد: سایر شهرستان های استان هم به نوعی با این مسائل روبرو هستند چرا که به طور کلی استان کردستان دارای وضعیت کوهستانی است و همه به نوعی محدودیت پیشرفت دارند .
فقه مجیدی با مقایسه وضعیت کردستان نسبت به سایر استان ها در بخش مسکن، اضافه کرد: به عنوان مثال در تبریز وضعیتی کوهستانی مشابه سنندج وجود دارد اما در تبریز بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، شهرک های اطراف این شهر برای توسعه در نظر گرفته شده اند و به اندازه مرکز شهر به آنها امکانات داده شده است تا از این طریق بتوانند کمبود زمین را جبران کنند و مردم با مشکل مسکن مواجه نشوند.
او ادامه داد: حتی برخی از شهرک های اطراف شهر تبریز به اندازه ای جمعیت شان رشد کرده که از برخی از شهرهای استان کردستان هم بزرگتر شده اند که این مسئله، مقداری فشار قیمتی بر سر مسکن و به تبع آن اجاره را پایین آورده اما در استان کردستان به همان محدوده محصور شهری اکتفا می شود و اصرار بر ساخت و ساز در همان محدوده است بنابراین چون میزان عرضه جوابگوی نیازها نیست، قیمت زمین را افزایش می دهد و طبیعتا اجاره بها هم افزایش می یابد.
این استاد دانشگاه با اشاره به مناطق حاشیه شهر سنندج، و اینکه سیاستی برای جایابی شهرک هایی که دارای امکانات باشد، وجود ندارد، اظهار کرد: در کردستان حتی مناطق حاشیه ای هم که به وجود آمده اند متاسفانه امکانات چندانی ندارند اما در شهر تبریز امکاناتی که در بهترین محلات سنندج وجود دارد، در شهرک های اطراف آن وجود دارد. مسئولان استان کردستان در واقع فاقد برنامه ریزی هستند و خدمات شهری به اطراف شهر ارائه نمی دهند در نتیجه فشار اصلی به مرکز شهر وارد می شود .
متوسط قیمت هر یک متر مسکن در کردستان، 13 تا 15 میلیون تومان است
به گفته فقه مجیدی، در شهر سنندج متوسط قیمت هر یک متر مسکن 13 تا 15 میلیون تومان که تقریبا نزدیک به قیمت های تهران است این در حالی است که تهران دارای امکانات بسیار بیشتری نسبت به شهر سنندج است.
او درباره اقشار مستاجری که در مضیقه مالی به علت گرانی اجاره بها هستند، عنوان کرد که این مسئله در طولانی مدت می تواند سبب افزایش بزهکاری، جرم و جنایت و .... شود که باید در سیاست گذاری ها مورد توجه قرار گیرد.
این استاد دانشگاه همچنین مهاجرت را از دیگر تاثیرات افزایش قیمت مسکن در کردستان دانست و گفت: نکته دوم این است که افزایش قیمت مسکن و نبود درآمد در استان می تواند باعث مهاجرت شود که در یک دوره زمانی میان مدت به ضرر استان است چرا که استانی که به سمت تخلیه و کوچک تر شدن پیش برود به لحاظ اقتصادی اثرات منفی پیدا می کند.
او تاکید کرد: مسئولان باید یک برنامه مشخص برای استان داشته باشند که بتوانند عرضه مسکن را مدیریت کنند تا ساخت و ساز رونق بگیرد.
نظر شما