به گزارش خبرنگار کردپرس، سال جدید در حالی به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» شکل گرفت که وضعیت تولید در استان کردستان نه تنها به «پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» نرسید که رو به وخامت رفته و می رود. یکی از این واحد های تولیدی «کارخانه لاستیک بازر کردستان» است که علیرغم انعکاس تمامی مشکلات مدیریتی در این مجموعه که حتی منجر به تحصن کارگران در سال گذشته شد، نه تنها اقدامی برای رفع مشکل صورت نگرفت که براساس اطلاعات به دست آمده به نظر می رسد این کارخانه در دست انداز ورشکستگی افتاده است.
این ورشکستگی زمانی جدی می شود که مجموعه بزرگی مانند «بارز» به شیوه ای مدیریت شده که برای پرداخت حقوق و عیدی پرسنل خود وام دریافت کرده است؛ چرا باید این کارخانه که برای مدیران پروازی خود حقوق آنچنانی پرداخت می کند! برای عیدی و حقوق پرسنل اش بماند؟
این دریافت وام در حالی انجام گشته که هنوز بدهی کارخانه به صندوق توسعه ملی تسویه نشده و حالا این مبلغ هم به بدهی قبلی افزوده شده است.
مدیریت بارز در حالی برای پرداخت حقوق و عیدی پرسنل خود متوسل به دریافت تسهیلات شده که این مجموعه 150 میلیارد تومان از «ایران خودرو» طلب دارد و هنوز پرداخت نشده است و باید پرسید چرا ایران خودرو طلب کارخانه را نمی دهد؟
گرچه انتظار می رفت بعد از تغییر دولت و سیستم مدیریتی؛ وضعیت بارز ساماندهی شود اما نه تنها هنوز اقدامی جهت رفع مشکلات این مجموعه نشده که کارخانه از نظر تهیه مواد نیم ساخته داخلی هم به دلیل گرانی و تورم به مشکل برخورد کرده و همین در روند تولید تأثیر گذاشته است.
در این میان سال گذشته بعد از اعتراضات نسبت به مدیریت کارخانه؛ سرپرستی که هیچ سابقه اجرایی هم نداشت انتخاب شد، سرپرستی که چندان دوام نیاورد و رفتن را بر ماندن ترجیح داد و باعث شد تا کارخانه بارز کردستان بلاتکلیف بدون مدیرعامل باشد، هرچند اخیراً شنیده ها حاکی از معرفی مدیرعامل جدید است اما آیا با وضعیتی که این کارخانه درگیر آن شده تنها تغییر مدیرعامل می تواند مرهمی بر زخم بارز کردستان باشد؟! کارخانه ای که اگر تا دیروز 2 درصد ضایعات داشت حالا در سه ماه گذشته این میزان ضایعات به 8 درصد رسیده و به نظر می رسد بیشتر هم شود.
همچنین اطلاعاتی از فسخ یک طرفه قرارداد شرکت سرویس پرسنل توسط کارخانه رسیده که حتی با شکایت شرکت مذکور یک میلیارد و 200 میلیون تومان غرامت برای کارخانه حکم زده شده که باید پرداخت کند و همین هم می رود روی دیگر بدهیهای کارخانه و به نظر می رسد همچنان مسیر ناهموار این مجموعه بزرگ تولیدی- صنعتی ادامه خواهد داشت.
در این میان گرچه نامه بازگشت به کار دو نفر از پرسنل کارآمد مجموعه «سعید باباویسی و میلاد فتحی» صادر شده اما این دو نفر به دلیل نامشخص بودن مدیریت و بلاتکلیفی کارخانه فعلاً اقدامی برای بازگشت به کارخانه نکرده اند؛ به هر حال وقتی می بینند وضعیت کارخانه پا در هواست قطعاً نگرانی در این زمینه طبیعی است.
جدای از این مسئله، سال گذشته در حالی آگهی استخدام تعدادی کارگر در بارز کردستان منتشر شد که مطابق اطلاعات مربوط تعدادی از نیروهای قراردادی و شرکتی در این کارخانه تغییر وضعیت داده نشده اند و منتظر تحقق وعده ها در این خصوص هستند.
با این وصف باید پرسید نتیجه بازرسی و ورود نهادهای نظارتی در کنار تحقیق و تفحص از بارز کردستان که وعده مسئولان در سال گذشته بود به کجا رسید؟!
باید دانست وقتی رهبری سال هاست نامگذاری سال را به مسایل اقتصادی و تولید محور اختصاص می دهد یعنی حساسیت ها در این زمینه باید افزایش یابد و هرجا سنگی هست برداشته و جلوی ورشکستگی کارخانجات بزرگی مانند «لاستیک بارز کردستان» گرفته شود./
- در این زمینه بیشتر بخوانید:
نظر شما